|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:57 pm
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 Re: Коронавирус 2019
Пресоляваш манджата... Имаше неща, които се знаеха, неща които не се знаеха но се разбраха и неща, които няма да разберем скоро. Не се знаеше как точно работи бацила, но се знаеше неговия код. За тези които пишат антивирусни понякога е достатъчно да знаят само кода. И това обяснява защо сега антивирусната беше написана много по-бързо отпреди 50 години. Не се знаеше дали така написана антивирусна ще върши работа, затова бяха изпитанията и вече се знае че като антивирусна бачка. Все още не се знае обаче дали антивирусната няма бъг, който да се прояви на по-късен етап. Това ще го разберем като му дойде времето. Естествено би било добре всяка ваксина да се тества поне едни 10-15 години... Въпросът е какво предлагаш - да седим и да чакаме? Доколкото си спомням беше против и маските? Предполагам и против останалите мерки си против? Може би имаш някакво решение или поне мнение. Не е лошо да го кажеш в прав текст, а не така "мрън-мрън" като стара свекърва... Е примерно аз не съм доволен от това, че държавите бягат от отговорност за страничните ефекти. И не само за тия ваксини. По принцип при заразните болести интересът е публичен. Ползите са за всички. А негативите (ако има такива) ги отнасят тия с късите клечки. Не е много редно така, ама това си е мое мнение.
|
| Вто Юли 06, 2021 5:35 pm |
|
 |
|
741
|
Тези одобрените у нас съдържат или кодират само спайк протеина на вируса. ПСР или антиген тест търсят по-голяма част и не сработват от ваксината. За китайската ваксина не знам как стоят нещата. Казват че тя била с обезвреден истински ковид вирус и там няма да се изненадам ако успее да излъже теста.
|
| Вто Юли 06, 2021 5:53 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Вероятно ме бъркаш с някой или ти изневерява паметта. Винаги съм използвал маска където трябва, и така до ден днешен. Което пък обезсмисля по-нататъшните ти писания... Освен ако на мен не ми изневерява паметта де, но нямам спомен да съм писал такова нещо. Не е важно дали аз имам решение. На мен не ми е това работата. Лошото е, че тия чиято е, май също нямат. Да тормозят преболедували болестта да се ваксинират заради едната "бележка"?! И това въпреки твърденията за доживотния им имунитет. По тия въпроси нямаме противоречия.
|
| Вто Юли 06, 2021 6:02 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Уточнявам пак - не го правя заради бележката, нито пък от някакъв голям страх. Освен това ще си плащам антигенен тест или PCR(според последните заповеди, които ще изникнат) на цялата фамилия и на отиване и на връщане, плюс маски и т.н. (не съм носил никога, освен в бърза помощ или ако е изрично посочено). Просто мое мнение, че е редно да се направи и вероятно mRNA е с най-малък риск и най-масово тествана, с повече положителни резултати. Не отричам правото на никой да не иска да се ваксинира, да е против или да се съмнява. Разбира се - другия вариант е да си седя на Д-то и да не пътувам никъде, както и повечето хора около мен, но ... ще рискуваме.
|
| Вто Юли 06, 2021 6:12 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Не, че имам нещо против да е така, но до колко достоверна е тази ти информация? Аз дотук видях една подобна, в стил - "група учени ПРЕДПОЛАГАТ", като англоезичната новина след това обиколи всички медии и беше доукрасено от тъпите БГ журналя. Изрових и прочетох оригинала - за мен това на тоя етап не е с нищо по-различно от "Ковид се лекува с хинин" (примерно). Някой нещо изследвал и нещо предполагал. Доказателства йок. Аргументи... противоречиви/недостатъчни. Пак казвам - дано е така, ама за момента е надали... Факта е, че аз познавам лично човек, който го боледувал два пъти (март 2020, февруари 2021). Като интересното е, че втория път беше много по-зле (пневмония, болница, кислород). Щото отначало се твърдеше обратното, че втория път щяло да е по-леко (щото вече имал имунен отговор). Говорим за човек имал симптомите и двата пъти, обосновано контактен и двата пъти светнал с PCR. Т.е. обосновано можем да предположим, че два пъти си е боледувал. Така, че имунитета явно не е доживотен, поне не и за всички.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юли 06, 2021 6:36 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Ами тиражирана в медиите информация. Няма откъде да знам доколко е достоверна, нито има как да я проверя. Неслучайно по-напред в темата споменах, че няма информация за която след време да не е публикувана абсолютно противоположна. Което е най-лошото... Да не кажа и най-страшното, защото това ме навежда на мисълта, че тия пичове от които зависи борбата с тая бабалюга нямат представа за какво става въпрос.  |  |  |  | Цецо написа: Факта е, че аз познавам лично човек, който го боледувал два пъти (март 2020, февруари 2021). Като интересното е, че втория път беше много по-зле (пневмония, болница, кислород). Щото отначало се твърдеше обратното, че втория път щяло да е по-леко (щото вече имал имунен отговор). Говорим за човек имал симптомите и двата пъти, обосновано контактен и двата пъти светнал с PCR. Т.е. обосновано можем да предположим, че два пъти си е боледувал. Така, че имунитета явно не е доживотен, поне не и за всички. |  |  |  |  |
Тук вече и ти започваш да си противоречиш. Преди няколко страници като споменах за повторно заболелите, ме отряза с твърдението, че такива нямало. 
