Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
bongo_x2 написа:
...А след като и ваксинираните се разболяват...
Бат Бонго, казах го нескопосано. Идеята ми е, че и ваксинираните трябва да се тестват и да се пускат както неваксинираните - само с отрицателен тест - а не както сега - всичко им е позволено и ръсят зараза без дори да го осъзнават.... Само че - от няколко места се чува, че лабораториите отказват тестове на ваксинирани - дали това е така нямам личен опит. Това, че тестовете не са 100% сигурни е ясно, но като няма друг начин...

Пет Окт 22, 2021 7:19 pm
Профил ICQ
Аватар

Ако приравниш ваксинирани и неваксинирани - по тоя начин тотално обезмисляш ваксинирането в главата на 80% от матриала.

Което е ОК, естествения имунитет е алтернатива, но това значи официално да обявим 5% от населението за допустими жертви, а други 20% че ще се нуждаят от сериозно болнично лечение и евентуална инвалидизация.

Засега 3та алтернатива липсва.

Западния свят заложи на ваксините. При това го направиха доста безкомпромисно - при тях всички се бодат, включително преболедувалите и това е "почти" задължително. Т.е. обществото директно те изритва ако не си ваксиниран. Добро или лошо - решили са, правят го.

Ние тука, заедно с румънци и руснаци явно се мислим за по-умни... Да видим.

Пет Окт 22, 2021 7:25 pm
Профил ICQ
Аватар

Да не дава ТОЙ обществото да решава по-важни въпроси. И тук и другаде по света. Ще стане мазало...

Пет Окт 22, 2021 7:40 pm
Профил

Цецо написа:
Дали пък скоро няма да изгреем в новините с новия, супер устойчив на ваксини български щам?

Няма. И то не щото няма да се е появил тука, а защото няма да сме го открили - ще се е разходил първо до някъде и после ще кажат "в Англия открили нов щам". Щото Англия може и търси, пък ние като се осерем търсим кой да ни е виновен.

Цитат:
Ние тука, заедно с румънци и руснаци явно се мислим за по-умни

Като погледнеш цветна карта на света с нивото на ваксиниране, и видиш как "умните" като нас и румънците са разпределени основно в Африка и Русия, не е трудно да си направиш изводите.

Нед Окт 24, 2021 10:10 am
Профил

Е чак пък да те задължават, не знам колко на запад визираш, в САЩ няма нито задължение нито принуда. Опитват да принудят администрацията но за сега не много успешно, полицаите се бонтуват през ден и напускат групово та и там няма много успех. Единствено на някои публични мероприятия трябва да покажеш че си ваксиниран но и там никой не проверява, имаш ли картонче или ако им покажеш разпечатка значи си, колко от тия са истински един господ знае.

Нед Окт 24, 2021 3:14 pm
Профил

Според информация от първо лице отпреди 1 ден, на входа на столична дискотека, 100% от направените бързи тестове са отрицателни. Очевидно всичко зависи от майсторлъка на провеждащия теста. :D

Нед Окт 24, 2021 3:38 pm
Профил
Ранг: Новодошъл

Абе баш си задължават в САЩ. Последната мода е фирми с персонал над 100 човека -- задължителна ваксинация. При нас пратиха мейл до края на месеца, който не е ваксиниран да предостави причини (религиозни или медицински). Фирмата ще ги разгледа и на първи декември, който няма абсолютно основателна причина ще бъде "offboarded", както меко се бяха изразили. Ние с жената сме се ваксинирали още Април месец, но ще е любопитно да се види колко хора ще напуснат/уволнят по тази причина. Комшията ми е протов ваксините, обаче така както си работи от къщи и въобще не стъпва в офиса си, така си се и ваксинира насила по същата причина. Сега обаче ни разпращат едни мейлчета от училищния дистрикт, че се готви одобряване на ваксината на Пфайзер за деца под 12 години и там вече ще стане интересно. Тук вече мисля, че ще ударят на камък. Малките си ходят на училище по цял ден с маски, в междучасията играят навън без, по рождени дни и площадки също и до момента не се е чуло за някакъв аутбрейк в следствие на това. Иначе в нашето каунти маските на закрито са задължителни, ама като сме ходили по други места, там много-много не им пука -- особено на черните и латиносите. Виж, азиатци и индийци си стоят с маски даже когато шофират сами в колата :)

Нед Окт 24, 2021 3:47 pm
Профил

Не знам къде си ти, аз не съм чул от друг, а и нищо не могат да направят, е ако си в комунистическа република калифорния там не знам, може и да успеят да те уволнят с подкрепата на партията, ама силно ме съмнява. В нашия щат маски вече рядко се виждат, персонала ги носи ама вече гледам че в и те спират да ги носят, вчера бях в менардс, касиерката нямаше маска. То тук маска като цяло много не се носеше, имаше един период в който като влизаш в магазин те принуждаваха но от април или май насам си е изключение да видиш някой който носи маска. Ааа оня ден ходих до федерална институция, охраната на входа също беше без маска, там където ме приеха носеха, даже учтиво ми дадоха една и помолиха да си я сложа.
На летището уж искат, преди месец два не помня като посрещах тайландчето си влязох без маска, никой нищо не каза. Скоро пътувах, на излитане си я носех, на връщане бях забраивл да я сложа но пак никой не обади, имаше и други като мен.
Та не знам къде е тя принуда, ако живееш в ненормален щат проблема по скоро е там. А като пътувах пролетта под конторла на женат аносех маска, от Индиана до Тексас имах усещането че емен, емен ще ме застрелят, от тексас нататъ си носеха :)

