Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
miro_atc написа:
Зависи кое нанася повече щети - вируса или имунната система... Във втория случай те тъпчат с илачи, които на практика отслабват имунната система, за да не се самоубиеш.

Това ясно, ама на мен въпроса ми е принципен - има ли начин вируса да се ликвидира, без организма да го направи - дали с антитела, дали с B, T, NK или както е там тип клетки, не съм много наясно с материята (то май никой не е).

Аз до колкото знам вирусите ги трепе организма. Не е като с бактерията, която може да я трепе самото лекарство (антибиотик). Да има противовирусни препарати, но те (до колкото съм наясно) забавят/блокират репликацията на вируса, но пак се разчита на организма да го утрепе в крайна сметка. То и затова има латентни вируси, като херпеса, хепатита, СПИН - защото организма не знае как да ги утрепе.

Та може ли човек да оцелее от Ковид, ако организма му не се "научи" как да трепе вируса? Т.е да изработи антитела?

Пет Сеп 24, 2021 9:45 am
Профил ICQ

Официално още няма лекарство *срещу* вируса. Поне не и такова с доказано добро съотношение полза/вреда.

Пет Сеп 24, 2021 10:37 am
Профил
Аватар

Добре де, ама не ми отговаряте - всеки минал през вируса и оцелял, значи ли, че е развил антитела или някаква друга форма на имунен отговор?

Въпроса ми е точно заради кортикостероидите/имуносъпресорите - ок, давали са му ги на човека, ама е останал жив след вируса. Значи имунен отговор е имало, по-слаб вероятно заради съпресорите, но достатъчен силен за да утрепе вируса.

Пет Сеп 24, 2021 11:51 am
Профил ICQ

Прекалено съм некомпетентен по медицински въпроси, но това което разбрах от изследванията на тема имунитет е - да, по-голямата част от хората си подобряват имунитета и при следваща среща го изкарват по-леко. При една част няма промяна, а при друга има влошаване. Под влошаване имам предвид на имунитета, иначе ясно че има увреждания на органи и т.н. И разбира се има една част, която умира....

Това казват... и на мен ми звучи нормално функцията да е без прекъсвания и да се покрива целия спектъра между крайностите. Добрата новина е, че повечето хора попадат в положителната част. Лошата е, че не са всички.

Сега медицинските подробности само лекарите ги знаят (може би). Но не бива да се учудваш, че това че си преборил един вирус не винаги те прави по силен. Понякога организмът се изтощава, въпреки че е победил...

Пет Сеп 24, 2021 12:27 pm
Профил
Аватар

Оф ти не ме разбираш. Аз не се опитвам да кажа, че всеки преболедувал е безсмъртен.

Просто се чудя, значи ли това, че някой е оцелял - значи е успял да изгради имунитет за конкретния случай, за в бъдеще е друга бира.

Като цяло въпроса ми е свързан с това, до колко въобще количеството антитела месец след боледуването (примерно) може да е някакъв маркер за наличие или липса на имунитет. Според мен никакъв смислен маркер не може да бъде.

Пет Сеп 24, 2021 12:41 pm
Профил ICQ

Цецо написа:
значи е успял да изгради имунитет за конкретния случай

Зависи какво разбираш под "изгради"...

Ние си имаме имунна система по рождение. При повечето хора тая система реагира и се справя с тоя бацил. И не само се справя, но и се тренира, т.е. при следваща атака се справя още по-добре. В тоя смисъл под "изграждане" на имунитет се разбира по-скоро трениране.

Ти гледаш на антителата като на имунитет... Без да съм в час, моето разбиране е че те са по-скоро резултат от реакцията. Сигурно е много важен резултат. Но по-важна е цялата картинка, т.е. колко и какви антитела и кога организма ти ще прави. Няма полза да си бъкан с антитела. Или поне не е голяма полза, щото всички тия опити с кръвна плазма и т.н. дават спорни резултати. Може би ще се открие в бъдеще и такова решение, но засега нито привнасянето на антитела, нито опитите за техни алтернативи дават резултат. Демек ключът си остава генерирането им, а не наличието им в организма. А умението за генерирането ни е по рождение. Просто не е достатъчно добре развито и затова се стига до боледуване, поне първия път.
Така че според мен наличието на антитела е маркер, че си срещнал бацила. Но не е много точен маркер за имунната система. В идеалния случай организма ти трябва максимално бързо да ги изгражда, а след като си свършат работата максимално бързо да се изчистваш от тях.

