|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:46 pm
Някви начини за бърза емиграция?
| Автор |
Съобщение |
|
paregov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 2:21 pm Мнения: 267 Местоположение: Fort Lauderdale, FL
|
Току що ми попадна ей тоя виц. Стори ми се по темата.
Умрял един човек и попаднал в Рая. Гледа той наоколо - музика, фонтани, цветя, ангелчета. Поживял си известно време, но страшно му доскучало. Отишъл при управата и попитал:
- Абе тук страшна скука, няма ли ракия, мацки ...?
- Аа, господине тия неща в Ада. Ако искате да отидете там за малко ви се разрешава.
Отишъл човека в ада, и там - ракия, мацки ... Било му гот. Ходил така няколко пъти до Ада, но му омръзнало все за малко и все да иска разрешение. Накрая помолил да го пуснат за постоянно в Ада. Пуснали го. Пристигнал пред адските вратите и го посрещнал един намръщен дявол с куп бумаги.
- Аа, ти си новия, нали? Я да видим- погледнал в хартиите - а, да - трети ред, четвърти казан!
- Ма, нали такова, ракия, мацки ...?!
- Господине, моля ви се, не бъркайте туризма с емиграцията!
_________________ Всички обичаме да печелим, но колко от нас обичат да тренират!
|
| Чет Авг 10, 2006 6:21 pm |
|
 |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
хехе
много яко. аз го знаех за демоверсията, но така определено много повече кефи  )))
|
| Чет Авг 10, 2006 7:13 pm |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
Абе незнам, ама който познавам да е заминал, не се е върнал. ... може да е заради казана  незнам. Но не се и оплакват. Купуват си къщи, живеят си нормално и не мислят да се връщат. А като си дойдат за малко се сблъскват с бюрокрация, простотия и т.н. и гледат как по-бързо да отпътуват от тук.
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Чет Авг 10, 2006 8:41 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Mda
Така е братовчеда като си дойде миналата година видя колко е зле все още тук и се върна пак в Юханесбург, колкото и да е опасно там явно стандарта си е доста по добър, а и той вече си е уредил живота и децата там
Принципно при нас има доста да се оправя за да достигнем техния стандарт , лошото е че ще трябва едно поколение да си отиде и да дойде съвсем друго за да се променят нещата .
Затова човек предпочита да отиде на готова добре изградена система , където не се променят всяка година закони , има добре изградена здравна и социална система, и т.н.
|
| Чет Авг 10, 2006 9:58 pm |
|
 |
|
sthx
|
Аз познавам много , моито са останали в USA, но има и такива които са се отказали. Най-вече заради казана. Въпрос е и на нагласа.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Чет Авг 10, 2006 10:12 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
нашенския казан има специфичен дъх на ракия. поне веднъж в годината друсаме сливите (полодовете имам превид) и ги прекарваме през казана
както казах - няма идеални места. но все по-малко стават страните в света, в които НЕ ми се живее.
това в съшност е съвкупност от множество компромиси, които са параметрични функции сами по себе си. оптимизационната задача винаги дава различен резултат, дори да се прави в едно и също време.
|
| Пет Авг 11, 2006 8:50 am |
|
 |
|
zaphod
|
хубаво е да се живее в бяла държава - белите имат хубави пътища, не слушат чалга посред нощ, плащат повече. единственото което липсва за пълната идилия е взаимност - на черния му е хубаво да живее сред бели, но на белите не им е хубаво да живеят сред черни. е, търпят ги все пак, щото иначе:
1. ще излезе че са фашисти
2. ще трябва сами да чистят кенефите си
разбира се, всеки тука се смята за бял, но съгласете се това няма как да е вярно - все пак ако всички бяхме бели, държавата и тя щеше да е бяла, което обаче е в разрез със наблюденията. така че, който иска да се маха, да си прави сметката...
|
| Пет Авг 11, 2006 9:26 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Аз съм потомствено бял. 
|
| Съб Авг 12, 2006 2:49 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Като си толкова бял, що не дойде на бирата?!
|
| Съб Авг 12, 2006 2:56 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Бате, имам яко главоболия с колата в момента.  Като за капак и колата на брат ми се развали, та я дърпахме до сервиза.
Даже и сега седя в къщи и чакам поредните майстори да дойдат да гледат тоя таван.
|
| Съб Авг 12, 2006 2:58 pm |
|
 |
|
zaphod
|
успокоявай се ти 
|
| Съб Авг 12, 2006 4:05 pm |
|