|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:25 am
| Автор |
Съобщение |
|
gicho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
 Re: Коронавирус 2019
Мда, "локацията" има значение за отношението ми - това беше основната причина да си боцна файзера - някакъв фактор е да по-малко да завися от локалните доктори, които, поради спецификата на "пазара" не са висококомпетентни. Нормалните забегнаха или от града, или от държавата. Ако бях в нормална държава сигурно нямаше да бързам и щях да разчитам на имунната си система и евентуално на болничната такава, но тук второто не е много за разчитане. Преди години (5-6) малката пак мина някакъв вирус, на слушане не било добре, айде в болница. Питам, изследвания дали е вирусна или бактериална правихте ли? Ами не, то и за двете лечението е еднакво - слагаме антибиотик. След седмица без промяна (тя си беше съвсем във форма и само дето кашляше) викат - следващия антибиотик. И така стигнахме до изявление на лекуващата "ами аз ще пусна искане до директора на болницата да отпусне по-специален антибиотик, който е на специален режим" - и сигурно очакваше да сме безкрайно благодарни за това, а аз си мислех че явно ни дават от ония, дето са пазят са резистивни инфекции. И това беше на вливания през помпа... Не искам да си спомням... Оттогава като отвори уста докторка да дава антибиотик и казвам "първо отиваме да си платим за едно CRP" и следобяд пак ще говорим". И оттогава не сме пили антибиотик... Сега с тоя коРви е странно и не знам дали технологията е валидна.
|
| Сря Окт 06, 2021 12:00 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе за да е пълно объркването имаше някакви изследвания, че азотромица влияел на вирусната репликация... Но докъде стигнаха незнам.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Окт 06, 2021 12:30 pm |
|
 |
|
HCL
|
Ако лекарката е внимателна с предписването на антибиотици, а е решила да изпише това донякъде говори по себе си. Аз лично не бих експирементирал много. Но от антибиотик до антибиотик разликата може да е голяма. Ако са ви изписали fluoroquinolon-и прочети актуалната литература дали препоръчват едновременно суплементиране с магнезии и в какви дози. Преди години бях чел нешо подобно. Тогава Ципрофлоксицина беше под black label в Щатите, а в Германия като последен избор.
|
| Сря Окт 06, 2021 1:41 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Само дето може да се окаже, че е толкова недолюбван, защото е "неразумно" евтин 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Окт 06, 2021 2:29 pm |
|
 |
|
velio
|
При нас тая гадост доведе до най-лошото. Майка ми си замина, за отрицателно време. Не знам ние (аз) ли не направихме нещо навреме, лекарите ли пропуснаха нещо... не знам. От първите симптоми до болницата 7 дни, от влизането до фаталния край - 3 дни. Още не мога да си го обясня.
|
| Сря Окт 06, 2021 3:56 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Мойте съболезнования. Не търси пропуски и виновни, безмислено е.
|
| Сря Окт 06, 2021 5:03 pm |
|
 |
|
gicho
|
Съжалявам за загубата ти. При по-възрастните хора риска остава доста висок, независимо от ваксините. Аз затова съм защитник на ваксините - рискуваш малко, но го правиш за да спасиш нечий чужд баща или майка. А за самообвиненията - всички ги имаме в такъв случай, свикнали сме да се оправяме за всичко сами.
|
| Сря Окт 06, 2021 6:53 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Как ??? като всички са преносители .... ваксъри, антиваксъри... всички са преносители на вайруса
_________________ main[-1u]={1};
|
| Сря Окт 06, 2021 7:43 pm |
|
 |
|
gicho
|
Защо го гледаш булево? Да, няма да спася всички хора. Това че един ваксинирам може да пренася, не значи че риска от него е като от неваксиниран. Въпросът е скаларно дали може да се твърди, че ваксинираните заразяват средно по-малко хора, отколкото неваксинираните. Явно е че няма 100% гаранция. Дори това че статистически може би група ваксинирани кашлят два пъти по-рядко, значи че замърсяват двойно по-малко. Спазването на елементарна хигиени никой не е отменял. По едно време го смятаха че един на 10 ваксинирани може изобщо да пренася. Мисля си че сме инжинери хора - в реалния свят няма 100% гаранция за нищо. Оценява се риска, преценяват се щетите и се взима решение - в някой случаи е "по-малкото зло". И аз не мога да направя филтър, който да спре всички емисии, но това не значи да зарежем тия мерки и да пускаме кой каквото му харесва в ефира. Наличието на много ваксинирани позволява веригата на разпространение да се прекъсне по-рано. Това че с мутациите ефективността намалява е очаквано, ама услужливо се ползва от антиваксърите едва когато числото падна - в началото бяха над 90% процента изобщо да не се заразиш, сега е много по-ниско това. С новата "моделна година" на ваксините ще стане пак 90+ процента, с напредъка на технологията може да задържи и по-дълго - примерно 3-4 години с едно боцкане. Това че лампите са били по-големшки не значи да се затрие цялата наука електроника.
|
| Сря Окт 06, 2021 9:50 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
При мен ваксината помогна - жената и детето го изкараха, хем жена ми беше и тя ваксинирана. При мен нищо, два теста миналата и тази седмица, и двата отрицателни. Пък в къщи не сме се изолирали един от друг и съм си взел порядъчна доза вируси. Късмет.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Окт 06, 2021 10:09 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Е що мислиш че е от ваксината ? Аз съм бил контактен с болни и преди ваксината, и нищо.
|
| Сря Окт 06, 2021 11:00 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Бил си преди ваксината, ама с оня китайския оригинал. Онова беше по-слабо заразно и от грипа според мен.
Тия новите гадове наистина са много по-прилепчиви. Разликите са в порядък.
|
| Чет Окт 07, 2021 8:00 am |
|
 |
|
gicho
|
Така е, и мен ме дразни гърлото, ама нямам температура засега. 2-3 дни е инкубационния - някъде толкова забелязвам при нас вкъщи и от познати.
|
| Чет Окт 07, 2021 8:26 am |
|
 |
|
TheWizard
|
и 2-3 преди първи симптом... демек 5-6 до мах товар
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Окт 07, 2021 8:43 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
ся ще видим дали ще си хвана нещо, два дена обикалям една изложба.
|
| Чет Окт 07, 2021 5:24 pm |
|
|