Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Някви начини за бърза емиграция? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Някви начини за бърза емиграция?
Писна ми. Честно. На какво ми прилича колата, след едно минаване по центъра на столицата.

Нед Авг 06, 2006 11:56 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Някви начини за бърза емиграция?
Реконструктор написа:
Писна ми. Честно. На какво ми прилича колата, след едно минаване по центъра на столицата.

Ебаси късмета! Трябва курбан да даваш!

Пон Авг 07, 2006 12:19 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Еми пич - няма какво да кажа 8O . Само мога да ти съчувствам. Даже знаеш, че много добре те разбирам, защото се сещаш аз какви ги преживях с моята. Това ако беше станало тук - просто не ми се мисли за собственика на сградата. Ще се оправиш - здраве да е. Сори.

Пон Авг 07, 2006 1:17 am
Профил
Аватар

Мнение 
уфф... то май само фаровете са здрави :?

преди 2 години ми се случи същото - откърти се мазилка от сеседната сграда и ми продупчи предното стъкло. но съм имал къмет, че само стъклото замина. за един ден се оправих, добре че имаха такъв джам в сервиза. обаче застрахователя се заинати д аго плати, та се разхождахме по съдилища. плати го накрая, но вече не застраховам при него.

след инцидента съседите направиха ламаринен покрив върху тротоара, който да пази пешеходците от падащите парчета.

нашата сграда е почти същото състояние - всеки момент може да падне някое парче мазилка. обаче не ни дават да я пипаме, щото била паметник на културата (дрън-дрън-дрън). трябвало да се ремонтира по програма "красива софия" (пак дрън-дрън), обаче всички места били планирани до 2010г. по тази програма общината плаща 50% от ремонта. звучи добре, нали? уловката е, че общината избира изпълнителя, който обикновено е някакво ЕТ с турско име. наемат се безработни роми, които мистрия не са държали в живота си. за качеството на ремонта може да придобиете представа като се разходите по пиритска - ремонтираха я преди 3 години.

и не на последно място - ако сами си направим ремонта, с подмазване, термо и хидро изолация, външна замазка, орнаменти, смяна на улуци и т.н. ще ни излезе ~200K. обаче, ако общината ни го направи (с бай мангасарян), ще ни струва >400К, т.е. на нас пак ще ни струва 200К, но при неконтролирано качество и мног опо-малък обем дейности. сами не ни дават да си го направим и се въртим е омагьосания кръг на БГ закона. но поне сме пуснали писмо за намерение да си ремонтирама фасадата, на което общината е отказала. това от наша страна е измиване на ръце в случай на инцидент, знам го, но нямаме друг избор. има голяма разлика между това да отговаряш за нещо и това да го контролираш :x

защо го разправям това?
ами в милата ни родина много неща са ненормални или направо неморални... но са законни.
лично според мен, ако един закон засяга широки кръгове от обществото (примерно 30%), значи закона не е както трябва и трябва да се промени закона, а не обществото. при нас е обратното.

някой гений измисли квадратен чеп и после се мъчат да го натамънят как да влезе в кръглата дупка. излизат по телевизията и почват да ни убеждават колко по-добре било дупките да са квадратни. и че трябвало да си купим нови перфоратори за квадратни дупки, щото дупченето с бормашина и свредло било много старомодно. и какво сме се дърпали толкова, така било в европа. накрая, на базата на закона, стандартизацията приема стандарт, в който записва, че всички дупки от 1-ви януари трябва да са квадратни. и че трябва, като си пробиеш някаква дупка, да минеш през тях и те да удостоверят, че дупката е квадратна и отговаря на закона. срещу 2000лв... какъв ти е проблема? даже фактура ти издават.[/i]

Пон Авг 07, 2006 9:17 am
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Поне някакво обезщетение ще даде ли общината? За това можеш да ги съдиш, но като знам каква ни е системата...
Преди няколко години както се разхождах по центъра и на метър зад мен падна едно голямо парче мазилка... сега разбирам какво би станало ако бях минал секунда по-рано. Трябва да се вземат мерки, само че да не стне прекалено късно.
Съжелявам за колата. Дано поне получиш някакво обезщетение.

Пон Авг 07, 2006 9:18 am
Профил
Аватар

Мнение 
В случая не може да съди общината, а собственика на сградата. Но тя е колективна собственост, те е носи колективна безотговорност.

Реконструктор, в такива случаи си викам, добре, че не е върху човек. Другото е поправимо.

Знаете ли какъв е основния ни проблем. Мързи ни да си търсим правата. Ей го на - ако на мен ми се случи нещо подобно (недай си боже), и щетите са само по колата, ще си взема парите от застрахователя и ще приключа до там. А не трябва - викаш телевизията, пишеш жалби до общината - най-малкото да му създадеш някакъв дискомфорт на оня клоун кмета. Все пак трябва някога да се вземат и мерки, ще убие човек и тогава ще се сетим.

В София голяма част от сградите са ад. Особенно в центъра. При някой като Дедо Боре, държавата може и да пречи, но в 99% от случаите съседите не ебават да поправят общите части, защото са общи. И не им пука. Едни нямат пари (ама имат имот в центъра на София), други са на принципа - боли ме кура.

