|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:34 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Коли
Да бе, бръмчат си разни платформи с по 2-3 коли непрекъснато.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Ное 11, 2021 4:59 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
ами те първо разкараха колесарите, но преди няколко години забраниха уж и платформите, но не знам дали са спрели тотално. п.с. ти за къде имаш в предвид че бръмчат, в БГ и;и за внос. Защото до сърбия, румъния едва ли има грижи, ама да минеш половин европа май не става.
|
| Чет Ное 11, 2021 5:19 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами незнам, особенно в Северозапада ги виждам непрекъснато, че влачат коли. То това там си е поминък за доста хора - по 1-2-3 коли внасят. Сега откъде точно ги влачат незнам, ама едва ли е от Сърбия/Румъния. Щом са на платформа, може би е Швейцария или Италия, ама при всички положния минават транзит през ЕС държави. Обикновенно е бусче тегли платформа или камионче с една кола отгоре и отзад платформа. Сигурно са намерили някаква заобиколка в закона, ако има такъв. Чукнах в Гугъл първото дето ми излезна: https://evrotrans-petrov.com/
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Ное 11, 2021 5:27 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
МММ... не съм съгласен - тия с колите и бусовете, които ги карат оттук - и ги използваме за транспорт, всеки път са с платформа/ремарке. Или грешно съм разбрал.
|
| Чет Ное 11, 2021 5:57 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами със сигурност знам че се дискутираше, но аз останах с впечатлението, че го гласуваха, тогава много се мрънкаше, че това ще удари по малките търговци които карат на платформи и ще налее пари на тия с автовозите, но доколкото си спомням се прие, но то аз по това време май прекарвах повече по Мексико та може и да съм в грешка.
|
| Чет Ное 11, 2021 8:31 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Пон Дек 13, 2021 1:52 pm |
|
 |
|
radolin
|
Че то това без пари, или аз нещо се бъркам с курса, ама 40 евро го изкарах.
|
| Вто Дек 14, 2021 4:37 pm |
|
 |
|
OVER
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Сеп 13, 2021 8:55 pm Мнения: 92 Местоположение: Живот №25
|
Поне 3 банди крадат скъпи коли по схемата “кeyless” /бел. ред без ключ/ в България. Пернишка група е една от тях. Освен това автоджамбазите от миньорския град държат монопола в търговията с авточасти от гепени возила. Това съобщиха за Фрог нюз източници от МВР.
По същия начин съпругата на президента Росен Плевнелиев - Деси Банова се е разделила с джипа си в събота. Единият от крадците се е блъснал в нея, като по този начин е копирал сигнала от ключа. След това го е препратил на свой колега, който стоял до возилото - за секунди влязъл вътре и отпрашил пред очите на смаяната Банова. Оказва се, че бандата вилнее от дълго време на паркинга на столичен мол, намиращ не Околовръстното шосе.
Според източниците ни схемата се прилага от 6-7 години. Тq е “патент” на по-заможните крадци. Оказва се, че техниката за крадене на коли с безконтактно запалване струва 15-16 хилади евро и се купава главно от руски сайтове. Именно те организират и онлайн обучение как се действа. В кражбата на дадена кола участват най-малко двама души. Единият върви след собственика, като задачата му е да копира сигнала и да го предаде на “колегата си”, който винаги чака възможно най-близо до набелязаното возило. Обичайно напуска сам мястото, без да качва помощника си. Целта е по най-бързия начин да се отдалечи от местопрестъплението.
Престъпниците в тази област не се конкурират, даже напротив - разбрали са се кой какво ще гепи. Така едните са се специализирали да крадат една марка коли като БМВ, да рече, а другите - тойота, порше и т. н. Причината е, че са се снабдили с различен софтуер, който не може да се прилага за всички коли.
Апашите предварително се снабдяват и с т. нар. “тапа”, с която заглушават GPS-сигнала, така че колата да не може да се проследи. Според оперативни работници колите, които са на 2 до 3 години се изнасят зад граница, докато останалите, които са по-стари, се разглобяват за части. Крадците имат предварително подсигурени гаражи, в които крият возилата.
Казват, че в престъпния бранш са ангажирани млади, по-непознати за полицията хора. Известните имена от бранша само учат на занаят “новата смяна”, след което искат да им се плаща процент от плячкосаното. Преди няколко години особено активна банда е отваряла поголовно калите във Варна на принципа “кeyless”, но тя била спипана.
|
| Вто Дек 21, 2021 6:56 pm |
|
 |
|
ToHu
|
На кой му дреме, да му мислят застрахователите, като я откраднат ще си купя нова, те ще я платят дори ще съм на печалба.
|
| Вто Дек 21, 2021 7:22 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
|
| Сря Дек 22, 2021 10:56 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Умен човек. А томахавката е отишла точно там където и е мястото. 
|
| Сря Дек 22, 2021 11:53 am |
|
 |
|
Grubi
|
Другия път ще си купи по-дълъг кабел или тиранти да се закачи зад тролея. Казвах им аз да имат сменящи се акумулатори, ама не искат да чуват.
|
| Сря Дек 22, 2021 12:38 pm |
|
 |
|
michev
|
Дали? Кой знае колко време ще те мотат докато ти платят % от стойността на автомобила. Сега цените са напомпани и освен това няма наличности. Демек ще си доста прецакан и дълго време без кола.
|
| Сря Дек 22, 2021 1:01 pm |
|
 |
|
velio
|
Тони е непоклатим оптимист  , да не ти прави впечатление.
|
| Сря Дек 22, 2021 2:46 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами първо няма да ти платят процент от стойността а толкова за колкото си я застраховал. Ако е лизингова 100% е застрахована на реална стойност защото лизингодателя си гледа интереса. Ако не е и някой се е изхитрил е друг въпрос. Да речем q-то, цената му е 240, за токова е и застраховано, само че с отстъпките е взето на 170, само от тук са 70+. Е сега вече е на две години, има промяна в оценката но тя е все така по-висока. Все си мисля че и кола ще се намери, лятото ми пращаха оферти, явно в тоя ценови сегмент все още има. Досега открадната май нямаме плащана, но имаме такива които са по щета, всички са били платени навреме и толкова за колкото са били застраховани. Вече 20 години застраховаме с една компания, никога не са правили проблем за каквато и да е щета ако влиза в покритието. Най-страшното ще е ако се окаже, че вече няма sq с 4 л двигател  П.с. тука миналата година имахме ПТП, удариха ни отзад, мина тоталка въпреки че не беше толкова зле, платиха всичко дори 4к отгоре на стойността по лизинга.
|
| Сря Дек 22, 2021 3:21 pm |
|
|