Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 395, 396, 397, 398, 399, 400, 401 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
To вече се говори за втора бустерна за възрастните... направо би-турбо...

Пет Ное 26, 2021 11:41 am
Профил ICQ

При положение, че една игла държи по 3 - 4 месеца, вие нещо друго ли очаквате?

Пет Ное 26, 2021 11:44 am
Профил
Аватар

Ами да изобретят спринцовка с 5 игли, за да карат поне година.

Пет Ное 26, 2021 11:49 am
Профил

То това се казва multijet - комън рейл с 5 впръсквания на дюзата

Пет Ное 26, 2021 1:30 pm
Профил

lcr написа:

Лошото е че вирусите постояно мутират и за да са адекватни ваксините трябва и те постояно да "мутират".

Пет Ное 26, 2021 1:37 pm
Профил

ike написа:
Лошото е че вирусите постояно мутират и за да са адекватни ваксините трябва и те постояно да "мутират".

Това не е решение. Пак ще повторя нещо, което твърдя от самото начало - няма зараза ликвидирана от ваксини. И пак ще дам примера с едрата шарка, която не е мутирала и ваксините за нея са били доста ефективни. Да, ваксините страшно са помогнали в случая с едрата шарка. До степен, че много хора си мислят, че ваксините са ликвидирали болестта. Но истината е малко по-различна.
Ваксините наистина могат да бъдат един добър инструмент в борбата със заразите. Но никога не са били и за съжаление все още не могат да бъдат единствения инструмент.

Пет Ное 26, 2021 1:45 pm
Профил

Един познат работи тук в офиса на Mercks и ми разправяше тези дни, че вече са на финала за хапче което спира репликацията на вируса т.е. пиеш го при първите симптоми и се приключва. Та при това положение ако това хапче работи всички фирми инвестирали във ваксини ще дадат мило и драго преди да е излезло на пазара да продадат колкото може повече ваксини, и трета, че и четвърта, също и за деца над и под 12г, колкото повече, толкова повече ...

Пет Ное 26, 2021 2:15 pm
Профил
Аватар

Мисля си,... че фирмите които правят ваксините, това по-скоро им е проблем да правят постоянно много и нови ваксини в дъгосрочен план, отколкото преимущество. Те се борят с разни болести, които са много по-сложни за възпиране и убиватмного повече хора и причиняват много по-сериозни щети, откоколкото Ковид-а - рак, Алцхаймер, дегенеративни заболявания, бактерии, болкосупокояващи, диабет, сърдечни и т.н.

Иначе краткосрочно да - печалба и развитие на мощности.

Пет Ное 26, 2021 2:39 pm
Профил
Аватар

проблема с респираторните вируси е че:
* ефективно се "крият" от имунната система ( симптоми след ~5 дни ... и си на черешата )
* инкубационния период е много малък ( ~5 дни ... [ Едра шарка над 20 дни, СПИН над 14 дни... ] )
* мутират много

"хапче което спира репликацията на вируса" ...
много e трудно, ефективноста клони към невъзможност или ще нарушиш нормалната репликация на други протеини
а и доставката на хапчето е през стомашната бариера...

доброто решение е протеин, който блокира шипа и носи "съобщение: враг",
ваксите правят шип-протеин ... ахааа имунната система да го засече и да изгради "отговор"...
проблем е че шип-протеина създава проблеми на кръвните протеини и разни дриги неизвестни

Пет Ное 26, 2021 2:40 pm
Профил ICQ
Аватар

Ето ви нещо весело...