Една позната от Америка, като се разхождаше из София и ме попита - добре де що не бутнат тия грозни сгради и не направят нещо ново? При нас така правят. Е как да и обясня, че за разлика от Щатите, тук сградите са собственост на една камара хора, които нямат общо мнение по никой въпрос. Въобще наследството от шибания социализъм (по скоро стаден колективизъм) ще си го носим още деситилетия.

А иначе ебем ти красивата София - красотата отдавна е затрита, поне да стане по безопасна.

Дедо пишете оплаквания. Турете едно трабантче ако трябва и бутнете мазилката отгоре. Това да са съгласни съседите да ремонтират и да ти пречи шибаната държава е грехота.

Пон Авг 07, 2006 10:44 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
nickich на 7-8 метра пред мен падна не мазилка а бетонно парче колкото бордюр.
От ръба на тераса на Ботев.
Падна между мен и жената пред мен.
На другия ден черпих за втория си живот.
До днес мислех че това е някакъв супер случаен инцидидент а то се оказва че тука така си падат къщята.

Пон Авг 07, 2006 12:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
от известно време и аз се замислям да 'напусна кораба'...

Пон Авг 07, 2006 12:17 pm
Профил

Мнение 
А мен не ме пускат и в същото време не ме искат тука... :(

Пон Авг 07, 2006 2:02 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Реконструктор,
Не можеш ли да съдиш собствениците? Макар че те сигурно делят вината със скапаните общинари, които се въртят в порочния кръг на приетите закони и неприетия [все още] рушвет...
Поне хора не са пострадали.
Сори :-(

Пон Авг 07, 2006 2:39 pm
Профил WWW

Мнение Mda
nickich написа:

Не си само ти , аз не само мисля , но май нещата са на 90% уредени , жената урежда нещата за австралия и може догодина да сме там вече :roll:

Пон Авг 07, 2006 3:38 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Mda
plameniv написа:
nickich написа:

Не си само ти , аз не само мисля , но май нещата са на 90% уредени , жената урежда нещата за австралия и може догодина да сме там вече :roll:

Това е супер!
Е, кажи как става номера... ;)

Пон Авг 07, 2006 4:01 pm
Профил

Мнение Re: Mda
nickich написа:
plameniv написа:
nickich написа:

Това е супер!
Е, кажи как става номера... ;)

Много е трудно особенно по легалния начин :!:
Решаваш според това коя професия ще ти даде най много точки , кандидатстваш чрез нея в организацията която отговаря за това да ти даде точки, след това минаваш IELTS , ако имаш по всичко 5, с този документ и документа от asesmant , подаваш в димия и те ако те одобрят ти пращат емигрантска виза , като ти казват че като отидеш там не отговарят ако не си намериш работа по това за което си кандидатствал. :? :roll:
Но все пак като се има в предвид че там са доста по добре уредени във всяко едно отношение и са доста по социална държава от нас, започването всичко наново няма да е толкова трудно ако си кадърен и ще си намериш хубава работа, още повече ако е по това което разбираш и можеш :)
Чети тука:
http://forum.all.bg/postlist.php?Board=australia

Пон Авг 07, 2006 5:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Леле чак в Австралия. Трябва наистина много да ти е писнало. Това е накрая на света.

Имам познати там. Когато ги питам защо не си идват - ми казват с жал - много ми е скъпо (което ми е много странно) и освен това им минават 4 дена в път. Някакви си 20-24 часа чист полет + чакане по аерогари. Затова - веднъж на 5 години.

Един от тях който е в нашия бизнес, прави сериозни постъпки да се прибере в Европа (Англия). Казва, че там се живеело добре, но си много изолиран от света, а и хората не били наш тип (незнам какво има предвид).

Незнам все си мисля, че ако някой ден ми опротивее БГ достатъчно, няма да хукна толкоз надалеч. Ей я на Европата, в краен случай САЩ или Канада. Но чак пък отдругата страна на глобуса...

Виж на екскурзийка в Австралия. Ама друг път.

Пон Авг 07, 2006 6:33 pm
Профил ICQ

Мнение Hm
Цецо написа:
Леле чак в Австралия. Трябва наистина много да ти е писнало. Това е накрая на света.

Имам познати там. Когато ги питам защо не си идват - ми казват с жал - много ми е скъпо (което ми е много странно) и освен това им минават 4 дена в път. Някакви си 20-24 часа чист полет + чакане по аерогари. Затова - веднъж на 5 години.

Един от тях който е в нашия бизнес, прави сериозни постъпки да се прибере в Европа (Англия). Казва, че там се живеело добре, но си много изолиран от света, а и хората не били наш тип (незнам какво има предвид).

Незнам все си мисля, че ако някой ден ми опротивее БГ достатъчно, няма да хукна толкоз надалеч. Ей я на Европата, в краен случай САЩ или Канада. Но чак пък отдругата страна на глобуса...

Виж на екскурзийка в Австралия. Ама друг път.

Чак пък да нямат пари да си дойдат, но като се замисли човек където и да е , максимум 1-2 пъти в годината ще си дойде, а от Австралия 1 път , но като си идваш ще е поне за месец , иначе наистина ще си отпътуваш само :lol: :roll: :?

Пон Авг 07, 2006 11:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 41 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща