Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
И нии сме дали нещо на света... https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/11/05 ... _NaiNovoto

Пет Ное 05, 2021 12:59 pm
Профил ICQ
Аватар

@Цецо Мии каквото повикало - такова се обадило. Ситуацийката е като през Сухия режим в Америка.

Колкото до корона-мерките: почти всички мои близки са ваксинирани и никога не съм бил против - техен си избор. Защо обаче аз да съм длъжен да се ваксинирам и да нося маска след като вече е очевадно, че сегашните мерки само задълбават кризата?! В момента почти няма как и откъде да се заразя - за чий ми е ваксина, чието действие скоро ще отмине?! След като мога да се опазя от грип и други гадории десетилетия наред, защо да не мога и от короната?! К'в е този фашизъм?!

А страничните последствия от ваксината биха повлияли на няколко от болежките ми вписани в ТЕЛК-а, днес научих и за една невписана от която не се мре директно, но е много досадна.

Питайте Груби колко трупа е изринал до сега. Вчера гледах графики от независими източници: цяла Европа се намира в пик, единствено във Швеция отдавна всичко е спокойно и пик не се задава.

PS: Самият откривател на РНК ваксините твърди, че не трябва да се ваксинира докато не отмине пандемията, особено с не съвсем ефикасни ваксини, щото това води само до нови и по-опасни мутации. Сигурно лъже?
А за далеч по-опасния Птичи грип защо не беше обявена Пандемия? Май и ваксинация нямаше.

За едно Миро е прав: от край време задължителното ми е действало като червен парцал размахван пред бик. Но ако убедиш "бика" че така трябва - той се примирява. За първи път през живота ми не мога да се убедя.

Пет Ное 05, 2021 2:29 pm
Профил

bongo_x2 написа:
А за далеч по-опасния Птичи грип защо не беше обявена Пандемия?

Птичият грип (H5N1) е векторна зараза и e съвсем друга бира. Може би бъркаш мезето със свинския грип (H1N1), но при него имаше пандемия 2009-2010. Това че не я усетихме като тази също е друга бира.
Както и да е, аргументите не са важни. Каквото и да ти кажа, резултатът ще е същият. Ти не си против мерките, ама си против да важат за теб. В това няма лошо. В известен смисъл едва ли има нормални хора, които да се кефят от мерките или пък да са готови на всякакви мерки. Последното би било лудост. Тия, които следват мерките го правят, защото смятат че това е по-малкото зло. А дали е така е трудно да се каже без трезва оценка колко голямо е злото и какви компромиси сме готови да приемем. Но разделението във вижданията на хората е толкова голямо, че не вярвам скоро до се стигне до отрезвяване в която и да е посока.

Пет Ное 05, 2021 3:22 pm
Профил
Аватар

bongo_x2 написа:

Питайте Груби колко трупа е изринал до сега. Вчера гледах графики от независими източници: цяла Европа се намира в пик, единствено във Швеция отдавна всичко е спокойно и пик не се задава.
.

Взеха да си връзват гащите вече - и тука чакат, но засега няма мерки, няма и заболели. Всички се тъпчем по офиси, молове, дискотеки, училища - само в болниците може да видиш хора с маски. Има някаква гад при малките деца, респираторна - болниците са пълни, но не е COVID.
Но не виждам как да се виждам защитен, ако всичко в Европа гори, дори и тук да сме 80% ваксинирани с по-две, че и по-три. Незнам вече и аз...

Трупове - от нашта малка общност, колеги и роднини - не съм чувал някой да е починал, и дано да остане така. Иначе болни и позитивни имаше, колкото искаш.

Пет Ное 05, 2021 4:21 pm
Профил
Аватар

То с "няк'ва гад" и нашите училища са пълни. Скоро загубих над два дена да водя синковеца по доктори, но не да го лекуват, а да доказваме, че не е Ковид. За сметка на това тъкмо тръгна да спортува и затвориха залите, преди това почти цяла година не си беше подавал носа навън, учеше онлайн, сега пак... Не знам за здравето, но определено му се отрази на психиката. Гадни, тъпи, ненаяли се фашисти!

Пет Ное 05, 2021 4:44 pm
Профил

bongo_x2 написа:
Защо обаче аз да съм длъжен да се ваксинирам и да нося маска след като вече е очевадно, че сегашните мерки само задълбават кризата?!

