|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 1:18 am
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Кой ще спечели? ;)
аз пак не разбрах, къде е тая демокрация? една шепа корумпирани чиновници решават вместо мен, за да обслужват интересите на америка това ли наричате демокрация в която можеш да промениш нещо? и как точно става промяната с толкова много чиновници служещи на чужди интереси някой да ми обясни? как става промяната когато следващия продажник е вече подготвен за поста още преди да е паднал предния? а лцр както винаги кълве като шаран на празна кука на всяка глупост 
|
| Вто Апр 26, 2022 11:38 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
А "водичката" нито е малко нито е чиста. Направо си е помия и не знам за кого е предназначена. Замисли се малко какво изобщо разпространяваш - Путин е агент на ЦРУ, демек ЦРУ са организирали "специалната операция" и сега от другата страна наливат оръжие да става голяма веселба... Рек да вземе да направи още един раздел за черен хумор!
|
| Вто Апр 26, 2022 11:58 am |
|
 |
|
nik
|
специално за лцр и ценков нов раздел - хумор за малоумни
Последна промяна nik на Вто Апр 26, 2022 12:06 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Апр 26, 2022 12:04 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Ба ли го. Тук има едни хора, които обясняват всичката мизерия на вселената с действията на САЩ и илюминатите. Сигурно имат такова обяснение и за малоумията на Путлер.
|
| Вто Апр 26, 2022 12:06 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
Напротив, мисля че се разбира, но не е лицеприятно и противоречи на пропагандата. Не знам до кога ще продължаваме да мислим, че някой го е грижа за нас (ЕС, САЩ, РУСИЯ, ...) Всички те си гледат интереса, само ние не. И нямам в предвид само войната в момента, а последните 30 години примерно. На времето бях за влизане в ЕС с надеждата, че ако не друго, то като станем едни от тях няма да позволяват и толерират неработещата ни правораздавателна система и корупция, (мислейки си погрешно и вярвайки на пропагандата им, че там чак такава няма) Сега от дистанцията на времето се вижда, че очакванията са ми били нереални и абсолютно погрешни. И все пак правораздавателната система е в основата на всичките ни проблеми. Тотална безнаказаност за безобразия на всички възможни нива на властта ... Какво позитивно можем да очакваме при това положение? При влизането ни в ЕС никакви защитни механизми за бизнеса не бяха реално приложени, в следствие на което вече го няма. Същото и със селското ни стопанство. Няма как да си конкурентен на субсидираното западно селско стопанство... Полша на времето се пребори за субсидии, ние обаче не. И въпреки липсата на субсидии - веднага ни ограничиха с квоти за износа и т.н. За животновъдството пък въобще да не говорим. Целта е да се превърнем единствено и само в пазар за всякакви продукти, а не в конкурент на техните такива. Сега съм твърдо против приемането на еврото в БГ. Нищо добро не ни чака. Даже си мисля, че трябва да се откачим и от ЕС. Има не малко западни държави, които не си и помислят да влизат в него, а други вече излязаха. А ние на къде вървим ? На къде ни "водят" управляващите избрани с гласовете на по-малко от 15% от имащите право на глас в БГ ? Знаещи, че действията им ще останат ненаказани - правят каквото си искат "от наше име и в наш интерес разбира се" ...
|
| Вто Апр 26, 2022 12:16 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Не ги ли избирахме 3 пъти миналата година? Или някой друг ни ги избра?
Е - докато не проумеем, че не западът, не ЕС, не САЩ, не Русия или филанкишията са ни виновни, нищо добро не ни очаква.