|
| Вто Юли 06, 2021 6:55 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
На тия дето им е работа, работата им всъщност е да угаждат на такива като мен и теб. Най-малкото доста се стараят да изглежда така. В случая никой не слуша какво казва науката или пък търси някаква логика. Няма такава. Няма стратегия, няма план, няма нищо. Затова и няма смисъл да спорим за конкретни мерки. В случая аз съм за "бележките" защото така би било редно ако целта беше борба с бацила и съответно всички останали стъпки са в тая посока. Днес слушах за новия служебен "план", който още не е публикуван... Но идеята е ясна - седим и разчитаме на половинчати мерки като това с "бележките". Резултатът се опасявам, че също е ясен, щото бацилът бележки не може да чете...
|
| Вто Юли 06, 2021 7:23 pm |
|
 |
|
Цецо
|
 |  |  |  | itso.t написа: Ами тиражирана в медиите информация. Няма откъде да знам доколко е достоверна, нито има как да я проверя. Неслучайно по-напред в темата споменах, че няма информация за която след време да не е публикувана абсолютно противоположна. Което е най-лошото... Да не кажа и най-страшното, защото това ме навежда на мисълта, че тия пичове от които зависи борбата с тая бабалюга нямат представа за какво става въпрос.  |  |  |  | Цецо написа: Факта е, че аз познавам лично човек, който го боледувал два пъти (март 2020, февруари 2021). Като интересното е, че втория път беше много по-зле (пневмония, болница, кислород). Щото отначало се твърдеше обратното, че втория път щяло да е по-леко (щото вече имал имунен отговор). Говорим за човек имал симптомите и двата пъти, обосновано контактен и двата пъти светнал с PCR. Т.е. обосновано можем да предположим, че два пъти си е боледувал. Така, че имунитета явно не е доживотен, поне не и за всички. |  |  |  |  |
Тук вече и ти започваш да си противоречиш. Преди няколко страници като споменах за повторно заболелите, ме отряза с твърдението, че такива нямало.  |  |  |  |  |
Ми нямаше... И аз си противореча явно.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юли 06, 2021 8:03 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе накрая пак ще стигнете до там че всеки трябва да ми се боцне вирус и после каквото сабя покаже, ако не друго може да намалим популацията до доста по-приемливо число.
|
| Вто Юли 06, 2021 8:36 pm |
|
 |
|
itso.t
|
А и така ще се ускори въвеждането и ретранслацията на 5G... 
|
| Вто Юли 06, 2021 8:46 pm |
|
 |
|
741
|
Единични случаи не са показателни. И при ваксините на 10-20 човека в най-добрия случай има един да не прави имунитет и да боледува. Виж, ако масово започне да повтаря, хеле пък и по-тежко втория път, тогава вече ще е проблем. Ама си трябва време да се разбере и всичко по въпроса в момента може да е само хипотези и спекулации.
|
| Сря Юли 07, 2021 8:42 am |
|
 |
|
miro_atc
|
От самото начало говоря че ваксините не са панацея, обаче положението може да се окаже и по-кофти. В няколко държави започва 4-та вълна и то с притеснителни темпове. Спомена се Израел, гледам и в УК наближават 30 хил. случая дневно. Прекалено много като за държава в която 80% имат поне 1 игла, а над 60% по 2. И още няколко държави тръгват да пълзят нагоре, включително и комшиите от Гърция...
Ние сме обикновено месец-два назад... с вълните имам предвид, с боцкането ясно че сме назад доста.
|
| Сря Юли 07, 2021 10:01 am |
|
 |
|
Цецо
|
Тъпото е, че и Израел и ЮК не дават представителна извадка, колко от тия новорегистрирани са ваксинирани и с какво. Както и колко са преболедували. И как го карат - леко/тежко/мрат. Пускат се някакви информации за ефективност на ваксините към Делта, но са доста изсмукани от пръстите. При 30хил. случая дневно би следвало да има доста подробна извадка вече.
|
| Сря Юли 07, 2021 10:17 am |
|
 |
|
741
|
В УК новите случаи са вече като вълната през есента, но смъртните случаи стоят практически на нула, нищо общо с есента. А в Израел е само паника. Новите случаи са мизерна бройка, а от три седмици там не е умирал никой от корона. Тъй че който е преболедувал или ваксиниран няма какво да му мисли, другите да се оправят както знаят, не е като да няма възможности, поне у нас.
|
| Сря Юли 07, 2021 10:23 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Да, смъртните случаи засега нямат скок. Все още не е категорично, може да изостават както по принцип правят. Може тоя вариант да не е смъртоносен. А може и ваксините да помагат. Последното е нож с две остриета, понеже неглижира останалите мерки. Никой няма да си мръдне пръста ако с ваксина всичко се свежда до обикновено грипче. А това значи бацила трайно да се настани и всички ние да сме доживотно абонирани за ваксини.
|
| Сря Юли 07, 2021 10:58 am |
|
|