Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коли
Ами лично наблюдение - един колега реши че може да си купи нова кола на лизинг - силите му стигаха за Дачия Докер - и без това такава кола му трябваше - пчелар. На около 2г и 10м, жена му, докато се прибирала от някъде, я блъснаха жестоко - тоталка. След около година разправии, взе около 7к лв. и около 2-3к от продажба на някакъв сервиз за части. Та това е положението в БГ.

Нед Фев 06, 2022 10:31 am
Профил ICQ

Хубаво споделяте за някакви невероятни плащания на 100% или 100%+ процента от стойността на автомобила, но нищо не казвате за цената на застраховката. Колко % от стойността на автомобила е? Тук е някъде 4-4.8%.

Нед Фев 06, 2022 10:56 am
Профил
Аватар

Да бе ама нали се сещаш че никой не иска да си мачка автомобила на всеки 3 години - не е здравословно. Та при 4-5% това ще да е средно една на всеки 20-30 коли да се смачкват таталка и застрахователите да са brake even приходи/разходи. А едва ли толкова много коли стигат до скрапа. По скоро ще е 1 на 100.
Тука застрахователите се стремят ДА НЕ ПЛАЩАТ НИЩО. Шефа блъсна туарега и сега се съдят със застрахователя - не иска да плаща ремонта около 15к.лв., щото като са му подновявали застраховката колата не била снимана. Търсят всякакви вратички за да се измъкнат.

Нед Фев 06, 2022 11:11 am
Профил ICQ
Аватар

А "ТАМ" застрахователите също не са благотворителни дружества, и ако има начин да не ти платят, пак ще пише студена вода.

Нед Фев 06, 2022 11:24 am
Профил

https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... le-gallery

Нед Фев 06, 2022 1:08 pm
Профил ICQ

Буханката не могат да я спрат от производство поради огромното търсене. Едно от големите и предимства се състои в това, че двигателят и се намира в купето и като така, може да си го ремонтираш без да те брули вятърът :D

Нед Фев 06, 2022 4:15 pm
Профил
Аватар

Ъъъ, предполагам че в "купето" и не духа само когато навън няма вятър и автомобилът не се движи... :mrgreen:

Нед Фев 06, 2022 4:30 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
А "ТАМ" застрахователите също не са благотворителни дружества, и ако има начин да не ти платят, пак ще пише студена вода.

Точно обратното е, ако има начин да ти платят ще го направят за да не пиеш студена вода. Конкуренцията е жестока, а бизнесът е много добър. Хората се старят да не си трошат колите често и печалбата на застрохавателя е гарантирана. Марджините са малки, но обемът е голям и съответно интересен. Става нещо като амазон. Като поръчаш нещо имаш четири седмици да го върнеш обратно дори и да си го ползвал. А ако решиш да го задържиш и се развали в рамките на две години можеш да го върнеш и директно ти пращат ново. Чувал съм, че дори не проверяват дали е развалено или работи. Докато икономиката върви добре, процентът на измамници е в рамките на допустимото и иман останала някаква конкуренция се гледа единствено клиентът да е доволен.

Ако не се лъжа гражданската е 800 евро, а каското 500. При цена на колата около 85хил.

Нед Фев 06, 2022 5:16 pm
Профил WWW

В Германия не знам как е. Сега за цената в Мексико ме хвана неподготвен, трябва да питам идея си нямам. Върти ми се че беше нещо около $1000 на година ама не съм сигурен, ако е толкова не е малко защото нова тойота хайлулс беше $15000 , т.е. застраховката е около 6%.За плащане си плащат. В САЩ също плащат, но има специфика. Миналата година имахме няколко инцидента. Едното си е измама защото щерката драснала леко някакъв като си отваряла вратата и взела че го репортувала. Онзи вместо да покаже одрасканото показал друга щета. Друга кола я бяхме поударили и сменяха калник и врата май, и с одисея като ни удариха го писаха тоталка, платиха го на Хонда и получихме около 4 Хил от разлика между застрахователна стойност и оценката която води лизингодателя. Проблеми никакви с нито една от плащанията, но тая година казват не искаме да ви застраховаме. Та такива неща се случват. Тоя дето ни удари с одисея няма застраховка, не си получават парите и им стоим на преразход, отделно и за тая щета на щерката им светят някакви 2к, та то така разбрахме, че оня леко е послъгал. Тук обаче има дедъктъбъл, който застрахователя не покрива. Такива да си пребоядисваш колата всяка година за 3 драскотини, или да сменяш стъкло не минават, плащаш си ги сам. В БГ с това се злоупотребява, ако сложат и там 1000 лв дедъктъбъл ми се струва ще им се види по-широко около врата.

Нед Фев 06, 2022 8:02 pm
Профил
Аватар

Е те тва винаги ме е човъркало - това със смяна на стъкла и пребоядисване е масова практика тука а си е от нормална употтреба на колата и не ми звучи логично да се покрива от застрахователя. То поочукано стъкло май не се покрива ама който реши му хвърля един камък и вече е счупено. После казва - един тир хвърли камък...

