Отговори на тема  [ 138 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Електрически тротинетки 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Електрически тротинетки
petko_sz написа:
velio написа:
HCL написа:
От сим карта няма нужда. Това е един чип, който broadcast-ва по bluetooth и разчита на минаващи наблизо Apple у-ва да прихванат broadcast-a и да го препратят към кораба майка.

Точно де. Ако няма наоколо айфон (и то над 11) не става работата.
Отделно че явно имало възможност, ако си айфон, да те предупреди ако чужд таг се движи заедно с теб. Това не го разбрах защо и как действа ама явно разбива прикритието на тайния таг. Т.е. крадеца би трябвало да се усети (да бъде предупреден)...

Стана ми интерестно - а нормативно как са вързани нещата ?!?
Има ли опция да деактивираш тая фунция на СОБСТВЕНИЯТ СИ телефон ??
Какво още тече по "служебният канал" ???

Е ти все едно падаш от луната.....
Че ка например Гугъла събира данни къде има задръстване?
И още една камара неща дето вървят по служебния канал да ти пращат реклами и всякакви простотии от сорта...
Що вече почти не се намира телефон които да е със сменяема от узера батерия?

Ама аиде да не продължаваме тука - все пак това си е тема за тротинетки.
Тука при нас в Америка в моита арея има едни COX които ако си им клиент може да се закачиш на всякоедно ВиФи което те усгояват нета , демек се качваш на клона на някои си и му позваш част от трафика.
Предполагам че това го има и на другаде...

Сря Апр 27, 2022 10:47 pm
Профил

lcr написа:
Още малко впачатления:

- Бай Китай се е осрал с регулатора на мощността. Регулирането става в много малък диапазон от хода на ръчката и това е проблем особено, когато трябва да се подържа ниска скорост, примерно при обратен завой. Няма и ход по инерция а винаги работи моторната спирачка. Могло е да го напряват при пусната ръчка, нещото да си върви по инерция (примерно).

Това ще го преработя, щото ме дразни.

- Нощното осветяване е повече от добро.

Ако са го сковали аналогово - нещо от сорта въртиш масура и то се мени някво напрежение - ще стане.Ама ако са го сковали например да праща КАН месидж като позиция на лоста за газта - ще се озориш.

Сря Апр 27, 2022 10:52 pm
Профил
Аватар

Тука в нашия забутания североизток един местен кабелен оператор от 6-7 години предлага такова Wi-Fi - дават на клиентите си техни рутери с две отделни вифи мрежи. Срещу 5 лв. такса може да го ползваш. И понеже успяха да стъпят в целия град, мрежата им е доста плътна - почти няма място дето да не се лови.

Чет Апр 28, 2022 9:05 am
Профил ICQ

Абе по едно време имаше един образ който искаше да бута по тоя контрол на скутерите които продавал. Там решението беше елементарно, но му отказах да го променям, тази промяна не става ей така на око. Китаеца предполагам се е застраховал да не стават грешки. Подобна модификация аз лично бих направил след сериозни тестове, говоря за реални тестове.

Чет Апр 28, 2022 10:06 am
Профил
Аватар

Не знам има ли смисъл да се бута въобще - явно се свиква, щото на такива дето съм се пробвал всичките имат много чувствителна "газ". Виждам ги че си ги карат съвсем прилично, пък аз като се пробвам ще се претрепя. Може би защото имам някакви навици от мотора - там хем и със съединителя се работи хем с газта. И да форсираш малко повече, в другата ръка имаш съединител.

Чет Апр 28, 2022 10:12 am
Профил ICQ
Аватар

Трябва да започнат да предлагат чипосване на електричките за да могат да пилят гуми и да взимат завоите "с вратите напред". :mrgreen:

Чет Апр 28, 2022 10:14 am
Профил

itso.t написа:
Трябва да започнат да предлагат чипосване на електричките за да могат да пилят гуми и да взимат завоите "с вратите напред". :mrgreen:

Сега се търси обратният ефект. Чипосване за плавно и бавно каране :)

Чет Апр 28, 2022 10:23 am
Профил
Аватар

Те "пилотите" като задобрят не им трябва чипосване ни за повече конски сили не за по плавна "газ". Карат си като изтребители. Оня ден пихме по една биричка с един приятел дето ако не е с колата е с тротинетката - неговата е шао-ми. Баш нея съм я пробвал и е толкова чувствителна че през цялото време се движих на тласъци, пък той като я хване и само задно салто дето не прави. И между другото бая килца е - повече от споменатите като тежест колеги и лимити на тротинетки дето са гледали :) Какво слабичко (50кг) момченце беше пък сега като го гледам май 150+ ...

Чет Апр 28, 2022 10:36 am
Профил ICQ

Cekins написа:
Какво слабичко (50кг) момченце беше пък сега като го гледам май 150+ ...

Е то затова му върви на него плавно :D
И аз скоро пробвах на един комшия шаомито (2 про) и не усетих нещо странно в подаването на газта.

Чет Апр 28, 2022 11:44 am
Профил
Аватар

Абе жена му кара същата, а тя горката е 50кг с мокри дрехи - и при нея се движи плавно. То странно няма в подаването на газ - просто трябва по нежно да се върти. Аз съм свикнал на маторя - масуря да се сучи много :) И усуквам го тва ама то прави 20-30 градуса ход и се изстрелва като ракета.

Чет Апр 28, 2022 4:21 pm
Профил ICQ

Cekins написа:
... И усуквам го тва ама то прави 20-30 градуса ход и се изстрелва като ракета.

Точно. А има поне 70 гр. ход.

Чет Апр 28, 2022 4:26 pm
Профил
Аватар

Сега като се замисля може да иска да се пипнат параметрите на пид контролера ама как може да стане - идея си нямам. Много вероятно китаеца да го е настроил за възможно най бързо установяване на заданието и затова се изстрелва. Дори и да има достъп до настройките ще е голяма играчка да се направи нова настройка. Най-лесно щеше да е ако имаш възможност да ги променяш и да знаеш какви са оригиналните константи - има формула по която могат да се сметнат нови на база оптималните за по "мек" контрол.

Пет Апр 29, 2022 8:35 am
Профил ICQ

Силно се съмнявам да е реализиран ПИД алгоритъм, защото едва ли има някаква ООВ - примерно по скорост.

Пет Апр 29, 2022 9:57 am
Профил
Аватар

Почти сигурно има ПИД в BLDC драйвера. А BLDC мотора няма как да работи без ОВ - дали ще е sensorless или не - няма значение - иска си я.

Пет Апр 29, 2022 2:44 pm
Профил ICQ

Сега се сещам, че нещото има темпомат, поне според описанието. Трябва да го пробвам. Там е твърде вероятно да работи пид.

Пет Апр 29, 2022 2:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 138 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща