|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:34 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Камери за коли
Абе не е чак нещо невиждно да е станало, случва се, да не кажа че за последната една седмица ми се случи сигурно поне 10-на пъти карайки из ЛА, поне единия от двамата трябва да гледа. Няма как той да е виновен в такава ситуация дори да ускоряваше. Пък с джиповете не му мислете толкова, джип или трабант все хора ги карат.
|
| Пет Юли 16, 2021 8:08 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
То тука не е неволно. Много бързаше този с джипа включи се в дясна лента, но там също имаше автомобил. Очевидно става дума за нахално "провиране". Поне аз това виждам на клипа.
|
| Пет Юли 16, 2021 8:36 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами мен ми се вижда като нещо съвсем ежедневно, чак нахално, мож да не го е видял, може да не в преценил скоростта му добре или разстоянието, човека се извинява, далеч е от какъвто и да е инцидент, поне по моите разбирания. Моето виждане е че всеки трябва сам да гарантира собствената си безопасност, това че някой друг ще те пази е повече с пожелателен характер. Такива неща виждам всеки ден, а ако караш примерно в Мексико това ще ти се случва поне по веднъж на всяко излизане а колата, просто се научаваш да гледаш и да предугаждаш.
|
| Пет Юли 16, 2021 9:30 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Да чак опасно не е, той ако не беше видял Вельо щеше да подаде газ още преди това. Може и да е бил с десен волан. Аз също карам винаги с презумцията, че не се знае останалите участници какви магарета са.
|
| Пет Юли 16, 2021 9:51 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Чакам, чакам, но не позна.  Кристално ти кълбо явно се е спихнало в жегите. Имам доста други притеснения. Нека аз пък да позная - не си гледал Матрицата, 1984, Бразилия? Човек трябва да обмисля добре и да внимава какво си пожелава... Сещам се за една уж куриозна случка, но ако по клиповете от нея бяха нашляпали актове, хич нямаше да е такава. Поредния безгрешен-камера-нинджа-мен публикувал клип, и настървено обяснява как на кръстовището "Х" тиквите срещу него ежедневно правели ляв завой на червено. То бяха клетви, наказания, едва ли не и изтезания... Абе страшна работа. Един ден безгрешния-камера-нинджа-мен минал в обратна посока на кръстовището "Х", и видиш ли установил, че червеното в едната посока светва преди това в обратната, и ежедневните безхаберни нарушители всъщност превели ляв завой на зелено. Ако благодарение на тоя клип бяха нашляпали актовете, какво следва? Или "контрольора" на клиповете ще знае кой светофар как е регулиран и кога е променян? Само ще намекна, че имаше идея за адаптивно бачкащи светофари... Или пък ако има камери за наблюдение в кръстовището, ще си даде труда да изиска запис от момента на "нарушението"? Държавния чиновник? От осем до пет? На хранилката? Хм, съмнявам се, че би си дал тоя труд. Затова накратко - материята е тънка и е хубаво да се обмисли внимателно кое и как...
|
| Пет Юли 16, 2021 10:36 pm |
|
 |
|
slav4o.com
|
Ами да, принципно натам е правилният път - да имат тежест в съда тези записи. За да няма обаче манипулации, тези камери трябва да са се водят "технически средства" или там както е. От тука пък следва, че камерата трябва да се монтира и поддържа само от оторизирани лица, в специализирани пунктове. Те пък няма да работят безплатно. Отделно камерите трябва да са защитени от неоторизиран достъп. Ще трябва и оществена поръчка и... Малко нереално като за БГ, за сега.
|
| Пет Юли 16, 2021 11:05 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Като изключим това което споменава Ицо, има и една друга страна на проблема, чисто техническа, и това е как всъщност обработваш изображенията от такъв запис за да си направиш заключения, какво и как се анализира. Тук са много фактори, ако изключим някои очевидни неща, примерно някой минава напряко видно на червено докато всички други в неговите ленти са спрели, всичко останало е буквално въпрос на гледна точка. Под какъв ъгъл е наблюдавала камерата, каква е скоростта на колата в която е камерата, до колко изписаната там скорост е вярна, дали камерата която ще мине експертиза е същата която е снимала, примерно няма промяна в обектива, под какъв ъгъл е била монтирана камерата и други. Много от тези камери не са постоянно фиксирани, т.е. няма техническа възможност или поне не много лесна да се проведе следствен експеримент .... изобщо при обработка и анализ на видео от подвижни камери нещата са много по-сложни и комплексни от това при стационарни. Затова и допускането на доказателства от този тип е под въпрос. Подобни записи са полезни на разследващите, но да се позоваваш само на такива записи като доказателство за вина или невинност в повечето случаи бих казал е несериозно. Отделно трябва да мислим какво си пожелаваме да не станем накрая жертва на собствените си действия и желания.
|
| Пет Юли 16, 2021 11:37 pm |
|
 |
|
Jack
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 9:16 pm Мнения: 434 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
|
| Съб Юли 17, 2021 10:20 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Явно се гледат много и нискобюджетни екшъни... Тая работа не е като на блъскащите се колички, и нещата лесно могат да излязат извън контрол, и да се развият по коренно различен начин от първоначално обмисляния. Във всякаква посока! Затова не се занимавайте с нискобюджетни екшън-глупости. Рядко резултатът е нещо позитивно или е за хвалене. Бъдете предпазливи. По-добре 5 ненужни намалявания на скоростта или спирания, отколкото едно пропуснато.
|
| Съб Юли 17, 2021 10:29 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Това правим, фантазираме - а иначе спираме, пазим се, даваме им път на тия хахавелници, но някак си не намаляват. Странното е, че джигитите се осъзнават понякога, но с туристи, и пенсионери - особено прегрели от слънцето - от тях пазене яама, единствения изход караш далеч от тях и толкова.
"Яростта на пътя" не е шега работа..много си прав.
|
| Съб Юли 17, 2021 12:12 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Всички ако бяхме така...
|
| Пон Юли 19, 2021 8:55 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами това,че няма наказания не значи,че не прави нарушения  То и аз нямам нито едно наказания от 2016-та насам ама дали не правя нарушения ?
|
| Пон Юли 19, 2021 1:49 pm |
|
 |
|
jofcho
Ранг: Популярен
|
|
| Пон Юли 19, 2021 5:03 pm |
|
 |
|
velio
|
Е то това трябва да е датата на издаване, иначе май се базира на данни от предходните 5г. Такива спомени имам. Като цяло тоя талон струва някакви пари и общо взето те спасява от едно леко нарушение. Може да има и психологически ефект върху полицаите в спорна ситуация, но... по добре да не се разчита на това.
|
| Пон Юли 19, 2021 5:40 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе аз нямам никакъв талон щото при последната глоба го взеха и го оставих на отговорно съхранение 
|
| Пон Юли 19, 2021 5:44 pm |
|
|