Нед Окт 24, 2021 6:48 pm
Профил

В комшийски селски щат съм -- Уисконсин, но съм в столицата на щата и тук са демократ до демократа. Извън по-големите градове, особено по- на север е друга бира -- ама там основното превозно средство е трък, в който много вероятно има пушка, в зависимост от сезона може и моторна шейна. В Индиана сте все още малко в страни от модата, но такива вече са по-скоро малцинство. На летището в Чикаго маските също са задължителни. По презокеанските полети, също. Байдън вече е изискал от OSHA да иска задължителна ваксинация на работниците в компании с над 100 служители. Та в общи линии, стягайте се, коня отива у ряката. Според мен да задължават хората е глупост. Могат да го направят по друг начин -- изискване на тестове, вдигане на здравната застраховка и т.н., но "свободния избор" трябва да остане.

Нед Окт 24, 2021 9:52 pm
Профил

Това с литищата е защото те са федерална юрисдикция без значение в кой щат се намират, там избор няма. За тя глупост н Байден ще ми е интересно как го имплементират при тия с пушките. няма законова основа на която да бъде наложено поне към момента, с тукашните процеси много вероятно е ако с еопитат да бъдат много жестоко осъдени от куп правозащитни организации въпреки че те повечето са се педалско ориентирани. Да не забравяме че и във върховният съд комунистите нямат никакви позиции все още.
Изобщо демокртите са в ъгъла от всякъде и не знам дали ще натискат много за безумия, иначе има реален шанс не просто да загубят мидтърм ами да го загубят с много, сега с тия простотии с скул бордовете съвсем си го начукаха, за да имаш шансове ще трябва д спрът с непопулярните действия, само с пари за негри и латиноси няма да стане, много са малко за да им гарантират избиране, отделно че черните май са с най-нисък процент на ваксинирани.

Нед Окт 24, 2021 10:29 pm
Профил

Абсолютно съм съгласен, ама докато не се осерат тотално, няма да им дойде акъла ... комунисти, сър. Мисля, че ако барнат дечурлигата вече ще си вкарат голям автогол. Както и да е, факта си е факт, при нас започват да уволняват неваксинирани. Общо-взето ако си в малко по-голяма фирма, здравен работник, стейт/федерал джоб -- мърдане няма, това е положението за момента.

Нед Окт 24, 2021 11:02 pm
Профил

по темата ваксинирани/преболедували
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/eksperti ... leduvalite
значи какво излиза - преболедувалите са по добре защитени, ама пак ще ги изнудваме да се ваксинират щото квото и да си говорим става дума за пари

Нед Окт 24, 2021 11:15 pm
Профил
Аватар

Нинам, УК нали и те са в западния свят... по последни новини и там си имат криза с болните от ковид в момента. Почти като нас.

ToHu написа:
Е чак пък да те задължават, не знам колко на запад визираш, в САЩ няма нито задължение нито принуда. Опитват да принудят администрацията но за сега не много успешно, полицаите се бонтуват през ден и напускат групово та и там няма много успех. Единствено на някои публични мероприятия трябва да покажеш че си ваксиниран но и там никой не проверява, имаш ли картонче или ако им покажеш разпечатка значи си, колко от тия са истински един господ знае.

За Щатите има друга теория за напускащите. Нарича се "the great resignation". Очаква се над 40% от работещото население да напусне текущата си работа. Дали да смени с нова или да се отдаде на най-новата тенденция "lying flat" (зародила се в Китай, но всъщност се развива в западния свят), не е ясно. Но явно причините са доста комплексни. Бацила изглежда е само катализатор на тоя процес. Очаква се някои градове в САЩ да фалират (то се е случвало и преди де).

Пон Окт 25, 2021 11:21 am
Профил

Като казвате за Велика Британия да споделя - стана ми интересно защо някак изведнъж РЯЗКО спря да се говори за Израел, за процента ваксинирани там и какво изобщо се случва... Поразрових се по техните статистики дето са достъпни в нета... Интересни резултати - при почти 90% с поставени поне 2 дози... смъртността за Септември 2021 е същата каквато е била Септември 2020... А ако погледнем тенденцията за новозаразени... излиза, че за Септември 2021 много повече отколкото са били Септември 2020... Що така?

Пон Окт 25, 2021 2:19 pm
Профил ICQ

Koleto написа:
Що така?

Щото ваксините не са панацея... евреите още не бяха се набоцкали като вдигнаха всякакви мерки.
Интересното е, че смъртността не е паднала драстично там. Действително тая година имат по-малко умрели при повече заразени. Но трябва внимателно да се гледаш, за да го видиш. А разликата трябва да е на порядък, т.е. да се вижда и от самолет.

Пон Окт 25, 2021 3:51 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381 ... 403  Следваща