Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
Grubi написа:
HSB написа:
Хората които си ползват сивото им става ясно за какво иде реч.

Дания отново въвежда здравен сертификат заради резкия скок на броя на новозаразените с COVID-19.
Това съобщи премиерът Мете Фредериксен. Преди по-малко от два месеца сертификатът беше премахнат, след като близо 86% от населението е ваксинирано, съобщава БГНЕС.

https://www.vesti.bg/sviat/sled-kato-go ... ta-6133591

Аз съм отровен (ваксиниран), имам сертификат (никой не ми го е искал досега), и съм убеден че скоро и в Швеция пак ще се дигнат числата. И какво от това? И понеже сивото ми е замръзнало - за какво иде реч? Ако числата се вдигнат, ще има мерки - ако не се вдигнат няма да има.
Ако се налага допълнителна ваксинация, ще има - ако не се налага, няма да има. Никой не ме е спрял за нищо, и никой не ме е ограничил в нищо.
Децата до 6-8 клас не са спирали да ходят на училище, другите правят някакви ротации и учат онлайн, колкото могат. Аз изобщо не съм спирал до ходя до офиса, въпреки че бяхме с намалено работно време - защото бизнеса беше умрял и имаше препоръки да не се ходи до офиса, ако не се налага.
Засега - утре може и да дойде нещо друго. Смъртните случай засега се едноцифрено число, спешните малко двуцифрено.
Ако в БГ процентите бяха 80 и мисленето беше подобно, може би нямаше да гледаме тоя цирк. Но в БГ сивото вещество на много хора явно им идва в повече, та измислят и неща които ги няма - няма и да ги има.

Grubi
Имам чувството че си засегнат лично.
Не че моито сиво е на турбо ниво но поне относно извода за които говорих :
Ако че са ваксани ,пак се разболяват- поне на 100% твърдението което беше отначало ( за това съм на 100% сигурен че се тъбеше много яко в началото на пропагандата ) че щом се ваксаш няма заболяване е яко опровергано а и от там щом някои вакасн е болен то като се разхорда насам -натам може и разнася кромида .
Оказва се в края на краищата ,с ваксина или не -разнасянето е гарантирано ,обаче на не васкинираните иска та доказват че са здрави ,ама на ваксинирани те не.
Чиста ДИСКРИМИНАЦИЯ.
Обаче я си предстваи ако кажат че независимо от статуса трябва да се тестваш и показваш че си здрав- колко ще намалее така наречената стимулация на хорат са се бодат.
За това става дума .

Инак аз лично нямам никъкъв проблем с ваксини и лекарства и т.н - обаче някои да си прави експеримент на мои гръб и то с моито здраве - нещо което е безцено - не го приемам.
Вски които си реши да се ваксинира - ОК ,негов си е живота ,ама аз не искам да ми кават аз какво да правя в тая насока.

Като дете съм отнесъл някакви си ваксини - по понятни причини - наще са взимали решения.Откак аз си взимам решенията ,се ваксах само когат идвах у Америка и то след като говорих с доктора в немско и ми беше обяснено че ако медицински съм несъвместим ,няма проблем да не ме бодат и няма да ми откажат зелната карта.

Сря Ное 10, 2021 8:52 pm
Профил

Това не е мое съчинение но има доста истина .

Значи, няма проблем да мрете от сърдечно-съдови заболявания. Ние ще ви продаваме и рекламираме храните, които ги предизвикват, ще насърчаваме начина на живот, който ги предизвиква. Пък вие сами си решавате какво да ядете и как да живеете. Няма проблем да мрете и от рак. Наливаме милиарди за "откриване на лек срещу рака", ама не сме го намерили още и няма да го намерим. Ами че то химиотерапията си е голям бизнес. Няма да го ликвидираме я. Пък вие си яжте отровените химизирани храни, живейте си в стреса, то си е ваш проблем. Няма да забраним тези храни я! Че то си е голям бизнес! Пушете си цигарите и си мрете спокойно от рак на белия дроб и други подобни. Не можем да бутнем тютюневата индустрия. То си е ваш личен избор! Диабетът също не е проблем. Такъв пазар на инсулин! Затлъстяването... ами и то си е ваш проблем. Ние ще ви насърчаваме към консуматорство, ще ви предлагаме храна на всяка крачка, ще ви я тъпчем със захар и мазнини да ви е по-вкусно, пък вие сами си решавате.