Нед Фев 06, 2022 8:23 pm
Профил ICQ

Ами ако има регистратор да покаже, откъде е хвръкнало ще е друга работа.

Нед Фев 06, 2022 8:27 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист

Трябва ми съвет за кола. Историята е следната.
Преди две години ми трябваше кола с която да изчистя един имот във вилна зона който си купих. ТЪрсих нещо колкото да си свърша работата и после да го изхвърля. Съответно пуснах търсачката и сортирах най-евтините комбита. Така си купих един голф 3 комби 1.9 TDI за 700 лв. Беша в двора на една фирма зарязан в полето с трева до огледалата. Била е фирмена кола. Казах на собственика че ми трябва да изкара месец-два . Той потвърди че за толкова ще ме изкара. После се случи така че за следващите няколко месеца трябваше да ми стане ежедневна кола. После дойде пандемията и много неща се объркаха, други проблеми и т.н и така и не стигнах до това да си изчистя имота. От тогава вече втора година това всеки ден ми е ежедневната кола. Навъртях над 80 000 км. без да съм инвестирал никакви пари за поддръжка или части. Един-два пъти смених маслото и филтрите от тогава само доливам. Идеята беше да чакам да умре за да си купя друга. Обаче пустото живостно не умира. Единствено започна да гори масло през турбината. Питах искат 180 лв за рециклирането и. Обаче ми се иска да взема по-нова кола а тази се оказа че ако и сменя турбината ще ми мине живота да я чакам да се скапе нацяло. Проблема обаче покрай това да карам такава кола е че свикнах на това да карам нещо неугледно , което го зарязвам където ми падне и не се притеснявам че някой ще го удари , разбие или надраска. Карам направо през дупките , не ми пука кой ме засича и т.н . Пари за поддръжка нулева. Пнякога оставям вътре скрити под седалката разни уреди и части които струват 4-5 пъти колкото колата и знам че никой няма да си прави труда да я разбива. Разход на дизел 4-5 л/100 без да я жаля за вървеж. Върви като самолет. (подозирам че има чип) И така дайте ми съвет за по-нова кола която да е с минимална поддръжка , здрава , да не харчи много , да не представлява интерес за крадци , да няма скъпоструващи части и агрегати т.н Понеже вече свикнах да карам душманската и да не пазя. . Пари до около 4-5к . Гледах какво ли не и нищо не ми харесва. Все са накакви модели със слаби места които вече са знаят и са научени през годините и съм сигурен че ще се вкарам във филм и освен тези 4-5к ще трябва да дам още 3 за да стане сигурна кола на която да разчитам всеки ден. Не знам..нищо не си харесвам. Също трябва да е комби, да не гори кат ламя и да не е пасат или голф 4 !

Сря Фев 09, 2022 11:27 am
Профил WWW

Май търсиш нещо което не съществува. И преди съм чувал за коли дето само масло и гориво им се налива, но се оказава, че просто собствениците им са били непукисти :)
Преди 8-9г като купувах предната си кола беше точно колкото твоя текущ бюджет. После без да преувеличавам дадох още толкова за да стане колата топ. После спря да гълта пари за известно време, но предвид годините (2003-та), започнаха да се чупят неща дето по принцип не се чупят, уплътнения да заминават.

Сря Фев 09, 2022 12:28 pm
Профил
Аватар

През призмата на времето повечето автомобили са доста безпроблемни. :D
Преди време с приятел имахме еднакви като модел автомобили. Наскоро ги обсъждахме, и се започна с рибарските му истории. Ама моята кола беше абсолютно безпроблемна, ама второ, ама трето. И започнах да му изброявам - ама помниш ли като прави едно, второ, трето? А помниш ли като дойде до офиса и стартерът на безпроблемната кола отказа, та бутахме? А помниш ли...?

Сря Фев 09, 2022 12:37 pm
Профил
Аватар

Ами то освен да си купиш друга за 700 лв. дето да се надяваш да е пак така - не виждам друго решение... Баща ми навремето имаше един Опел Кадет 1.7 чист дизел. Купи го със странен проблем в двигателя - гореше доста масло а всичко друго топ. отвориха го и намериха чисто нов блок с бутала незнайно от къде събирани (даже едното счупено - откъдето и е горял маслото). Сложиха му чисто нови бутала и сегменти - с триста зора намериха редовни бутала - само ремонтни се продаваха. За ламарините няма да говорим те са ясни при тая генерация опели. Беше произведен 89-та или 90-та. Кара я до 2009-та. Стандартните проблеми - алтернатор, стартер - все неща дето си имат нормално износване. Всичко друго ток и жица - зиме/лете въртиш, пали и караш. До момента в който не започнаха да се късат носещите греди на купето - преден ляв носач останада виси - гредата се скъса от умора на метала - е то трябва от титан да е направено че да издържи над 20 години издевателства.

Сря Фев 09, 2022 1:48 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 197  Следваща