|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:08 am
| Автор |
Съобщение |
|
TheWizard
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Сериали ...
едно неангажиращо ски-фи https://filmix.ac/seria/fantastiks/1250 ... -2018.htmlза тея дето слушат руски - на сайта излиза сичко ново с ден закъснение http://seasonvar.ru/тоя е подобен само за сериали от рисуваните(нови) тва е интересно https://filmix.ac/multserialy/drama/155 ... -2021.html
_________________ main[-1u]={1};
|
| Съб Дек 18, 2021 10:04 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
|
| Съб Дек 18, 2021 11:07 pm |
|
 |
|
HCL
|
Два палеца за рисувателното Аркей. Много готино направено.
|
| Нед Дек 19, 2021 1:52 am |
|
 |
|
HCL
|
Сега кажи, че и For All Mankind го слагаш в черния списък по същите съображения... Това е все едно да откажеш да гледаш филм с Морган Фрийман, щото е анти-расистка пропаганда. Foundation е визуално удоволствие от където и да го погледнеш
|
| Нед Дек 19, 2021 1:57 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
For All Mankind не съм го гледал и нямам мнение. За Foundation препоръчвам да прочетете книгите: https://en.wikipedia.org/wiki/Foundation_series
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Дек 19, 2021 4:22 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
За фондация та, не е въпроса само във феминистката пропаганда, освен всичко е и расистка пропаганда, да не говорим, че тотално са изкривили сюжета.
|
| Нед Дек 19, 2021 5:55 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Пълное е с гей пропаганда откъде и да го погледнеш ... днес видях, че по ХБО са пуснали втори сезон на Beforeigners, добро е - криминална историческа фантастика: https://hbogo.bg/serial/vremevite-imigranti/sezon-2
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Нед Дек 19, 2021 5:47 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Май писах преди, The man in the high castle, особенно първите два сезона няма негри, няма педали, няма феминистки ...е след това явно са им направили забележка, но интересна перспектива за края на ВСВ.
|
| Нед Дек 19, 2021 5:52 pm |
|
 |
|
michev
|
Мда.. не само запедалчиха филмите и сериалите, ами вече и специализирани категории се появиха в HBO Go (последно не я видях, но като се беше появила - снимах).
|
| Нед Дек 19, 2021 6:33 pm |
|
 |
|
HCL
|
Да, съгласен съм. Сериалът не успява да пресъздаде атмосферата на книгите. Ако някой има намерение да инвестира време и в двете, аз бих почнал с филма. В противен случай вероятността да се разочарова е по-голяма. Но това е често срещано явление. Колелото на времето също е добър пример. Не съм чел Tolkien, но предполагам няма да е по-различно. Това не умаловажава филмите обаче. Едни от малкото които съм гледал втори път.
|
| Пон Дек 20, 2021 1:55 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе малко ще се изцепя: книгите разчитат на фантазията на конкретния човек, а филмът най-вече ти показва фантазията на режисьора. Естествено е да има нестиковка и според мен това е основната причина сценарият да е различен от книгата, отделно е камарата от по-прозаични причини. Но съм съгласен, че някои сценарии стигат до безобразие, особено напоследък. Гледат модата и толкоз. PS Напоследък гледам съвеЦки филми - поне са позитивни, стигат ми ужасите навън!
|
| Пон Дек 20, 2021 2:51 am |
|
 |
|
ToHu
|
Филма има много малко общо с книгата. Като започнем от тая глупост с императорите и робота, и свършиш с главните действащи лица, горе долу като камила и северен елен. Книгите си заслужават четенето, не само основната поредица а всички тематично свързани. Има поредица за дедектива Илайджа, в която действието се развива много преси да се появи империята, и там се появява Р.Дниъл, става ясно какво се е случило на Солария, приятно за четене. Интересното е че в период от 50 години успява да навръзва творби които хем имат общ сюжет, хем са доста различни.
|
| Пон Дек 20, 2021 6:47 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Така е, но ако се започне с филма има голяма вероятност книгата да е безинтересна. Затова аз бих започнал от книгата. След време и филма - ако става. Ако не, заминава в кофата.
|
| Пон Дек 20, 2021 9:04 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Да кажа добра дума зановата екранизация на Дюн, да, не е сериал, но пък е приятно изключение от посредствените филми по книги които обсъждаме. Рядко да гледам някой филм за втори път в рамките на 24 часа, даже ще взема да потретя сега по празниците ... но дори и при него пак е добре да си чел предварително книгите, че да ти е ясно за какво иде реч - неподготвен човек може и де не вникне в доста от нещата.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Дек 20, 2021 1:27 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
For all mankind е гледаемо, доста добре направено. То както с повечето сериали зависи много и от това дали актьорите са приятни за гледане, там са. Пропагандните клишета и там няма да ти се разминат разбира се ама са се научили да не ги предозират до степен да те откажат. Фондацията го изгледах - и то беше гледаемо, ако и да има много малко общо с книгите. То и това, че не съм ги чел вече 30-ина години (на времето си ги купувах една по една от "Гонски" в Кьолн, появяваха се в подходящия ред на английския щанд по непонятни причини  ) преполагам помага, много неща не помня имаше ли ги въобще в книгите (като това с броденето на Клеон през пустинята примерно). Във всеки случай р. Даниил да е жена е глупав избор, да знаят тия около него, че е робот - още по-отдалечено. Ами Дорс Венаблили? Тя пък да не стане мъж ако се появи.... Но се гледаше, както разните подобни сериали без да са по нечии книги. Моето наблюдение е, че най-качествени са някои мини-сериали от UK, до 8 серии. Тая година примерно тече едно, кримка във връзка с някаква подводница, доста добро беше, https://www.imdb.com/title/tt11846996/? ... flmg_act_3 . Малко са чак толкова добри колкото е "Endeavour" разбира се, но има доста, повече, отколкото бих могълда гледам и да ми остане време за работа....
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Дек 20, 2021 7:57 pm |
|
|