Отговори на тема  [ 72 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
FreeCAD и подобни. 3D модели на електронни компоненти. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: FreeCAD и подобни. 3D модели на електронни компоненти.
За записване се записва да. То може да са го уволнили не защото го е отворил, а защото го е изнесъл.

Сря Сеп 29, 2021 3:54 pm
Профил
Аватар

И за нарушение на лиценза го уволнили? Или вече е правил о други простотии, и това е преляло чашата, или са търсили повод или уволняващия не му е бил ден и по-добре, че уволнения се е махнал оттам.
За нарушение на лиценз - следва тел.разговор, изясняване на ситуацията, и т.н., и т.н. - но не и уволнения. В нормална фирма, разбира се.

Чет Сеп 30, 2021 8:45 am
Профил

Не знам подробности. Само знам, че са се обаждали от Сименс във фирмата във връзка с нарушението.
Може да са ги стреснали, че могат да си загубят лицензите, което би било голям удар за една фирма.
Пиша го, защото не вярвях какъв Биг Брадър е станал софтуерът.
От нашите механици знам, че за Солид уъркса също ги държат много изкъсо за лицензите.

Чет Сеп 30, 2021 9:44 am
Профил
Аватар

Това само показва колко ги е грижа шефовете за кадрите им...
Ако за едно обаждане уволняват...нито е откраднал нещо човека, нито е убил някой, нито заради него ще закрият фирмата. Шефовете трябва да могат да стоят за подчинените си, може да ги мъмрят но не да им взимат здравето.

Преди време бях коментирал някакви идиотски реклами на Arrow, и тия се обаждат във фирмата, с цел да ме наклепат - при което шефа им казал - какво прави работника в личното си време, и какво е личното му мнение - си е негова работа, така че обадете му се лично на него и не ни губете времето. Хем беше Линкедин.

Чет Сеп 30, 2021 10:44 am
Профил
Аватар

al_at написа:
...Пиша го, защото не вярвях какъв Биг Брадър е станал софтуерът.
От нашите механици знам, че за Солид уъркса също ги държат много изкъсо за лицензите.

Това не е от вчера. Затова трябва да има работен компютър (без интернет) и интернет компютър (с интернет).
И биг брадър да го (много нецензурно)... :D

Това до голяма степен би решило и други досадни проблеми, като крипто-вирусите.
И да се зарази интернет компютъра, формат Ц, нова ОС или възстановяване от имидж, и толкова. И хакерите да го (много нецензурно). :D

Чет Сеп 30, 2021 11:00 am
Профил

всичко репортува да, няма спасение. Аз малко по-малко започвам да го харесвам фюжъна, току виж съм и теглил една майна на солид, то и без това сме си платили два които трябва да са версия 2020 може и да не ги ъпдейтнем изобщо повече. Трябва да ги питам като съм плащал 3 години за ъпдейти а си стоя на 2017 пари ще връщат ли ;)

Чет Сеп 30, 2021 11:03 am
Профил
Аватар

Ние имаме 1+1 лиценз за едж. Като ходиха на обучение са ги предупредили изрично за тия местения на файлове от компютър на компютър. Колегите дето работят с него са доволни. Ама това с компютър с нет и без нет е голямо дърво. Вече сме го играли тоя филм. За CAM-a дето го купихме проблема е решен с тапа - според мен ако ще е 1 лиценз и не се налага да се ползват 2 едновременно - решението е тапа. За 2 и повече - мрежов лиценз и да може да си ползват колкото човека искат докато има свободен. Не знам нашия едж защо го направиха с някъв мелез мрежду мрежов и локален - втория е зависим от първия - някаква такава простотия.

Чет Сеп 30, 2021 1:30 pm
Профил ICQ
Аватар

на компа без нет му се залепят / разпояват всички възможности за нет - защото винаги се намира умник да ръгне кабела, да сложи адаптер и т.н. ей така -щото му трябвало за нещо.

Чет Сеп 30, 2021 1:44 pm
Профил

Grubi написа:
на компа без нет му се залепят / разпояват всички възможности за нет - защото винаги се намира умник да ръгне кабела, да сложи адаптер и т.н. ей така -щото му трябвало за нещо.

А не може ли просто да дизейбълне всички карти - WiFi, Ethernet? И в допълнение да пусне самолетен режим, даже блутуута ще е забранен.

Чет Сеп 30, 2021 8:41 pm
Профил

Може, ама не съм сигурен дали като го пуснеш няма да е останало нещо което да си говори с кораба майка. Аз в моента така я карам, опитах да си сваля лицензна инсталация дърво, понеже спряхме да си плащаме поддръжка не мога да свалям инсталатори. Писах на тиквите от дитра нищо, и си карам все така с нелегален. Тъкмо се бях ентусиазирал преди 2-3 месеца да ъпгрейдна до 2020, а и все пак сега съм в САЩ, да не влизаме в бяснения защо имаме лиценз пък го използвам нелицензно.

Чет Сеп 30, 2021 8:52 pm
Профил

ToHu написа:
Може, ама не съм сигурен дали като го пуснеш няма да е останало нещо което да си говори с кораба майка.

Картите да не се активират изобщо, това имах предвид. Дори и преди формат. Само при тази ситуация бих си позволил да човъркам с пиратски Алтиум, Кедънс, Матлаб и прочие на т.н. работен компютър. Друг е парадокса, че ги имам на служебни лицензи, а рядко ги ползвам.
Имам си безплатни решения за всичко, което ми трябва - KiCad, FreeCad, LTSpice, Blender, Qt, какви ли не знайни и незнайни безплатни компилатори и ЕДА, Линукс истории и т.н. В началото не ми беше кеф, но като си ги свикнах, за какво да се вра между шамарите?

Чет Сеп 30, 2021 9:07 pm
Профил

ами зависи, мен ми е за работа, и си плащам, само дето хем си плащам хем имам проблем. Иначе нали си плащам и за фюжън сега с ийгъл, вчера гледах някакво творение, мъка за рабата.

Чет Сеп 30, 2021 9:35 pm
Профил
Аватар

d_jelev написа:
Grubi написа:

А не може ли просто да дизейбълне всички карти - WiFi, Ethernet? И в допълнение да пусне самолетен режим, даже блутуута ще е забранен.

На никакви такива не вярвам - поялник, секачки, кошче. Тогава ще съм сигурен.

Пет Окт 01, 2021 1:12 am
Профил
Аватар

Какви секачки бре? Да не ви напече слънцето? :D
Вирлес картите са на слот. Ако толкова ви друса параноята, махате я от слота, изолирате кабелите на антените и бачкате спокойно.

Пет Окт 01, 2021 12:03 pm
Профил
Аватар

Няма слънце в Швеция, може да ме е надухал вятърЪТ.
Секачките са за USB портовете, и за Етернет портовете също.
Защото като разбере че Етернета и вирелеса не работи, умника ще си каже - аааа мога да бутна USB адаптер с Етернет, с вирелес, с каквото ви дойде - важното е да има нет.

Така, че Ицо - виждали сме модул на слот, нещо като петле на клечка, нали така?

Пон Окт 04, 2021 12:11 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 72 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща