Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
ЗАКЛЮЧЕН ли е човешкият мозък 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: ЗАКЛЮЧЕН ли е човешкият мозък
lcr написа:
Не, защото се движат а защото пространството в което се намират увеличава обема си.

В цялата тая работа, най-трудното е да си представиш нищото, защото нищото е немислимо. Какъвто и атрибут да се опиташ да асоциираш към него, то престава да бъде нищо.

А така, увеличават обема си, а до къде ще могат да го увеличат и какво ще спре увеличението.
Да сигурно ще ми отговориш че ще се намеси гравитация, ще свърши импулса от началния взрив и други подобни което да приемем за вярно, но има пак едно неизвестно какво има след последната звезда на последната галактика, има едно голямо нищо което не можем да си го представим
Тва също е много интересно
lcr написа:
най-трудното е да си представиш нищото

Изобщо цялата тая материя не е за всеки мозък, защото според мен там горе е едно безкрайно нищо и тук таме по нещо голямо

Сря Окт 20, 2021 1:38 am
Профил

pipilica написа:
...
Изобщо цялата тая материя не е за всеки мозък, защото според мен там горе е едно безкрайно нищо и тук таме по нещо голямо

С научния ми ръководител сме водили спор дали вакуумът е "нищо". За мен е материя, за него не разбрах какво е. Моята логика е, че щом има параметри (например диелектрична и магнитна проницаемост) и щом може да се разпространяват вълни - електромагнитни или други - няма как да го наречем "нищо".

Сря Окт 20, 2021 1:54 am
Профил

pipilica бе я изпрати на колегите малко от тоя кактус че нещо не им минават вълните до кораба майка :)

Сря Окт 20, 2021 4:08 am
Профил

dan написа:
С научния ми ръководител сме водили спор дали вакуумът е "нищо". За мен е материя, за него не разбрах какво е. Моята логика е, че щом има параметри (например диелектрична и магнитна проницаемост) и щом може да се разпространяват вълни - електромагнитни или други - няма как да го наречем "нищо".

Достатъчно е това, че вакуумът представлява пространство, автоматически го прави нещо.

Като спомена за дискусията ти с твоя даскал, ето нещо анекдотично:

Когато бил студент, небезизвестният Ричард Фейнман бил на лекция на която даскалът обяснявал за процепите на Юнг.
Фейнман вдигнал ръка и попитал, какво се случва, ако процепите не са 2 а 3.
Даскалът отговорил, че частицата минава едновременно и през трите.
След малко Фейнман отново вдигнал ръка и попитал, какво се случва, ако процепите са 4.
Даскалът отговорил същото.
При следващото вдигане на ръката, даскалът, видимо изнервен, попитал Фейнман да каже директно, до къде иска да стигне.
Фейнман пояснил - щом при увеличаване броя на процепите, се случва едно и също нещо, какво ще се случи, ако процепите са толкова много, че изобщо не съществува преграда......

Сря Окт 20, 2021 1:40 pm
Профил
Аватар

Понятие за нищо: мозъкът на тези, които много държат да имат обяснение за всичко :)
Отговорът "Балимааму!" в повечето случаи е по-адекватен от "Това ме навежда на мисълта...". Поне "Възможно е" да казваха!

Сря Окт 20, 2021 4:05 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
И най-добре заключеният мозък както всяка
ключакла се отваря с инструмента "кози крак".
Работи безотказно

Сря Окт 20, 2021 6:29 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3