Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
SIM за данни 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение SIM за данни
Някой, дето е наясно, да каже как стоят нещата със SIM карти само за данни (телеметрия). :) Достатъчно е 2G, условието е добро покритие и много ниски цени. Като начало ще мушна една в часовника на чавето, ако работи как требе има широко поле за приложение в бита.

Нед Сеп 05, 2021 9:49 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: SIM за данни
За 2G само SMS, или някакви бавни модеми. Иначе при мен, за разните стснции измервателни...май беше 60лв. за 6Gb / 6 месеца. Незнам как е в милата рОдинА. И аз още не съм избрал тракер/часовник на малкия, и затова мъкне цял телефон. Предплатена карта, няма договори.

https://morta.se/products/gps?fbclid=Iw ... ZjRH8HvSXo

Нед Сеп 05, 2021 10:40 pm
Профил

Ами последно беше май около 10 лв на карта на месец с бившият глобул само за дата, имаше май минимален брой карти, и това е смао към фирми.. от 2-3 години сме ги спрели тия у-ва та не знам актуалното какво се предлага, то з и не съм 100% сигурен че е било Глобул, щото пък всички димени акаунти ни на ментел. Иначе в в ИС има такива карти в колите, мога да питам колегата там какво плащаме, но там пък не знам дали не си ги плащаха тия с тракерите и май на нас ни е включено в месечната такса. Утре ако се сетя ще го питам колегата.

Пон Сеп 06, 2021 12:13 am
Профил
Аватар

Като за частно лице и нов договор, едва ли ще получиш оферта под 10-15лв. на месец.

Тях не ги брига дали ще говориш или не, дали ще ползваш 2-3-4-5 Г... интересува ги само да те скубят всеки месец колкото се може повече.

Ако си корпоративен клиент и искаш 1000 m2m карти вече ще разговарят. Но иначе не си им интересен, ще ти бутнат най-ниския план и ако не те кефи - няма да си мръднат пръста.

Пон Сеп 06, 2021 5:35 pm
Профил ICQ

Алармата ми в къщи е 2 лв. на месец искаха да ми я вдигнат на 5 лв. и им казах да я спират но не ми я спряха. Минаха няколко месеца и още си работи. На BoB беше и вече не се предлагала услугата ми казаха

Пон Сеп 06, 2021 6:05 pm
Профил
Аватар

NB IoT, ама няма от къде да вземеш. A1 ни дадоха две карти между другото ама не успяхме да подкараме джвъчките. Толкова тъпо са ги направили, че след няколко часа мъки ги зарязах. Не знам каква е причината да не го пускат в БГ.

Пон Сеп 06, 2021 10:06 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Зависи колко вземеш, при нас 1000+ са на 2лв. като има включение 200mb на макс и после е 64к което за IoT е повече от достатъчно освен ако не ъпдейтваш устройството отдалечено.

Вто Сеп 07, 2021 8:57 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Ами последно беше май около 10 лв на карта на месец с бившият глобул само за дата, имаше май минимален брой карти, и това е смао към фирми.. от 2-3 години сме ги спрели тия у-ва та не знам актуалното какво се предлага, то з и не съм 100% сигурен че е било Глобул, щото пък всички димени акаунти ни на ментел. Иначе в в ИС има такива карти в колите, мога да питам колегата там какво плащаме, но там пък не знам дали не си ги плащаха тия с тракерите и май на нас ни е включено в месечната такса. Утре ако се сетя ще го питам колегата.

Аз в колата имам клонинг на мойта карта дето е в телефона, излиза нещо от сорта на 6-8 лв./мес. Трябва да видя дали не може да се направи втори клонинг, това за сега изглежда най-изгодно.

Вто Сеп 07, 2021 10:37 am
Профил

Реконструктор написа:
Аз в колата имам клонинг на мойта карта дето е в телефона, излиза нещо от сорта на 6-8 лв./мес. Трябва да видя дали не може да се направи втори клонинг, това за сега изглежда най-изгодно.

Зависи за какви обеми данни става въпрос. На обикновена предплатена на А1 данните са 1 ст на мегабайт. До примерно 500 мегабайта на месец предплатената ще излиза по-евтино.
Всяка сесия там мисля беше поне стотинка, та и за това трябва да се внимава да не се прекалява.

Вто Сеп 07, 2021 11:43 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]