Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 659 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 44  Следваща
Кой ще спечели? ;) 

Кой ще спечели? ;)
Домакина (убедително) 30%  30%  [ 7 ]
Домакина (с мъка) 26%  26%  [ 6 ]
Равен ще е 0%  0%  [ 0 ]
Госта (с мъка) 9%  9%  [ 2 ]
Госта (убедително) 17%  17%  [ 4 ]
Съдията 13%  13%  [ 3 ]
Публиката 4%  4%  [ 1 ]
Общо гласове : 23

Кой ще спечели? ;) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Отговори с цитат
Мнение Re: Кой ще спечели? ;)
НАТО:

3 унищожени реактивни изтребителя
2 унищожени хеликоптера
46 унищожени безпилотни летателни апарати
3 повредени реактивни изтребителя
2 убити войници
3 пленени войници
1 F-117

Югославия:

631 – 1200 убити
5173 ранени
52 изчезнали
120 танка унищожени
220 БТР унищожени
450 артилерийски унищожени части (според НАТО)
121 унищожени самолета
Икономически загуби от 29,6 милиарда долара

Пон Апр 25, 2022 11:42 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Ееее всички помним, пак да кажа, каква беше стратегията, бомбандировки до дупка, и войниците далеч не са два, скоро изтичат по давност, може да се поиска официална и формация, но ти гарантирам че са малко повече от двама, но това няма особенно значение с оглед приложената тактика. Горе долу така е и в Ирак, въпреки че там жертвите са над 4000 при втората война, но и там тактиката е подобна да се бомби всичко което може.
Та ако не го разбираш по друг начин, едно е да дебнеш мечока в гората с прът и секира, друго е тоя в зоологическата като си го държал 3 месеца на вода преди това, ако и тази аналогия не можеш да разбереш явно е безмислено да се пише повече.

Пон Апр 25, 2022 11:51 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Бонго, аз се информирам доста редовно и то от много места, и не това не са форуми и медии.
Не можеш да сравняваш двете стратегии защото те са различни, не защото Руснаците не могат да приложат американската а защото не са искали. Ако при втората война високоточни те оръжия постигнаха някакъв ефект, информирай се за ефективността им при първата и при операциите в Сърбия, има доста нещо изписано по въпроса.
Разликата е че и в двата случая САЩ не му дремеше за настроенията на местните, целта беше да се поеме бърз контрол което и стана, но с цената на какво в последствие ?
Путин очевидно си представяше различен изход ако минимизира цивилните жертви, който очевидно не се постигна, или пък имат някакви съвсем други планове, това само времето ще покаже.

Пон Апр 25, 2022 11:57 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Сега проблемът дори не е в жертвите а в тотално сбъркания подход, който избра кремълското ченге.
Не само, че нищо от целите си, няма да постигне, не само, че НАТО ще се пръкне още по-близо, ами ще съсипе и народа си.

Накратко - вместо силна, Русия ще излезе от тая каша по-слаба от всякога.

Вече се говори за тайни преговори между САЩ и Китай по въпроса за това, което ще остане за опоскване.

Вто Апр 26, 2022 12:00 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
лцр, ще извиняваш за неудобния въпрос ама случайно югославците дали са избивали собственото си население както правят украинците? Щото да не се окаже че украинците са избили повече цивилни от руснаците?
lcr написа:
Вече се говори за тайни преговори между САЩ и Китай по въпроса за това, което ще остане за опоскване.

да, те щото китайците са наивни като теб и не се усещат че падне ли Русия утре е техния ред

Последна промяна nik на Вто Апр 26, 2022 12:29 am, променена общо 1 път

Вто Апр 26, 2022 12:00 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
ценков, а где твой автомат

Вто Апр 26, 2022 12:16 am
Докладвай
Профил ICQ

Отговори с цитат
Ами подхода може и да е грешен, не мога да преценя тъй като нито са ясни целите нито все още знаем резултата.
По-слаба няма да излезе, може да излезе по-бедна, но то безплатни обяди няма.
А за САЩ и Пекин, само напълно малоумни политици могат да мислят в тази посока, това неминуемо значи ядрена война. Пред алтернативата да бъде разпарчатосана Русия би предпочела да използва ядрено оръжие, като това в и нагласата на обществото.