Но! От короната няма да ви оставим да умрете! Защото ни е грижа за вашето здраве! Ще ви вкараме тука една течност за ваше добро, ама първо ще подпишете един ФИС (формуляр за информирано съгласие), за да ни освободите от всякаква отговорност. Да се знае, че всички рискове и последствия от нашия експеримент са за ваша сметка! Ако не щете доброволно, тогава доброЗОРНО! Ако не слушкате, ще ви отнемем правата, няма да ходите на театър, няма да ходите на ресторант, няма да пътувате в чужбина, няма да вземаме децата ви в детска градина, ако трябва ще ви уволним от работа за ваше добро. Разбирате ли колко много ни е грижа за вашето здраве!"

Сря Ное 10, 2021 9:16 pm
Профил

HSB написа:
Хората които си ползват сивото им става ясно за какво иде реч.

Дания отново въвежда здравен сертификат заради резкия скок на броя на новозаразените с COVID-19.
Това съобщи премиерът Мете Фредериксен. Преди по-малко от два месеца сертификатът беше премахнат, след като близо 86% от населението е ваксинирано, съобщава БГНЕС.

https://www.vesti.bg/sviat/sled-kato-go ... ta-6133591

Ефикасността на ваксината Пфайзер, когато я пуснаха, беше 95%. Никога не е казвано, за която и да е ваксина, че ефикасността е 100%. Вирусът се измени и защитата на същата ваксина вече е около 50%. При това положение е нормално делта варианта да може да се разпространява безпрепятсвено. Малката разликата между Дания и мислеща и знаеща България, е че там броят умрелите на пръстите на едната ръка, докато тук чупим световните рекорди по смъртност.
https://www.mediapool.bg/daniya-otchete ... 28470.html

Сря Ное 10, 2021 9:23 pm
Профил
Аватар

Пък аз едно време, една зима и един път се ваксинирах срещу грип и настинка. През пролетта проклинах всички доктори, но оживях.
Не е майтап!!!

Чет Ное 11, 2021 12:05 am
Профил
Аватар

искам да се ваксна в Австрия
https://9gag.com/gag/aqGZ0jM

Чет Ное 11, 2021 1:28 am
Профил ICQ

срещу настинка (риновируси) няма ваксина.
Иначе аз пия студена бира и зимата и пак не настивам...
Нормално си боледувам 1 път в годината.
Преди 10тина дни пак се заразих с нещо, но мина сравнително леко с гърлобол и кашляне, за 5-7 дни. Кантардийката казал, че и Делтата такива симптоми дава, ама то сега по тая логика всичкото е корона... ...всичкият алкохол е метилов и не става за пиене...
TheWizard написа:
искам да се ваксна в Австрия
https://9gag.com/gag/aqGZ0jM

подарък безплатно кафе с прясно мляко :)

Чет Ное 11, 2021 1:33 am
Профил

slav4o.com написа:
срещу настинка (риновируси) няма ваксина.

Настинка: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0
Цитат:
Настинката е вирусно заболяване, което се причинява от различни видове РНК и ДНК вируси, представители на различни родове и семейства. Най-чест причинител в 30 до 50% от случаите е риновирус.

Цитат:
Коронавирусите са причина за настинка при около 10 до 15% от случаите. Геномът представлява едноверижна линейна РНК. Големината на вирусните частици е от 75 до 160nm. Коронавируси са и причината за възникване на заболяването Тежък остър респираторен синдром (ТОРС) в Югоизточна Азия.[7] Световната здравна организация съобщава за случаи на предаване от човек на човек на опасния щам на коронавируса Novel Coronavirus (NCoV). NCoV и ТОРС са от едно и също семейство, но се различават един от друг.

Цитат:
Не съществува ваксина за заболяването. Основен метод за предотвратяване на заразяването е миенето на ръцете и носенето на медицинска маска, което предотвратява предаването на болестта от човек на човек. Също така няма и официално одобрени лекарства, които пряко да лекуват настинката.

Разликата между шегата и действителността е само няколко месеца.
https://9gag.com/gag/adg6DrQ

Чет Ное 11, 2021 1:55 am
Профил

ми аз по яла зима пия студена кола и нагъвам сладолед, не помня да съм настивал, чат пат ме заболява гърло за ден два, ама все лятно време ...

Чет Ное 11, 2021 6:21 am
Профил
Аватар

@HSB - не съм се засегнал лично, но не мога да разбера защо мога да вярвам на държавата, пожарната, полицията, училището (колкото мога разбира се) - а не мога да вярвам на доктори и имунолози, които се занимават с това по цял ден?

