Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Някой за помощ за програмиране на ESP32? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Някой за помощ за програмиране на ESP32?
Нещо не мога се оправя с тва чудо :)

Вто Авг 24, 2021 11:45 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение Re: Някой за помощ за програмиране на ESP32?
Ако не ти трябва нещо специфично - карай го с Arduino IDE, инсталира се поддръжка за ESP32 и действаш.

Вто Авг 24, 2021 4:17 pm
Профил
Аватар

Фалшива тревога, оказа се мизерен усб кабел. :) И което е тъпото, втория също беше мизерен, чак третия стана. Във връзка с което - не ви ли се е случвало същото? На телефона кабела го сменям през 6 месеца като симптомите са същите като на esp-то (както установих по-късно) - то се появява ту изчезва. Явно му се износват/изкривяват контактите. Дайте да видиме неква читава фирма за кабели, баси. :)

Вто Авг 24, 2021 5:15 pm
Профил

Абе честно казано не. С кабелите друг проблем има но той е по скоро в колата, като държиш кабела постоянно включен в порта но не и в телефона той често се въргаля по земята, където не е изключение да има вода, и там корозира и се прецаква. Това е най-честата причина тия в колата да сдават багажа, и съм забелязал, че на айфоните са доста по кекави в това отношение спрямо usb-c да речем.

Вто Авг 24, 2021 5:43 pm
Профил

Ба'си.. никога не съм сменял USB кабел на телефон. 1-2 пъти ми се е е случвало да имам проблем с много китайски кабели, дошли от али-то към някой платче. Здрав кабел не съм успявал да повредя до момента.

Вто Авг 24, 2021 6:19 pm
Профил

Мда и при мен прекъсва. Има и друг проблем, получава се понякога голям пад по захранването и когато WiFi заработи се рестартира модулчето - пише brown out reset detected.

Вто Авг 24, 2021 6:20 pm
Профил
Аватар

При мен пък само в щерката не оцеляват. Не знам какво ги прави но си е шредер за кабели. Даже има един шибан на wacom-а дето не знам от къде даже може.да се купи - нормално б микро ама пластмасата му е супер тънка и друго не влиза и с дялкяне се стига до метал и жици и пак не става. Иначе купувам едни силиконови и са читави сякаш.

Вто Авг 24, 2021 6:29 pm
Профил ICQ

https://www.youtube.com/watch?v=OqtNleXhTRE
И моето наблюдение е че кабелите: или работят винаги или изобщо не работят от първия път.
Случая когато някой умишлено унищожава устройства или кабели - явно има някой ...... който веднага ги подменя.

Вто Авг 24, 2021 10:36 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
...На телефона кабела го сменям през 6 месеца като симптомите са същите като на esp-то (както установих по-късно) - то се появява ту изчезва. Явно му се износват/изкривяват контактите. Дайте да видиме неква читава фирма за кабели, баси. :)

Ами няма нищо учудващо. Конекторите имат гарантиран брой цикли включване / изключване. След това е на онче-бонче.
Наскоро се зачетох в документацията на някакви конектори DB9, DB25 на Амфенол. За по-евтините гарантираха 50 цикъла. За скъпите 300.
Затова прегледайте документацията на няколко ЮСБ конектора и ще стане ясно дали проблемът е от амортизация.

Вто Авг 24, 2021 10:39 pm
Профил

За микроусб мисля са до 500 цикъла, ако не са правени в петък.

Сря Авг 25, 2021 8:47 am
Профил

stefan63 написа:
За микроусб мисля са до 500 цикъла...

Защо си губиш времето да мислиш, след като може просто да провериш първия резултат в гугъл.
USB hardware: https://en.wikipedia.org/wiki/USB_hardw ... connectors
Цитат:
The Micro plug design is rated for at least 10,000 connect-disconnect cycles, which is more than the Mini plug design.[15][18] The Micro connector is also designed to reduce the mechanical wear on the device; instead, the easier-to-replace cable is designed to bear the mechanical wear of connection and disconnection.

Сря Авг 25, 2021 8:54 am
Профил

Вярно не трябвало да мисля :-) .
Тез 10к са голям напредък. Повече в теорията де :-) .

Сря Авг 25, 2021 10:07 am
Профил

Ами то трябва да се уточни за кой тип конектор става въпрос, ако говорим за А, т.е. това дето се мушка да там масово са 10к цикъла, защото там износването е малко, ако говорим за В това в което се мушка там броя цикли варира много от 500 до 10000. И идва момента, дали тип А на бай уий е съвместим с тип В на уй бай след 1000 цикъл или вече не съвсем. отделно въобще не е ясно дали бай уй спазва изискванията на стандарта, а може и изобщо да не ги е чувал.
Отделно, не е ясно като я пишат тая стойност от какъв тест е, реален или симулиран/империчен. И накрая дори д е реален тест, той се извършва по определен начин, който е далеч от това което прави потребителят. Та тия цикли които им дават са по-скоро по-желателно число, което е отчита нито ъгъл натиск нито прах и други замърсители.

Това по повод циклите де, иначе както писах и аз няма много повредени кабели заради буксата, иначе имам такива на които е повреден кабела.

Сря Авг 25, 2021 4:42 pm
Профил
Аватар

Е то аз съм сменял букса на един телефон самсунг дето даже и повръщано беше влизало вътре (малката докато беше бебе) - беше изгнила тотално - а самата букса няма нищо обшо със стандартните дето се продават по магазините - с широки крачета, с големи укрепващи пластини, обаче пиновете на самата букса няма как да са различни и направо ги нямаше. А голямата щерка е тотален унищожител - за нея ако ще и от 20мм ламарина да го направя пак ще го прецака. Не знам колко пъти съм ремонтирал таблета и. И дори буксата да оцелява след разни по особени движения - платката обикновенно не оцелява - я писти ще се отлепят я ще се счупи. Та не е само до това колко ще се вкарва и изкарва.

Чет Авг 26, 2021 9:38 am
Профил ICQ

Това е една от причините задължителен критерии за телефоните ми е да имат безжично зареждане. Разбира се, има случаи е които не е оправдано да са толкова скъпи - примерно дъщерята, майка ми. Там алтернативата са магнитни кабелчета като това:
Изображение
При децата понякога причината е, че се опитват да въртят кабела докато го вадят - незнам защо така ги кара, да кажеш че са се сблъсквали с байонетни конектори, ама не са.

Чет Авг 26, 2021 7:16 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща