Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коли
Припомняне за древното сравнение на колата със жената: трябва мнооого да внимаваш докато търсиш и избираш, но всичко е на късмет, а накрая сигурното е едно: ти си прецаканият! :)

Пет Фев 11, 2022 2:09 pm
Профил
Аватар

Абе за жената съм съгласен, ама за колата като знаеш какъв таралеж си вкарваш в гащите и въпреки това го правиш със сърце, малко по различно е усещането като дойде време за многото пари. Едната ми кола я купих с главата, другата със сърцето - за Корсата не съм дал толкова пари за всичките 15 години от как я имам, колкото досега съм дал за един ремонт на Субару-то . Е все пак като я купувах си бях предупреден за този ремонт че е належащ и съответно колко би ми струвал. Само дето чаках да стане задължителен и между времнно цената на съответния ремонт малко се беше повишила (инфлация :) )

Пет Фев 11, 2022 2:18 pm
Профил ICQ

Ех, едно време...
Какви коли се продаваха, а? За всяка втора кола, предлагана в автокъща, ти обясняваха как една баба германка само веднъж месечно я вадела от гаража да иде да си вземе пенсията...

Пет Фев 11, 2022 2:23 pm
Профил
Аватар

Има такова нещо между другото с бабите и дядовците...и поне ги карат относително внимателно, че и заможните си ги водят на фирмени сервизи и т.н. Но и тук старите коли станаха на мода, а и пенсионерите обедняха също...та вече не може да си толкова сигурен какво ти пробутват.

Пет Фев 11, 2022 2:27 pm
Профил

На мен ми бяха отваряли багажника в който беше бастуна на дядото дето я е карал :D

Това с фирмените сервизи не е чак толкова лошо като цена, стига да са кадърни хората де. Предната кола, въпреки че беше на старо си ходеше във фирменият сервиз на ситроен (на една платформа са с пежо). Като цени не бих казал, че ми е струвало много повече от колкто в квартален сервиз. Получаваш си и гаранция.. знаеш колко ще струва ремонта преди да е започнат.

Пет Фев 11, 2022 2:41 pm
Профил
Аватар

Като си купуваш дизелово комби със занитена дебела гумена постелка в багажника, как точно очакваш да е карано от баба пенсионерка? Или ако си купуваш STI 2.5 да е карано от дядо пенсионер до църквата и обратно? Или някоя сапунерка тип C2/208/Yaris да е карана само извънградско по 100-тина километра на месец...

едит : един колега се кани да сменя таратайката и зяпа, та и аз поглеждам - абе тия хора не разбраха ли че на всички ни е ясно че колата (15+ годишна) не е на 127х.км. Мойта на 6 години е влязла в БГ на 190х.км. На баща ми C2-то пак така - на 6-7 години близо 190х.км.

Последна промяна Cekins на Пет Фев 11, 2022 2:47 pm, променена общо 1 път

Пет Фев 11, 2022 2:42 pm
Профил ICQ
Аватар

miro_atc написа:
Така е като не караш кошници :-)
Аз вече втора година го имам такъв проблем - студена пали от четвърт, а топла се чуди как да си нареди цилиндрите... И на майстори съм я водил и какво ли не.

Не, така е когато не четеш внимателно. :D
Писах как вървят автомобилите, а не как палят.

Редакция:
miro_atc написа:
Ех, едно време...
Какви коли се продаваха, а? За всяка втора кола, предлагана в автокъща, ти обясняваха как една баба германка само веднъж месечно я вадела от гаража да иде да си вземе пенсията...

Бъзикаш се, но все още имам един ретро дарак купен на малко километри, каран малко, и все още с пробег който ако ме попита някой колко е, дори няма да си дам труд да му отговоря, за да избегна ненужен спор.

Една много голяма скоба - противно на всеобщото схващане, дърт автомобил на много малко километри е същата беля като такъв с голям пробег.
Тия джаджи не обичат да стоят продължително време без да се използват. Пак се скапват...