Имах почти 6 месеца да видя как всички критични (възрастни, болни, с трансплантации, лекари, полицаи, военни) се ваксинираха преди мен и проблеми нямаха - започнаха да живеят нормален живот вместо да се крият и заключват. Защо аз да имам тогава, при положение че освен официалното изследване и одобрение имах още 6 месеца преди да имам достъп до тая(тия) ваксини?

Абсолютно вярвам че всеки решава за себе си, но не и против законите и регулациите. Ако намери понякога вратичка добре - но умишлено и целенасочено да го играем контра...ами не става, щото виждаме какви са резултатите. И аз съм анархист по природа, но ми се налага да живея с подредени хора.

А ако вярно вярваме, че RNA ваксините са отрова, брюселско зеле или патогенен и незнам какъв си агент - ами ще чакаме инактивиран вирус ваксина, но без да разпространяваме всякакви али-бали за хвърлен боб тук и там. И ще се тестваме, как си му е реда.

Толкоз от мене - платките ме зоват.

Чет Ное 11, 2021 11:50 am
Профил

ToHu написа:
ми аз по яла зима пия студена кола и нагъвам сладолед, не помня да съм настивал, чат пат ме заболява гърло за ден два, ама все лятно време ...

Ако всеки ден се ваксинираш, няма как да се разболееш.
Цитат:
Radiation hormesis is the hypothesis that low doses of ionizing radiation (within the region of and just above natural background levels) are beneficial, stimulating the activation of repair mechanisms that protect against disease, that are not activated in absence of ionizing radiation (similar to vaccinations).

Source: https://en.wikipedia.org/wiki/Radiation_hormesis

Чет Ное 11, 2021 11:51 am
Профил
Аватар

Grubi написа:
не съм се засегнал лично, но не мога да разбера защо мога да вярвам на държавата, пожарната, полицията, училището (колкото мога разбира се) - а не мога да вярвам на доктори и имунолози, които се занимават с това по цял ден?

Някои неща не стават за ден или два, и това че някой се бил занимавал с това по цял ден, не е критерий за нищо. За справка - кучето пред магазина за месо. :mrgreen:
Най-неприятното е, че тия пичове продължават да нямат идея какво правят и какво трябва да направят. И доказват това ежедневно с непрекъснато противоречащите си мерки - "ма шъ затваряме, ма шъ няма дъ затваряме". И това не се ограничава само по нашите земи.
Доверие нямало казваш... Че от къде да дойде то? От Твитер? От Уидъу?

Чет Ное 11, 2021 12:19 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
Grubi написа:
не съм се засегнал лично, но не мога да разбера защо мога да вярвам на държавата, пожарната, полицията, училището (колкото мога разбира се) - а не мога да вярвам на доктори и имунолози, които се занимават с това по цял ден?

Някои неща не стават за ден или два, и това че някой се бил занимавал с това по цял ден, не е критерий за нищо. За справка - кучето пред магазина за месо. :mrgreen:
Най-неприятното е, че тия пичове продължават да нямат идея какво правят и какво трябва да направят. И доказват това ежедневно с непрекъснато противоречащите си мерки - "ма шъ затваряме, ма шъ няма дъ затваряме". И това не се ограничава само по нашите земи.
Доверие нямало казваш... Че от къде да дойде то? От Твитер? От Уидъу?

Регулируема система - отваряш, затваряш според нуждите. Като цяло добре издържано от техническа гледна точка. Е никой не гарантира, че оператора на крана е вменяем ... особенно за БГ.

Иначе като говорим за сравнение между нашите земи и отвъд (гледаме най-вдясно):

Прикачени файлове:
DqutylKh.jpg
DqutylKh.jpg [ 77.7 KiB | Прегледано 2648 пъти ]

Тук вече сме сигурни, оператора на крана във БГ определено прави нещо грешно.

Чет Ное 11, 2021 2:54 pm
Профил ICQ
Аватар

Друго имах предвид, но темета (глобално) толкова се амортизира, че вече е безинтересна.

Чет Ное 11, 2021 4:29 pm
Профил
Аватар

Е то колко да е интересна, 200 човека били умрели от сопол ... скука.

Чет Ное 11, 2021 4:49 pm
Профил ICQ
Аватар

Твърдиш че ако бистрим темата по-задълбочено тая статистика ще се промени ли?

Чет Ное 11, 2021 4:59 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391 ... 403  Следваща