Вто Апр 26, 2022 1:28 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
В момента, от жал към мирното население, с масирани бомбардировки се затриват цели градове - да не се мъчат, горките... Вече е втора фаза на руската стратегия: "Хотели получше, получилось как всегда".
Руснаците на практика нямат точно оръжие, масово използват Град и др.

Да припомня, че сърбите се събираха по мостове и др. стратегически обекти за да не могат кръвожадните американци да бомбардират.

И още за руската промиванда: воюват срещу НАТО и целия подъл свят, вече са дали хиляди жертви, а НАТО още не е пристигнал на мястото на битката...

Последна промяна bongo_x2 на Вто Апр 26, 2022 9:52 am, променена общо 1 път

Вто Апр 26, 2022 9:47 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Пак ще изкажа мнение което явно не се разбира от хората коментиращи тук ... Аз лично не разбирам защо се делите на русофили и фоби и зрее такава омраза дори ехидност ако русия загуби нещо си (но както казах думата загуба и велика сила - каквато е русия са изключени в един контекст)
Лошото е че гледаме на запада като на нещо хубяво (дори и русофилите са така настроени) а кратката равносметка от сближаване със запада:
- унищожаване на семейните ценности - съжителство без брак = семейство
- гейщини паради и все "нормални" неща ни се натрисат докато мирясаме ние нормалните и примирено кажем да че ненормалното е нормално
- тотален културен и интелектуален упадък последните 30 години
- след влизането ни в ЕУ - тотално затвориха всички средни и дребни фирми у нас - причини
1. емиграцията - маса народ отиде на запад - повечето не живеят достойно там но пък си го въобразяват защото запада е лайнце в златна примамлива опаковка
2. евросубсидиите - те са същите както сега оръжията за укр - знаят че са лошо ноо се наливат нарочно - тук да вмъкна че дори и окрадените пари за къщи за гости ги платихме аз и ти от бюджета, самите виновни са подсъдими но съм сигурен че както и по каквито и други дела в БГ до решение няма да се стигне и виновните няма да платят нищо.
Това мислите ли че ЕУто не го знае....но причините да наливат пари са ясни.... окрупняване на бизнеса и дебело разделение бедни богати
От 2010 година насам от БГ си тръгнаха и умряха (общо) 1 000 000 човека, среден и дребен бизнес може да се каже че няма - т.е. това е абсолютна нац. катастрофа - за нея не е виновна русия - има преки отговорни но е ясно че никой няма да им потърси отговорност напротив (освновно русофобите им ръколяскат със широко затворени очи)

Вто Апр 26, 2022 9:50 am
Докладвай
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Edesign , не съм ничий фил или фоб, малко българофил съм само.
Но: в демокрацията можеш поне на теория да се пребориш с всичко което не ти харесва, при диктаторията е смъртоносно да се бориш. Защо забравяте, че Путин след промяната в конституцията е диктатор, не президент?

Вто Апр 26, 2022 9:58 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
bongo_x2 написа:
Edesign , не съм ничий фил или фоб, малко българофил съм само.
Но: в демокрацията можеш поне на теория да се пребориш с всичко което не ти харесва, при диктаторията е смъртоносно да се бориш. Защо забравяте, че Путин след промяната в конституцията е диктатор, не президент?

Аз просто искам да живея добре а в условията на ЕУ виждам че е невъзможно. А дали путин е диктатор или не - 80% от руснаците нямат задграничен паспорт и не излизат от страната мислите ли че е защото са бедни и неинформирани :) Явно живеят добре ......

Вто Апр 26, 2022 10:07 am
Докладвай
Профил WWW

Отговори с цитат
Абе нещо всички много се загрижихте за руския народ...

Вто Апр 26, 2022 10:10 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мии като му знам дереджето и гледам какво го карат да прави и си представям последиците... Аз не съм русофоб, за мен руснаците не са изверги.
Освен това определено не съм китайцофил (или както там се казва) и ще бъде много жалко когато лапнат Сибир.

Вто Апр 26, 2022 10:20 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Бонго, не е нужно сам да си лепиш етикети. Мисля, че тук сме една шепа хора и се знаем.

А руснаците не ги мисли. Грижи се за украинците, виж там една заплата ако можеш да им заделиш. Хората имат нужда от оръжие, действай!

Вто Апр 26, 2022 10:41 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Малко водичка в мелничката на западофобите :D

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/11444012

Вто Апр 26, 2022 11:36 am
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 659 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 44  Следваща