|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 7:01 pm
| Автор |
Съобщение |
|
palavrov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 Re: Как се живее без жлъчка?
Живее се - аз съм вече 5 години с махната жлъчка. При мен не бяха камъни а пясък т.е. постоянни жлъчни кризи, запушване на жлъчния канал и т.н. Първо ми направиха една операция през устата - нямам идея как ама са стигнали до жлъчката, отпушили са канала, разцепили са го за да се разшири, сложили са имплант т.е. тръбичка за да зарасне разширен но въпреки всичко ме накараха да махна жлъчния мехур - лапароскопска операция с 3 малки дупки които почти не си личат под козината. Диети не съм спазвал, ям и пия всичко - с мярка де.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Яну 06, 2022 4:03 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Има по Димков и Малахов прочистване с зехтин и сок лимон. По Димков ги смесваш и сутрин рано по лъжица пиеш на гладно поне половин час преди ядене. По Малахов е ударно и е добре отначало по Димков, да се подготвиш. -Гладуваш- не ядеш поне ден, два. Вечерта пиеш топъл зехтин - отначало 50мл, 100, 200. След 5 минути толкова сок от лимон. Препоръчват го пролет, но то наближава. Някъде поне през 2 седмици разстояние, като постепенно увеличаваш, както съм писал. Добре е да го намериш описано, да го схванеш. Зехтинът прониква в черният дроб и като се поизчисти след няколко сеанса и в жлъчката. Лимонът после им предизвиква спазми и кара да се изцъркат навън - в стомахът. За това се препоръчва после нещо измитащо да се яде, например салата зеле. Правил съм го доста пъти- не е приятно много, но здравето си заслужава. Имаше и рецепти за разтрошаване на камъни. Явно и ГСМ-ът върши работа. А дали той не ги е предизвикал?
|
| Сря Яну 12, 2022 5:23 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
С това пречистване винаги трябва с едно на ум, че ако някой камък не излезе а заседне в жлъзния канал единствения изход е спешна операция и тогава може и да не може лапароскопско ами с отваряне на целия корем.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Яну 12, 2022 11:27 am |
|
 |
|
velio
|
 |  |  |  | bobihot написа: Има по Димков и Малахов прочистване с зехтин и сок лимон. По Димков ги смесваш и сутрин рано по лъжица пиеш на гладно поне половин час преди ядене. По Малахов е ударно и е добре отначало по Димков, да се подготвиш. -Гладуваш- не ядеш поне ден, два. Вечерта пиеш топъл зехтин - отначало 50мл, 100, 200. След 5 минути толкова сок от лимон. Препоръчват го пролет, но то наближава. Някъде поне през 2 седмици разстояние, като постепенно увеличаваш, както съм писал. Добре е да го намериш описано, да го схванеш. Зехтинът прониква в черният дроб и като се поизчисти след няколко сеанса и в жлъчката. Лимонът после им предизвиква спазми и кара да се изцъркат навън - в стомахът. За това се препоръчва после нещо измитащо да се яде, например салата зеле. Правил съм го доста пъти- не е приятно много, но здравето си заслужава. Имаше и рецепти за разтрошаване на камъни. Явно и ГСМ-ът върши работа. А дали той не ги е предизвикал? |  |  |  |  |
Има някои несъотвествия тука. Жлъчката спомага за разграждането на мазнините. Така че вероятно със зехтина се предизвиква свиването на жлъчния мехур за да се изсипе жлъчката в червата (не в стомаха). Общо взето подготовката трябва да е в насока да се подготвят каналите (да се разширят, ако е възможно). Не вярвам зехтина да премине необработен в жлъчката, ама като цяло не ги разбирам тия работи и няма да споря.
|
| Сря Яну 12, 2022 3:28 pm |
|
 |
|
bobihot
|
То това е предимно за превенция. Задебелеят ли нещата - трябва много внимателно и полека
|
| Чет Яну 13, 2022 9:13 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Вчера говорих с нея, каза че си яде всичко, не пази диети. Пазила е само първите 6 месеца.
_________________ Хайде де!
|
| Пет Яну 14, 2022 12:49 pm |
|
|