Защото примерния гражданин, като му кажат да гори хората в пещи го прави и не задава въпроси.
Като му кажат да върви срещу къртечничата, не само трябва да марширува натам, ами и песен трябва да пее и знаме да развява.

Пет Ное 05, 2021 7:05 pm
Профил

miro_atc написа:
ToHu написа:
Миро те републиканците не отричат вируса, но не са съгласни с мерките.

Е то това важи за всички, не го казвам само за републиканците. Макар, че има не малка част, според която вирус изобщо няма, всичко е конспирация за да се поробят хората. Всичко е измислица, няма умрели, няма болни и т.н. Няма начин да не си чувал подобни тези. Но да кажем това са крайности, нямах тях предвид. Според "по-умерените" все пак има някакъв бацил, но както казваш не са съгласни с мерките. Като на практика не са съгласни с нито една мярка, нито една статистика, с нищо. Според тия хора всичко е преувеличено и то много. От което следва, че бацилчето според тях е най-обикновено грипче. Щото ако беше по-сериозно, трябваше на поне една мярка да съгласни. Пак ще кажа, аз не съм срещал досега някой, който е против едно. Всички са против всичко. Обикновено като говорим за едно нещо, да кажем за ваксините - наричаме противниците им "антиваксъри". Но това не са антиваксъри. Антиваксърите имат проблем с ваксините и само с ваксините. Докато тия хора пак казвам имат проблем с всичко, което се прави срещу тоя бацил. Това не са антиваксъри, не са антимаскари, не са антилокдауновци, това хора против всякакви ковид-мерки.
И републиканците (повечето) са типичен пример. Поне аз не съм чул републиканец да одобрява каквото и да е срещу ковид. И не само здравните мерки, те са против и финансовите мерки на Байдън и изобщо всякакви мерки. Така че не знам какво значи "не отричат" вируса. Ако не отричаш вируса и поразиите му, ще трябва да приемаш някакви мерки. Няма значение какви, даже и тия дето отричат науката, ваксините и прочие пак знаят че има съвсем елементарни мерки против заразите, която е известна от хилядолетия - нарича се карантина. Тогава нямаш нужда от ваксини. Но не... и с това не са съгласни. Та пак казвам да "не отричаш" и в същото време да си против всяка една мярка с това, което уж не отричаш?

Миро тия помияри политиците а и не само те търсят облаги за каквото и да е ,та и в случая с Кромида е същото.
Ние като дребни риби можем само да избираме с кои сме .
Та да добавя нещо поне тука за америка – първо в Кали набузиха полицаите ,мед работниците и от сорта да се ваксат – само че една част напуснаха и сега граждание ядат дядовия ,още повече че така и така не достига персонал в тия групи.
Сега когато мумията нареди от 4 ти Януари –ваксаш се или всяка седмица се шомполизираш - за една камара хора в полицията и болниците пак е задължително ,та и като напуснат и те ще вържем та ще цъфнем.
При положение че и ваксан и не ваксан разнасят кромида ама ще тестват седмично само не ваксаните ,ваксаните могат да си я разнасят свободно нали ....
А и фирмите до 100 човека -там няма никви задължения – хорат там еи тъй ще спрат да разнасят кромида и те?
Аз знам за 2 места дето доктори или група от доктори излизат и казват как да се третира кромида и показват данни и статистики от това деиствие ... да ама Мяучи и помиярите около него дума не дават да се издума - ваксане та ваксане..... само тва .
Отделно че като почне тестването с някви измислени тестове, ще се окаже че една камара народ от неваксаните са болни и естествено ще се оплашат и поне една част от тия ще тръгне да се вакса.....
Колкото и да е смотан Тръмп ,оказа се че е наредил всеки американец да има достъп и да му се осигури Ирементин ( или както се нарича ,не се хващаите за това как сам го написал)
Да ама някакъв помияр от ФДА или ЦДЦ го скрива тва и мумията и мяучи пак дума за това не отварят ,ама реват вакса ,та вакса...
И друго дето като го научих направо ми се иска да го гръмна мумиятаи всики помияри там
The Biden Administration allows migrants to decline the vaccine, protecting their freedom and bodily autonomy
https://www.azag.gov/press-release/ariz ... istrations
Значи някакв мангал дето идва от незнам си къде може да каже не на ваксата а аз като гражданин трябва да се нагъза да ме бодат....

