|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 3:21 pm
Британските власти ще забраняват "Stand By"
| Автор |
Съобщение |
|
WDW
Ранг: Популярен
|
Е бива ли така ??
ще я понаучиш малко жената !!! 
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Пет Юли 21, 2006 11:03 am |
|
 |
|
zax
|
колкото по-малко пипа, по-добре че много често след нея потоп  и аз почвам да се чудя какво да правя, инак е готина жена  но с техниката хич я няма
знаеш ли какво ми пусна веднъж:
преистория накратко: напрвих и лампа която да се управлява от дистаниционното вкл/изкл усилване намаляване, абе мързелешка работа направо от списанието млад конструктор еди кои си брой, слагам я аз на стената пускам си кабел за 220-те всичко е ок
въпрос от нея след като се похвалвам какво съм направил и как ще я услени това: Този кабел какво търси там???!!! ти нали ми каза, че лампата ми ще се управлява от дистаницонното. кабела е много грозен, няма работа там, МАХНИ ГО !!!
ха сега разбери от къде се захранва лампата че да свети, ами разбира се от излъчването на дистанционното
разбира се е пресказано но смисъла е запазен  и случаката е истинска
_________________ бързина, това е да бръкнеш 100 пъти в контакта за 1секунда и да не те хване тока .....
|
| Вто Юли 25, 2006 10:06 pm |
|
 |
|
WDW
|
Жени !!!! Какво да ги правим ...............??? Трябва да ги ..............
Обичаме !!!!
Тя Моята е почти същата работа!
Но поне много бързо влиза в час , и каквото и кажа стриктно го следва !!!
И съм много горд и спокоен !!!
Ми тя твоята е права: Още едно устройство,което да черпи излишна енергия в StBy !!!
Следвайки духа на темата !!!!
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Сря Юли 26, 2006 11:15 am |
|
 |
|
velio
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Mda
Шефе, ADI= Analog Devices, Inc.
В страната има поне 200 000 инсталирани електромера с техни схеми...
|
| Сря Юли 26, 2006 11:41 am |
|
 |
|
plameniv
|
 Re: Mda
Ти добре мислиш че има но аз не съм сигурен, поне при нас ни един не видях , всички електронни които съм виждал са от оня тип дето ти постнах картинката, по принцип бачкам в кабелна и като ходя се заглеждам в тези неща
Не казвам че няма ама чак пък 200000 ми се вижда фантастично число, посочи ми фирма производител или вносител, като се заглеждам да видя по модела 
|
| Сря Юли 26, 2006 1:28 pm |
|
 |
|
MGBY
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
Значи преди около 2 години ходих на един семинар за електромери ALPHA, модели AIN,AINR .... AINRTAL на фирмата ABB. Когато разглеждах документацията на електромера ми направи впечатление,че към нея имаше приложен PDF точно с тази интегрална схема на Аналог Дивайс ADE7752 / ADE7752A, от което си вадя заключението, че именно тя е използвана в електромера. Също така бях чул/чел, че Българските EMPS са със специализирана интегрална схема( не съм обаче много сигурен) предполагам пак е същата за измерване на енергия, колегата има при него един разкулачен INDIGO+ na Shlumberger и ако си дойде днес по-рано може да му хвърля едно око да видя как е вътре,ако не днес то някой от идните дни. Така, че си мисля, че ex-man е правия в случая!
|
| Сря Юли 26, 2006 2:14 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 !
 |  |  |  | MGBY написа: Значи преди около 2 години ходих на един семинар за електромери ALPHA, модели AIN,AINR .... AINRTAL на фирмата ABB. Когато разглеждах документацията на електромера ми направи впечатление,че към нея имаше приложен PDF точно с тази интегрална схема на Аналог Дивайс ADE7752 / ADE7752A, от което си вадя заключението, че именно тя е използвана в електромера. Също така бях чул/чел, че Българските EMPS са със специализирана интегрална схема( не съм обаче много сигурен) предполагам пак е същата за измерване на енергия, колегата има при него един разкулачен INDIGO+ na Shlumberger и ако си дойде днес по-рано може да му хвърля едно око да видя как е вътре,ако не днес то някой от идните дни. Така, че си мисля, че ex-man е правия в случая! |  |  |  |  |
Преди няколко поста ти обясних как работят другите , един голям процесор мери всичко като на входа му са постоянни във времето 2-те величини нужни за отчитането, не е невъзможно да се направи и с бърз процесор, но със сигурност цената на това изделие ще е такава че няма да е продаваемо.
Преди време доста се рових за тези неща и установих че единствено тези схеми на аналог мерят по най добрия начин , измерват през 2-3мкс мощноста, правят корекция записва се в регистър и имат изход на който излиза импулс с честота зависеща от измерената консумация, тази схема е направена така че дори да ползваш обиновен механичен брояч да стане и да се получи евтино изделие.
|
| Сря Юли 26, 2006 2:40 pm |
|
 |
|
MGBY
|
Няма нужда да ми обясняваш как работят, пределно ми е ясно, даже освен меренето на U и I се гледа и дефазирането между тях за да се определи колко е активната и колко е реактивната съставка и дали реактивната съставка е индуктивна или капацитивна и т.н. Просто исках да кажа, че на производителите на електромери може би им е по-изгодно да ползват специализирани схеми за мерене на електроенергия, които дават цялата необходима информация "смелена",отколкото да го правят с бърз процесор, много допълнителни сметки и с един куп други външни елементи ......
|
| Сря Юли 26, 2006 3:11 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Hihi
Говорим за едно и също но с малко отклонение , мисълта ми беше че освен аналог не съм виждал други да правят такива или подобни интеграли 
|
| Сря Юли 26, 2006 4:25 pm |
|
 |
|
MGBY
|
OK! 
|
| Сря Юли 26, 2006 4:39 pm |
|
 |
|
velio
|
Microchip напоследък мисля че се опитват да правят такива схеми май....
Но има и други решения - TI, TDK... (базирани на процисор де)
Основната причина да са такива електромерите в БГ е, че тъпите управляващи не приложиха принцип на протекционизъм и търговете се спечелиха главно от чужди фирми, основно поради ниска цена. На един от последните търгове са участвали китайски и турски фирми (освен редовните ISKRA и Schlumberger)! В румъния например не е така. Там зор припарват чужди производители на електромери.
http://www.carat-electronics.com
Е те тая фирма прави с електромери със ADE775x. Сичките модели са базирани на такива ИС. В София има мисля поне 30 000 електромера монтирани. В Плевен също трябва да има няколко хил. В Търново често се срещат на ISKRA. Тук таме има на Daisy (те също са със ADE775x)...
|
| Сря Юли 26, 2006 6:36 pm |
|
 |
|
MGBY
|
Ха-ха в Хасково имаме монтирани такива електромери в два цигански блока защото имат възможност да се изключват/включват дистанционно 
|
| Сря Юли 26, 2006 6:57 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Mda
Мда е те такива точно пък не съм виждал тука
Въпреки че от енергото се тупаха в гърдите че ползвали най различни заради това да имало от различни пройзводители 
|
| Сря Юли 26, 2006 7:48 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Че с какво ,ще прекъсват консумирания ток  ? ,или спират броячите,те мангалите и тъй и тъй не плащат , да не се въртят търкалетата
|
| Сря Юли 26, 2006 11:12 pm |
|
 |
|
VSU
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 1:08 pm Мнения: 433 Местоположение: Казанлък
|
microchip MCP3905 1:1 s ADE7755 че и в Комет я има и не е скъпа
|
| Сря Юли 26, 2006 11:36 pm |