Пет Сеп 24, 2021 1:41 pm
Профил

Цецо написа:
....Като цяло въпроса ми е свързан с това, до колко въобще количеството антитела месец след боледуването (примерно) може да е някакъв маркер за наличие или липса на имунитет. Според мен никакъв смислен маркер не може да бъде.
Аз не ги разбирам много тия неща ама...

Ако наличието на антитела не може да бъде маркер за имунитет и като вземем предвид факта, че ефективността на ваксините се измерва(ше) по наличието на антитела в организЪма след ваксинация то това би следвало да означава само едно - ако наличието на антитела след ваксинация НЕ означава наличие на имунитет какво в същност ни дават ваксините ???

От друга страна - като се смята, че след ваксинация придобиваш имунитет защото развиваш антитела... защо по дяволите количеството на антитела след преболедуване НЕ Е и НЕ СЕ ПРИЗНАВА за адекватен маркер за имунитет?

ЕДИТ: След като вече е доказано, че за разпространението на вируса няма никакво значение дали си ваксиниран или не си, ЗАЩО за ваксинираните няма НИКАКВИ ограничения и каква в същност е целта на ваксинирането??? Ще кажете - "Ми да не умреш ако се заразиш"... И искате да повярвам в добрите самарянски намерения на фармаЦЕВтичната мафия??? Ми няма как да стане....

Пет Сеп 24, 2021 2:19 pm
Профил ICQ

miro_atc написа:
Официално още няма лекарство *срещу* вируса.

При бактериите е ясно - пиеш антибиотик за съотвения тип бактерии и те умират.
Вирусите официално не се водят живи същества, за това и няма "лекарство", което да ги убива.

Цитат:
Та може ли човек да оцелее от Ковид, ако организма му не се "научи" как да трепе вируса?

Имунната система работи на две нива: Многослойна защита
Имаме "Вроден имунитет" (Innate immune) и "Придобит имунитет" (Adaptive immune).
Ако влезнат "няколко" вируса вродения имунитет ги разпознава като чужди тела и ги унищожава.
Ако влезнат "много" вируса и вродения имунитет не се справи със всичките и те започнат да произвеждат експоненциално много копия.
Чуждите тела (Антигените) карат B-лимфоцитите да се активират и да произеждат "имунитета" - Антителата (Имуноглобулини (Immunoglobulin (Ig))).
Човек може да оцелее от Covid-19, без организма му се се "научи" ако са влезнали много малко вируси, вродената имунна система ги е унищожила и човека не е имал никакви симптоми.

Цитат:
Единствената особеност е дали при лечението не ти дават кортикостероиди и тем подобни имуносупресанти или както там се казват.

Понякога човек не умира от вируса, а от реакцията на имуната система. Например ако вдигнеш прекалено висока температура умираш от тва, а не от микробите. За това се дават кортикостероиди в малки дози за да подтиснат прекаления имунне отговор: https://en.wikipedia.org/wiki/Cytokine_storm
Кортикостероиди в големи дози се дават когато искаш да отпратиш някой пациент, за да си умре на спокойствие у тях си.

Пет Сеп 24, 2021 2:50 pm
Профил

Koleto написа:
И искате да повярвам в добрите самарянски намерения на фармаЦЕВтичната мафия???