Два през нощта. В покрайнините на зад ушния лимфен възел, Т-лимфоцита Белчо се прибираше към дома. Отключи входната врата и още на прага жена му, Т-лимфоцитката Снежана, го грабна:
- А, ето го най-накрая! Къде скитосваш бе, сине майчин? Знаеш ли колко е часа....?
Белчо въобще не я удостои с поглед и се тръшна на масата в кухнята, което още повече вбеси съпругата му:
- Пак си ходил с колегите в черния дроб, нали? Освен за пукница за друго не мис....
Белчо удари с юмрук по масата и простреля с поглед жена си:
- Слушай, Снежано. Ама много добре ме чуй - свъсено започна той - не стига че съм пребит от работа, ами сега и ти ми дуднеш. Не ме ядосвай, че малко ми остава да ти събера партакешите и да те пратя при майка ти в костния мозък. Ясно ли ти е? От три седмици сме в общотелесна война ма, какви кръчми бълнуваш?
Снежана сведе виновно глава:
- Извинявай, любов - каза с далеч по-мек тон- явно съм прекалено изнервена от високата телесна температура...
Тя седна срещу Белчо на масата и се вгледа в очите на мъжа си:
- Разкажи ми какво става?
- Ами нещата не вървят на добре - поклати глава той - този вирус излезе много мръсна гад. В щаба цари пълна неразбория. Цял ден пиша телеграми на колегите да се трансформират в Б-лимфоцити, но какво стига до тях един господ знае. В развойния център уж конструират разни прототипи на антитела, ама...
Снежана въздъхна:
- Днес даваха по кабелната, по "АксонНюз", пряко включване от белодробния фронт. От кадрите направо ми настръхна мембраната...
- Ами как да са добре нещата? Губим твърде много алвеоли и газообмена отива на майната си. - повдигна рамене Белчо - нали ги виждаш еритроцитите? Нарамили по един чувал въглероден диоксид и чакат ред да го обменят, ама трудна работа...
Снежана стана от стола си и след минутка се върна с чиния в ръце.
- Вземи хапни малко. Одеве извадих последните консерви с монозахариди от мазата. Поне за два-три дни ще има. Днес се разходих до женския пазар след дванадесетопръстника, но сергиите бяха празни. Човекът не е поемал никаква храна през последните три дни. Само антибиотици.
Белчо махна пренебрежително:
- Кусур са ни. Ние с вирус се борим, той човека антибиотици ни праща. За к'ъв чеп са ни? Кьорава бактерия няма да остане в червата и после тая целулоза баба ми ли ще я разгражда?....Ей прости са тези човеци и туй то...
- А в генералния щаб какво става?
- Мани, мани. До нас достигна информация, че човечеството било разработило ваксини срещу тая долна гад...
- Еха, страхотно! - въодушеви се тя.
- Страхотно, ама кел файда. -усмихна се горчиво Белчо - оказва се, че ние сме се пръкнали в тяло на антиваксър.
Снежана скочи от стола и се ококори:
- Жива да не бях!!! Е как може такава работа??
- Ми ей тъй - тросна се той - може. Днес генерал Левкоцитски като разбра, така се разлюти, че щеше да му се развие ДНК-то. Вика " Вместо тоя глупак да ни подготви, да си организираме защитата, да си направим антителата, да разпратим инструктажите за клетъчен имунитет, ние тепърва откриваме топлата глюкоза...". И е прав. Много е прав. Учим се в движение и докато се научим ей го я - белия дроб станал на пихтия.
Снежана зацъка с език. В очите й блеснаха сълзи:
- Ех, Белчо, Белчо... Що Господ ни наказа тъй? Имунни клетки в костен мозък на антиваксър да се родим...
- А. Мозък ли? Трънки мозък...

Пет Ное 26, 2021 6:49 pm
Профил
Аватар

lcr написа:

5-6 при мен лично, но да - поне на 6 месеца трябва да се минава ваксинация.

Пет Ное 26, 2021 9:40 pm
Профил
Аватар

Първо да направя уговорката - аз съм напълно за ваксини, естествено с мярка и при нужда, обаче логиката на тоя пост в LinkedIn просто няма как да я оборя: https://www.linkedin.com/posts/steve-ch ... 63232-kcE2
Дано не попаднем в такъв затворен кръг наистина, че тогава лошо... :?

Съб Ное 27, 2021 5:54 pm
Профил

Само без паника.... :D

https://www.24chasa.bg/novini/article/10442608

Съб Ное 27, 2021 6:07 pm
Профил
Аватар

За паника не знам, но досада от подобно развитие - със сигурност.
Може да се точи с години така...

Съб Ное 27, 2021 6:47 pm
Профил

Знаещите казват (ама наистина знаещи), че ваксинацията няма как да ликвидира пандемията. Ваксинацията е само едно от малкото смислени неща, което може да направи човек, за да защити себе си. Писах малко по-нагоре, че пандемията може да продължи десетилетия и цяло поколение (или поколения) да израстнат с нея. Това е положението. Глобализацията и възможността за относително евтини пътувания на големи разстояния си имат цена и сега частично я плащаме.

Съб Ное 27, 2021 7:35 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 395, 396, 397, 398, 399, 400, 401 ... 403  Следваща