Последна промяна itso.t на Пет Фев 11, 2022 2:51 pm, променена общо 1 път

Пет Фев 11, 2022 2:46 pm
Профил
Аватар

Печените дъртаци държат на изрядно попълнена сервизна книжка, пълно каско,
по-възможност оригинални части (вече няма такива, щото мойта е от несъществуваща фирма, +10 години откакто фалира), понякога държат и да е същия техник и т.н. Независимо колко струва - ако могат да си го позволят.
Изборът е - ремонтираш всичко и сменяш всичко което можеш, или поддържаш минимума докато се разпадне и после купуваш каквото ти е по-джоба. Аз съм втория тип за момента, и си имаме уваженията и със сервиза, и с годишните прегледи - ако има нещо, връщат ме. Ако не е свързано с безопасност - пишат го, но не могат да ме спрат да го карам както си е.
Разбира се - ако не държиш сам да си оправяш всичко или по случайност имаш автосервиз.

Пет Фев 11, 2022 2:47 pm
Профил

Grubi написа:
Печените дъртаци държат на изрядно попълнена сервизна книжка....

Вече не дават подобни хартишки. Всичко е електрическо както се изразява Ицо :lol:

Пет Фев 11, 2022 2:59 pm
Профил
Аватар

Тая от 2007 имаше...мойта, де. Ако всичко вече е онлайн...мдаа умря бизнеса с печатите :)

Пет Фев 11, 2022 3:01 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
Реконструктор написа:
Е ти пък, всеки двигател обича студения въздух, еле пък тоя с принудително пълнене. :D Студеният въздух е:
1. С по-голяма плътност
2. Сместа е по-устойчива към детонации, съответно ЕКУ-то дърпа предварението

Това е така, но... Досега не съм карал автомобил който на -10 целзия да върви по-добре отколкото на +20.
Наблюденията ми са, че всички вървят най-добре при външна температура +15 до + 20 градуса. И евентуално да е влажно или да вали...

Щото не си карал дърто. :D На ниска темп ЕГР-а отваря максимално, т.е. пълни цилиндрите с изгорели газове. Това е добре за мотора, но не върви. :) Допълнителен фактор е, че тъй като, както казах, вероятността от детонации намалява, си позволяват да обедняват сместа. Добре е за икономията, ама не върви. :) Валежа охлажда въздуха (има си даже такъв тунинг), т.е. имаш охладен въздух, но управлението на мотора не се води от гореспоменатите фактори.

Нед Фев 13, 2022 12:36 am
Профил

Днес гледах едно Рено (към 97 набор), въздушният филтър получаваше затоплен въздух от зоната на изпускателния колектор...изглеждаше ми заводска изработка.

Нед Фев 13, 2022 8:40 pm
Профил

stefan63 написа:
Днес гледах едно Рено (към 97 набор), въздушният филтър получаваше затоплен въздух от зоната на изпускателния колектор...изглеждаше ми заводска изработка.

Имах едно Митсубиши 84-та пак имаше такава гофрирана тръба от изпускателния колектор към въздушния филтър. Ама май имаше и някаква биметална система да я запушва.
Защото нали студения кислород помага за по-доброто изгаряне на сместа?

Нед Фев 13, 2022 11:03 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
Щото не си карал дърто. :D

Младо, старо, бързо, бавно, доста съм карал. Пак ще се повторя - не съм попадал на автомобил който при -10 целзия да работи по-добре отколкото на +15 или +20.
Това и при загрял двигател, и при студен, и при всякакъв...
stefan63 написа:

Това е защото производителите на двигатели са кръгли идиоти и квадратни олигофрени, и естествено те нищо не разбират от дисциплината. Всеки тунингар или мапер ги слага в малкия си джоб - от шефа на развоя, та до тия които завинтват гайки на поточната линия. :mrgreen:

Нед Фев 13, 2022 11:31 pm
Профил

Това за което говори Стефан е подход за икономия на гориво. Нищо повече. Техничари сте, можете и сами да си обясните постановката. Когато обаче се говори за изстискване на максимална мощност от даден работен обем, един от най-важните фактори е ниската температура на постъпващия въздух.

Пон Фев 14, 2022 12:04 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 197  Следваща