|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:34 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
Да си направим PocketPC-то телевизор :)
| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 Да си направим PocketPC-то телевизор :)
Мисля си за една приставка, съставена от ТВ тунер и някакво DSP, която да праща видео към PocketPC-то.  Екранът обикновено е 320х240 точки, по 2 байта на всяка прави 153600 байта за един кадър или 3.662 MB некомпресиран поток. Плюс към 20К за звук. PocketPC-то има 2 основни интерфейса - USB и CF. Преполагам, че USB-то работи на low-speed, което ще рече 1.5 Мбит канал, или 183.1 KB. Тоест, DSP-то трябва да компресира потока близо 20 пъти, което ми се вижда труднопостижимо. Остава CF интерфейса, за който 3.7 MB/sec предполагам не са проблем. При него сложността идва от необходимостта да се симулира CF карта, както и файловата система на нея.
|
| Вто Яну 04, 2005 10:40 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Точно при безумните му е мястото. Една такава разработка ще е "баща си и майка си" като ресурси.
|
| Вто Яну 04, 2005 11:18 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Що, един тунер и едно DSP ти трябват само. 
|
| Вто Яну 04, 2005 11:20 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Е, т'ва DSP знаеш ли що софт ще иска. Ами декодер на цветове, синхро и още какво ли не? Ужас е. Ако се сложи готов декодер и това се пастне в някакъв стриим - може би, ама с гол софт едва ли ще стане.
|
| Вто Яну 04, 2005 11:25 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе .. ти ако искаш ще стане и без DSP за чий ти е , едно АЦП и тва е ако искаш некомнпресирано ... АЦП и .. абе .. да ти казжа замсилям се ама с някоя 18-ка на пикльовците мое да стане, т.е. ще ти подавам точно некомпресирано, семплирано видео, от там насетне си ти  ..... ама ще искам бързо USB .... иначе .. имам IPAQ някакъв пред мен се мотка, и има камера, слага се на мястото на мемори картата, там не знам колко бър е интерфейса .......
Сериозно погледнато, абе може да се направи, ама то тук хардуер почти няма ..... трябва да седне да се пише алгоритъм за компресия .... DSP-то ще се справи, не се съмнявай в това, е естествено не на микрочип, но някой TI ... че ще има време и да пее, ама кой ще пише софта не знам .... ти сега ще искаш и стандартна копресия ....ако някой ден ми остане време .. може и да си поиграя .. но си е доста работа, виж ако искаш помощ за ECU-то по мога да помагам за спорта, ама това ........
p.s. преди малко шефовете ми искаха списък с задачите в-у които работя и в-у които има даработя ... 31 на първо четене, в момента съчетавам тестване на софтуер с писане във форума .. само щото на софта му трябва 2 минути да зареди
p.s.2 в резултат на горната ми дейност скоро м-у двете маса ще се получат коловози от стола 
|
| Вто Яну 04, 2005 11:31 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Re: Да си направим PocketPC-то телевизор :)
 |  |  |  | Реконструктор написа: Мисля си за една приставка, съставена от ТВ тунер и някакво DSP, която да праща видео към PocketPC-то.  Екранът обикновено е 320х240 точки, по 2 байта на всяка прави 153600 байта за един кадър или 3.662 MB некомпресиран поток. Плюс към 20К за звук. PocketPC-то има 2 основни интерфейса - USB и CF. Преполагам, че USB-то работи на low-speed, което ще рече 1.5 Мбит канал, или 183.1 KB. Тоест, DSP-то трябва да компресира потока близо 20 пъти, което ми се вижда труднопостижимо. Остава CF интерфейса, за който 3.7 MB/sec предполагам не са проблем. При него сложността идва от необходимостта да се симулира CF карта, както и файловата система на нея. |  |  |  |  |
Що ти е DSP ?
Една платка от Велико Търново 84. Ще закрепиш покет пц-то на нея.
А сериозно мисля че някой чип на Micronas ще ти свърши работа.
|
| Вто Яну 04, 2005 11:49 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз мисля, че имам по-лесна алтернатива:
Взимаш един телевизор Опера (може ВТ ако искаш цвят) и си го слагаш в джоба, т.е става Pocket.
Смятам че това е много по лесно изпълнимо, и е далеч по малко безумно. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Яну 05, 2005 2:56 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Понякога, безумни на пръв поглед идеи са причина за правене на доста голямо количество финикийски знаци после  .
|
| Сря Яну 05, 2005 4:13 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Какви джобове имат хората.... 
|
| Чет Яну 06, 2005 12:37 am |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Ами понеже редовно съм покрай телевизори (с това си изкарвам манджата), виждам интересни подходи за цифрова обработка на сигнала...В по старите цифрови (100Hz) телевизори има по 15-ина чипа на ITT...1 за АЦП на видеото, втори за АЦП на звука, трети за обработка на PAL, четвърти SECAM, пети за отклонения, шести за PIP (picture-in-picture) и още няколко....
В по-модерните системи слагат видео АЦП например TDA8755T, след тва за PAL/SECAM обработка TDA9143 (има си I2C  ), няколко видео памети и отклонителни процесори...Идеята е след тия двете TDA-та да си сложите DSP, в което си прайте PIP, 100Hz, отклонения и прочие...Казвам го само като идея, щото съм ги виждал как работят...
|
| Чет Яну 06, 2005 2:20 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|