|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:10 pm
| Автор |
Съобщение |
|
paregov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 2:21 pm Мнения: 267 Местоположение: Fort Lauderdale, FL
|
Аз почнах да си правя програмка за символите.
Приемам всякакви критики, коментари и идей за подобряването на програмата.
Надявам се да стане полезна
От меню File->Generate се генерират .c и .h файловете.
_________________ Всички обичаме да печелим, но колко от нас обичат да тренират!
|
| Нед Авг 20, 2006 2:40 pm |
|
 |
|
milenjs
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Що не питате хишника, той е правил такава програма за генериране на шрифтове, преди време ми помогна като ми даде един с кирилица и досега си ползвам само него като се наложи + един само за изобразяване на големи цифри .
|
| Нед Авг 20, 2006 3:06 pm |
|
 |
|
paregov
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 2:21 pm Мнения: 267 Местоположение: Fort Lauderdale, FL
|
@Хищник, можеш ли да ми пратиш програмката си за да я разгледам?
_________________ Всички обичаме да печелим, но колко от нас обичат да тренират!
|
| Пон Авг 21, 2006 1:31 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Малко ще ви разочаровам, програмката ми не е специално за правене на шрифтове, а мааалко по-различно нещо - програма чрез която връзвам LCD от Nokia 3310 директно към FT232 закачен на USB, тъй като изписах доста софтуер по тая тема, реших да направя един шрифт, само че решението което ползвах беше леко извратено, чертах самите символи в LCDHype и ги експортвах като .h файлове през DLL който написах за тази програма (само че в дебъг режим - тук е самата тема). Тъй като шрифта ми отне около 30 минути не съм сядал да пиша програма специално за това...ако ми остане време бих могъл, стига да има интерес, трябват ми 2-3 дни 
Последна промяна Predator_MF на Пон Авг 21, 2006 2:48 pm, променена общо 2 пъти
|
| Пон Авг 21, 2006 2:32 pm |
|
 |
|
paregov
|
Няма смисъл и ти да пишеш, след като съм почнал (както си прецениш де). Исках да видя просто какво си направил, но след като нямаш написана ще взема да си довърша моята (стига и на мен да ми останат още 1-2 дена свободни)  .
|
| Пон Авг 21, 2006 2:40 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
PS. Тъй като искаш да чуеш коментари за твоята програма -
1. Направи пикселите един до друг
2. Няма да е зле да може да се чертае, а не само да се цъкат самите пиксели
3. Много по User friendly ще е ако показваш в една таблица всички символи, даже да ги представяш като един цял bitmap, можеш дори в такъв формат да запазваш файловете от програмата си
4. Само за Nokia ли...няма да е зле да се вкарат масово използвани LCD-та.
5. 5х7 е доста малък като размер, ще е много универсално да може да се правят различни размери, както и някакъв тип convert от Windows-ски font към LCD.
Ако искаш мога да ти помогна, само че съм доста ограничен във времето точно в момента, идеята ми е да се направи прост BMP редактор, който да може да експортва във формат за различни LCD-та (хубаво ще е да се направят като plug-in DLL), помисли над това
|
| Пон Авг 21, 2006 2:48 pm |
|
 |
|
paregov
|
1. Големината на пикселите и разстоянието между тях може да се променя от меню Settings->Common settings
2. Ще се погрижа за това. И аз си го мислех същото.
3. Не знам дали си зареждал шрифта, който съм приложил също, но отдоло на програмата се показват всички символи. Или имаш нещо друго предвид. А за форматите за генериране искам да има няколко. Засега съм го направил какъвто ползвам в момента.
4. Той не е зависим от дисплея. Аз работя с DEM128064 и сега почнах и със светодиодни матрици.
5. Размера може да се променя от Settings->Font settings. Засега е ограничен на 8х8. А за конвертиране от Windows шрифтове ще помисля как може да стане. Ако някой има идея може да споделя  . Помощ е винаги добре дошла, така че като се поосвободиш ти драсни някое съобщение направо 
|
| Пон Авг 21, 2006 3:43 pm |
|
 |
|
chwor
Ранг: Минаващ
|
Имам някакви спомени, че FASTAVR поддържа няколко дисплея, включително 3310. Като имаше мисля и някаква рисувалка за дисплеите генерираща код. Ако правилно си спомням може и да ви помогне с някоя идея
|
| Сря Авг 23, 2006 8:48 pm |
|
 |
|
tcsa35
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Сря Ное 10, 2004 4:03 pm Мнения: 111 Местоположение: София
|
|
| Чет Авг 24, 2006 11:13 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Да питам защо не мога да си инсталирам това FASTAVR? Стартирам инсталацията, казва ми че трябва да рестартирам системата за да я обновяло, но след рестарта същата песен на нов глас. Предполагам някой dll ми липсва или нещо от VB. С XP SP1 съм. Някой да помогне???
|
| Чет Авг 24, 2006 6:10 pm |
|
 |
|
chwor
|
Аз съм с BedOS(Win98) и нямам проблеми.
|
| Нед Авг 27, 2006 9:18 pm |
|
 |
|
Sharky
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 11:52 am Мнения: 68 Местоположение: Malaysia
|
Хора и аз искам готови фонтове за 8х6 формат то4но за такъв дисплей. Има ли някакав начин да разбия тия Windows-ските в отделни байтове на символите, да мога да ги плюя на дисплейя?
|
| Чет Окт 19, 2006 1:16 am |
|
 |
|
paregov
|
Тази програма конвертира Windows-ките шрифтове. Не съм си играл много с настройките и, но като гледам изходните файлове дето изгенерирах, ще трябва да се преработи малко формата.
|
| Чет Окт 19, 2006 8:53 am |
|
 |
|
SpeedyX
|
|
| Чет Мар 01, 2007 5:01 pm |
|
 |