Както и да го погледнеш си е педерасия и лобиране да те набодат с всякакви възможни методи –дали има смисъл или не –няма значение – важното е да те набодат .

Пет Ное 05, 2021 11:48 pm
Профил

Същото и тука с тия зелени сертификати. Днеска отивам до техномаркет че ми дотрябва една пералня, магазина чисто празен но във фоайето 5-6 човека стоим щото нямаме сертификат и не ни пускат в магазина, персонала претичва с листовки и телефони и стоки и далаверата се провежда на вратата, е тва ако не е простотия, и все пак всички влязоха за да платят на касата. Ква беше ползата некой ако мое да ми обясни.

Съб Ное 06, 2021 12:18 am
Профил

HSB написа:
Значи някакв мангал дето идва от незнам си къде може да каже не на ваксата а аз като гражданин трябва да се нагъза да ме бодат....

Просто си скъсай зелената карта и кажи че си "Illegal Alien" и няма да могат с пръст да те докоснат.

Съб Ное 06, 2021 1:56 am
Профил

Миро и така точно не е, има доста републиканци, включително и политици които се ваксинират и агитират за ваксиниране, но не и задължително.
Чай да видим как ще продължат. Оня ден педалите го отнесоха доста здраво във Вирджиния, това може да не е стигнало до БГ но ги размазаха. Изгубиха не само губернаторското място. Това е голяма драма, Вирджиния като цяло са леви педали, голяма част работят във вашингтон т.е по дефаулт са демократи, но явно и на тях им е дошло много. Те в ню джърси го ядоха ама там на някаква магия оцеляха, най-вероятно пак с някоя лека измама.
Та в момента се драчат по педалски помежду си, а байден е в 9-та глуха, никой не го ебава за слива ...

Съб Ное 06, 2021 4:23 pm
Профил
Аватар

Докато не изберат кореняк индианец няма да се оправи тази държава!

Съб Ное 06, 2021 4:48 pm
Профил

Хората които си ползват сивото им става ясно за какво иде реч.

Дания отново въвежда здравен сертификат заради резкия скок на броя на новозаразените с COVID-19.
Това съобщи премиерът Мете Фредериксен. Преди по-малко от два месеца сертификатът беше премахнат, след като близо 86% от населението е ваксинирано, съобщава БГНЕС.

https://www.vesti.bg/sviat/sled-kato-go ... ta-6133591

Вто Ное 09, 2021 7:22 pm
Профил
Аватар

HSB написа:
Хората които си ползват сивото им става ясно за какво иде реч.

Дания отново въвежда здравен сертификат заради резкия скок на броя на новозаразените с COVID-19.
Това съобщи премиерът Мете Фредериксен. Преди по-малко от два месеца сертификатът беше премахнат, след като близо 86% от населението е ваксинирано, съобщава БГНЕС.

https://www.vesti.bg/sviat/sled-kato-go ... ta-6133591

Дам. Дания е 5.8 милиона и имат 2700 души починали от бацила. В БГ колко са? (жокер - поне 10 пъти повече! Само за последното денонощие са 300)

Сря Ное 10, 2021 1:06 pm
Профил

velio написа:
Дам. Дания е 5.8 милиона и имат 2700 души починали от бацила. В БГ колко са? (жокер - поне 10 пъти повече! Само за последното денонощие са 300)

Всеки може сам да си сметне колко са умрели пряко или косвено от Covid-19
Изображение
Но е глупаво да твърдиш, че умираме много повече от Дания само защото не сме се ваксинирали.
Аз твърдя че младите хора избягаха в чужбина, а в българия останаха само възрастните които неизвесно защо умират много повече от младите.

Сря Ное 10, 2021 1:50 pm
Профил
Аватар

Ами със сигурност Ковид и в частност мерките (дали ваксини, дали нещо друго) са решаващите за разликата в смъртността. Защото преди Ковид кризата, в България смъртността не е била драстично по-висока от Дания. По-висока да, но не драстично. А по време на епидемиологичните вълни в момента разликата с Дания е крещяща.

Прикачени файлове:
0000008236.jpg
0000008236.jpg [ 126.11 KiB | Прегледано 2173 пъти ]

Сря Ное 10, 2021 2:28 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389 ... 403  Следваща