|
| Вто Апр 26, 2022 12:21 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Поредните глупости Русия е голяма страна и няма как да се правят обобщения. Дали има хора които живеят още в 19-ти век, да има, както и във всяка друга голяма страна. В САЩ примерно има градчета забравени от бога където хората просто преживяват, нямат айфони ако изобщо имат мобилни, работят на я на полето, я в някоя едва кретаща мина, не карат нови коли но не се оплакват, стоят си там и не искат да се местят към цивилизацията, същото го има и в Русия. Във франция съм виждал доста тъжни картинки, в UK също ги има, та това не е критерий. В големите Руски градове се живее доста добре, да все още много от сградите са от съветско време, както и у нас, но явно си ги поддържат по-добре,усещаш че не си в Германия или UK но то е по-скоро атмосфера. Аз познавам не малко БЪлгари които предпочитат да живеят в Русия и си живеят никак не лошо. Всъщност като се замисля, може би познавам повече Българи които живеят наистина добре в Русия от колкото такива в САЩ, но определено тия отишли в Русия не са отишли там за да бъдат готвачи, бакшиши, разносвачи на пици и подобни. Та някой да тръгне да съжалява Руския народ е смешно, те си се оправят и без някой да ги мисли. Украйна и нея няма какво да я мислим, всеки си избира сам управляващите, както едните са избрали Путин, така другите са си избрали Зеленски, ако са имали акъл нито щяха да правят революции нито да изпадат в такива крайности, тия които са де, защото реално много Украинци не са никак крайни и нямат нищо против Руснаци, Българи, Поляци и др. А за ситуацията в България, нещата не са розови, досега бяхме добре защото заплатите се вдигаха, данъците бяха ниски но това няма да продължава вечно. Има сектори в които заплатите все още са ниски, други в които дават стандарт на живот съизмерим с подобна позиция в западна Европа а има и такива които дават доста повече. Това обаче ще се промени, данъците постепенно ще се увеличават, заплатите дори и да компенсират инфлацията едва ли ще компенсират и увеличените данъци, за много отрасли се достига разумното за инвеститорите ниво на заплащане, още повече вземайки в предвид по-ниската производителност на труда. Енергоносителите ще поскъпват, храните ще поскъпват, за имотите те си поскъпват .... дребен бизнес има, но наистина е дребен, среден почти няма, едрия е ... какво да говорим. Разчитаме на чужди инвеститори но те си имат техните интереси, ще плащат каквото им е изгодно.
|
| Вто Апр 26, 2022 12:26 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Е тук вече сме на едно мнение, твърдо за, само с едно уточнение, те не са ни виновни, но няма и да ни помогнат с нищо, ако не си помогнем сами каквото и да става все ще сме зле.
|
| Вто Апр 26, 2022 12:28 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
+1 (стига наистина да го мислиш, а не просто повтаряш чужди мисли)
|
| Вто Апр 26, 2022 12:29 pm |
|
 |
|
Edesign
|
Точно ти да пишеш ..... като те гледам със сигурност вярваш че русия се меси в изборите на сащ та какво остава за българия.... 100% съм убеден че обикновения български гражданин нищо не е избирал миналата година. Така е разпоредено така е станало.
|
| Вто Апр 26, 2022 12:32 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Напротив, това бяха може би най-честните избори, които аз помня. Българите ясно казаха, че старите по-добре да си ходят, а новите по-добре да не идват.
|
| Вто Апр 26, 2022 12:35 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ами аз нали точно това говорих в един предишен пост!? Проблемът е в системата, която погрешно бива наричана "демокрация". Проблемът е, че както казах преди, двама каруцари бият по глас един професор. Глупаците ВИНАГИ са мнозинство. Затова тая система никога няма да работи добре и на всеки избори ще излизат нови лъжци, които обещават да "оправят" бакиите на предишните.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Апр 26, 2022 12:38 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
Проблема е, че новите дойдоха и ни "управляват" ...
|
| Вто Апр 26, 2022 12:40 pm |
|
 |
|
nik
|
преди време бях копирал едно изказване, на някой от основателите на хамериката (май) "не ме интересува за кой ще гласувате, достатъчно ми е аз да подбера кандидатите" нещо от тоя сорт тъй че.... наслаждавайте се на "демокрацията"
|
| Вто Апр 26, 2022 12:44 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Системите са инструмент. Все едно аз да обвиня клавиатурата си, че не ми спори програмирането днес  Не са ни виновни системите, нито филанкишиите както се каза по-горе. Може пък да е за добро, защото има и по-зле от нас...
|
| Вто Апр 26, 2022 1:01 pm |
|
|