|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:26 pm
| Автор |
Съобщение |
|
michev
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Камери за коли
Еми да я побутнем тогава  На 64ГБ успяват да се запишат 334 минути или 5 часа и половина някъде със 70mai a500s, при 1 камера. Стойката се лепи. Не е падала за момента. Ето и 3 клипчета, с изключен WDR - https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharingТия дни ще гледам да го включа и да покажа какво е с него.
|
| Чет Юли 15, 2021 11:25 am |
|
 |
|
velio
|
Аз ползвам Mini 0807. Вече е дърта (сигурно 5 годишна). Първата карта се изтърка та сега се върти втора карта вътре. Ето и моите 5 стинки:
- много е препоръчително камерата да е със суперкап вместо батерия - не се скапва от жегата в колата (тая е такава). - препоръчително е камерата да може да се сваля - тая може, стойката е залепена за стъклото с двойнолепящо (здраво е, не се е отлепяло нито веднъж) и освен стойка, го играе като GPS. Камерата може да се върти само по една ос и няма шанс да се разхлаби и да клюмва. Напълно достатъчно за насочване. - тая има два слота за карти (128G макс всяка)
G сензора и другите екстри са малко излишни. Като цяло след 4 години ползване реших да не я свалям от стъклото, така изкара едно лято. Голяма грешка - от температурата обектива се разфокусира (пластмасов държач на лещите). Фокусирах си го ама... трябваше да я отварям. Хубаво е сензора поне да е 4к (независимо от избраната настройка за запис). Сензорите дето са FHD... не са баш FHD (детайлите не са съвсем фини). Просто недостатък на Байер матриците. А детайлите са важни за разпознаването на номерата. Като цяло динамичния диапазон, макар и не лош, при силно слънце и нощно време се оказва недостатъчен - табелките на колите са нечетими. Комплекта е доста пълен - има дори и конектор за OBD порта, ако се налага камерата да записва в "паркинг" режим.
Захранването от комплекта е шит. Смущава радиото на макс. Направих си мое. Работи значително по-добре.
|
| Чет Юли 15, 2021 2:10 pm |
|
 |
|
velio
|
Ето и едно видео от мене. От това видео разбрах че обектива не е на фокус... https://youtu.be/9KBglWIBqDw
|
| Чет Юли 15, 2021 2:24 pm |
|
 |
|
HCL
|
Поне се извини на края
|
| Чет Юли 15, 2021 4:19 pm |
|
 |
|
velio
|
Мдам... и продължи да кара по същия начин.
|
| Чет Юли 15, 2021 4:39 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Пък аз съм чувал, че мигачите са псувня / предизвикателство ...
|
| Чет Юли 15, 2021 7:39 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Аварийките са и за благодарност по принцип.
|
| Чет Юли 15, 2021 9:19 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Точно това щях да кажа.  Засичането, особено при над 80 км/ч трябва да стане много сериозно нарушение със сериозно наказание. Първо, обаче, трябва да има сериозна, лесна за използване, централизирана система, където хората да си пращат клипчетата. Като в Русия.
|
| Пет Юли 16, 2021 10:22 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
След което да се направи централизирана система за детекция и контрол на манипулирани или фалшиви клипчета. И всякакви подобни полюции... Разбира се трябва да се назначат още 5000 нови чиновника чиято работа ще се състои в целодневно гледане на клипчета и йотубета. И всякакви подобни полюции... Не знам защо, но идеята не ме радва особено...
|
| Пет Юли 16, 2021 11:49 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Глупости. Ако имаш претенции - плащаш си експертиза. Ако експертизата потвърди манипулации си търсиш парите от снималия. 5000 не, 100-тина ще са достатъчни. Глобите ще им покриват заплатите, че и много отгоре. Чакай да позная... Щото си примерен шофьор и нямаш никакви притеснения, че ще бъдеш сниман доста често?
|
| Пет Юли 16, 2021 12:24 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Грубо влизане, ама да си с ръждясал Москвич и ти да не се мръднеш, да видим дали ще му стане приятно. Може и със ЗИЛ - по-добре звучи някак си.
|
| Пет Юли 16, 2021 2:58 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Това ми е мечтата от доста време, да си оборудвам един наказателен автомобил, тип Mad Max.  Ама си трябват пари за това...
|
| Пет Юли 16, 2021 5:34 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Гледайки видеото ако vеlio не беше набил спирачките щеше да го надъни във вратите и като дойдат куките щяха И него да го изкарат виновен, като причинител на катастрофата. Па вие си мечтайте за зилове и москвичи. Сещате се ако недай си Боже тоя в джипа пострада какво ще ви се случи в тая ситуация.
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пет Юли 16, 2021 6:24 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
е съвсем спокойно обсъждайки ситуацията - ако някой кара отгоре ми, аз как да предвидя всички луди, които ми идват отдясно с не-съобразена скорост. Не искам стара кола за да блъскам някой нарочно, а за да карам нормално, и ако някой се наниже отгоре ми, да помисли как кара следващия път. и как ако някой кара отгоре ми - аз ще съм виновен, че той направо го избута от пътя.
|
| Пет Юли 16, 2021 7:29 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Нема куки, къде да му кажат нещо.  Евентуално, ако пукне, някви тъпи съдии на по-ниски инстанции евентуално може и да си изфантазират, че е съпричинител, но следващите по-горе - няма начин.
|
| Пет Юли 16, 2021 7:39 pm |
|
|