Изолираме се всички за две седмици и се приключва с вирусът.
Да ние се изолирахме обаче и не стана номера, но сега слава богу има ваксини - биеш си ваксината и се приключва с вирусът.
Ние си бихме ваксината обаче не стана номера, но сега слава богу има много ваксини за всички - биеш си втора игла и се приключва с вирусът.
Ние се бихме две ваксини обаче не стана номера пак се разболяваме, но сега слава богу прекарваме го по-леко.
Ние уж го карахме леко обаче не стана номера и умряхме, но сега слава богу защото сме слушкали направо ни пуснаха в Рая, без да се редим на опашката при свети Петър, ами направо влезнахме със сертификата за ваксинация.

Пет Сеп 24, 2021 3:02 pm
Профил

Дори и при предишните вируси от същия тип като кромида ,но там не се дигаше твака шумотевица ,пак са умирали хора.
Няма точни изследвания щото никои не е и правил тогава ама е факт.
Сега тоя вирус може да е по гаден и т.н ..спр няма но полвината от умрелиде тето се вика а може и повечето са със сгрешена диагноза поради калпавия начин на доказване че са умрели от кромид.
Въобще страха е голяма работа - доказно е че без да си болен ако те наплашат достатъчно пак може да хвърлиш топа. ,както му казват да умреш от страх не празно понятие.

Пет Сеп 24, 2021 6:00 pm
Профил

mRNA Vaccine Inventor: I’m Threatened, Risk ‘Being Assassinated’ For Speaking Out Against Experimental COVID Shots

Last night an experienced journalist told me that I need to get security because I was at risk of being assassinated,” Dr. Robert Malone claims.
The inventor of the mRNA technology currently used in the COVID-19 shots says he was told he may be assassinated for questioning the ethics of launching an experimental vaccine rollout without informing the public about possible risks

https://newsrescue.com/mrna-vaccine-inv ... vid-shots/

А че доктора е истински например може да се провери ,
Single most qualified' mRNA expert speaks about vaccine risks after he says YouTube banned his video
https://www.yahoo.com/now/single-most-q ... paLsmGlwJG

като видиш многократно че когато някои изразява различно мнение от масовката ...абе живял съм по комунизма и макар не много ама подхода е същия като стане дума за кромида...

Пет Сеп 24, 2021 6:06 pm
Профил
Аватар

Интересни данни взеха да публикуват. При около 15% ваксинирани, в новите случаи от вчера 11% са заразените ваксинирани, над 7% са хоспитализираните ваксинирани и един ваксиниран е гушнал букета.

Съб Сеп 25, 2021 10:50 am
Профил

Съществува и вероятноста тези "ваксинираните" в болницата да са от тези дето са си платили съдържанието на спринцовката да отиде в кофата.
По-интересен е въпросът: Колко е процента на тарикатите в Израел?
Израел - население 9,406,040 ваксинирани 82%.
Българистан население 6,875,040 ваксинирани 18%.
Изображение
Изображение

Прикачени файлове:
bulgaria.png
bulgaria.png [ 21.17 KiB | Прегледано 2840 пъти ]
Israel.png
Israel.png [ 18.01 KiB | Прегледано 2840 пъти ]

Съб Сеп 25, 2021 11:19 am
Профил
Аватар

ike написа:
Съществува и вероятноста тези "ваксинираните" в болницата да са от тези дето са си платили съдържанието на спринцовката да отиде в кофата...

Което в Израел е невъзможно, както и другаде по света.
Щото корупцията е нашенско изобретение и съществува единствено тук.

Ама като ги заплещиш тия тъпизми, направо изкъртваш тъпомера... :D

Съб Сеп 25, 2021 4:01 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
Ама като ги заплещиш тия тъпизми, направо изкъртваш тъпомера... :D
И като заплещи подобни нихилистични полюции:
ike написа:
Българистан
Инженер ike, не може да не знаеш колко хиляди животи са изгубени и колко страдание са понесли нашите предци в продължение на векове, за да може територията ни до днес да се казва "България". Ако наричаш държавата със "-стан" накрая или я изписваш с малка буква (гавриш се така от много време, срещам те в два различни форума), остава впечатлението, че си роден югоизточно от ГКПП "Капитан Андреево".

Нед Сеп 26, 2021 7:40 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369 ... 403  Следваща