Отговори на тема  [ 122 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Следваща
Телоподаващо 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Телоподаващо
syscop, какъв апарат си купил от хасковалиите?
(Гледам че имат няколко сайта с различни телефони в тях, но все отговаря една и съща дама операторка...)

Чет Юни 23, 2022 11:24 pm
Профил

Избирах го по "картинка". Това https://www.olx.bg/d/ad/3-v-1-telopodav ... 7B20I.html представлява на външен вид. Имам го от около 2 години и засега нямам забележки. Изгорил съм около 5-6кг електроди и половин ролка тел (2.5кг).

Чет Юни 23, 2022 11:41 pm
Профил

itso.t написа:
Като бонус - "телчарките" могат да заваряват и алуминий. Искат друг шланг (с тефлоново покритие), май се сменяха и ролките на воденето, забравил съм с какъв газ се работеше, и толкова.
Та сменяемия шланг може би не е лоша идея.

То май халуминия само с променлив ток се заваря. Телоподаващото трябва да е с траф за тази цел. За газа пак не знам дали с СО2 ще стане или ще иска аргонец.
gicho, от линка на s7ama7 ми хареса Sherman-а, https://youtu.be/of90I1fp0N8
Ако мернеш някъде на нормална цена драсни, ще взема един, не че ми трябва ама ме хвана мерак да го пробвам :D

Чет Юни 23, 2022 11:45 pm
Профил
Аватар

Е как да си купиш нещо от такъв екземпляр?

Цитат:
ПОВЕЧЕ ОБЯВИ в ПРОФИЛА МИ РАЗГЛЕДАЙ ТЕ !!!

..............................

Компресор 500литра - триглав - 2800лв.

Маслен компресор за въздух! 100% медни намотки!
Обем на Бутилката: 500л
Двигател: Двуглав, V-образен,Триглав, 10 конски сили, ТРИФАЗЕН
Дебит: 900л / мин
Налягане: 12.5 атмосфери!

Компресор 500литра - 3400лв.

аслен компресор за въздух! 100% медни намотки!
Обем на Бутилката: 500л
Двигател: Двуглав, V-образен, 10 конски сили, ТРИФАЗЕН
Дебит: 1050л / мин
Налягане: 12.5 атмосфери!

Чет Юни 23, 2022 11:49 pm
Профил
Ранг: Почетен член

milenjs написа:
itso.t написа:
..
gicho, от линка на s7ama7 ми хареса Sherman-а, https://youtu.be/of90I1fp0N8
Ако мернеш някъде на нормална цена драсни, ще взема един, не че ми трябва ама ме хвана мерак да го пробвам :D

Моя е от тук : https://normet.pl/pl/

Прикачени файлове:
IMG_20220511_114100.jpg
IMG_20220511_114100.jpg [ 4.2 MiB | Прегледано 1785 пъти ]

Няма го в сайта , за актуална цена трябва да се пусне запитване .

ПС: Тук го има за 580лв+ДДС https://weldsystem.pl/inwertorowe-230v/ ... rowa-.html
Има и по нов модел .

Пет Юни 24, 2022 12:09 am
Профил

Ако правилно съм разбрал, "Синергичните" са с процесорно управление и сами определят началните си настройки в зависимост от дебелината и вида на тела, дебелината и вида на детайлите за заваряване и типа на газа.

А управляват ли ги и по време на работа - примерно различни профили/сетинги в момента на паленето и гасенето на дъгата и това има ли значение за хоби употреба?

Не ми стана ясно функцията/настройката "индуктивност" каква я върши? В смисъл поддържа тока/напрежението, вкарва закъснения ... ?

(Тези от Хасково предлагат машини с най-ниската цена, но незнам дали това няма да излезе по-скъпо в крайна сметка. Бутилките ги изпращат само празни и са със сертификат до 2025г.)

Ще ми се да ги купя от магазин някъде в Пловдив ...

Пет Юни 24, 2022 9:13 am
Профил

Със синергичния контрол си управлява процеса и по време на заваряне . Отделно си има и допълнителни настройки които влияят на качеството/вида на шева .
Мисля че индуктивността влияе на провара - колкото е по-голяма толкова заварката прониква на по на дълбоко / шева е по-плосък .

Пет Юни 24, 2022 10:33 am
Профил

Провара не зависи ли от това колко време и с какъв ток се задържа дъгата в областта на заваряване?
Т.е. колкото тока е поголям и/или времето на задържане (скоростта на движение/преместване) на ръкохватката е по-малка (съответно скоростта на тела също трябва да е малка), нагряването в областта на дъгата е по-голямо.

Електрониката какво представлява? стабилизатор на напрежение с токоограничаване ли ? Т.е. задава се изходното напрежение и максималния изходен ток?

За модели без настройка на индуктивността - заглеждам този комплект или само апарата. 230 ампера е уж и ръкохватката му е с еврокуплунг. Бутилка 6.7 литра.

Имат същия модел и комплект но е 160 амперов. Бутилката му обаче е 3 литра.

Пет Юни 24, 2022 10:51 am
Профил

Мда, основната идея на по-умните е, че регулират процеса, т.е това което може да постогне опитен заварчик посредством избор на скорост ток и регулиране на оптимално разтояние се опитват да го компенсират електронно. Факт е, че дори и неопитни заварчици постигат сравнително добри резултати, но все така траекторията идва от ръката, а тя в голяма степен определя качеството, та компенсира част от липсата на опит но не липсата му изцяло. Прави живота по-лесен на начинаещи заварчици с електроди.

Пет Юни 24, 2022 2:10 pm
Профил
Аватар

@s7ama7 - сподели малко впечатления от твоя, че Полша ми е наблизо и ако шведските не ми харесат, вероятно и този ще стане.
Синковеца проявява интерес към разни конструкции, а и на мене ми се отвори малко място... 580лв звучи примамващо малко...

Пет Юни 24, 2022 7:44 pm
Профил

Да , пак казвам не съм специалист :)
Тук обяснява какво прави индуктивността https://youtu.be/rS136Y-yvJ8

@Grubi Гледам при нас същия апарат върви 1000+ . Аз когато го купих модела тъкмо беше излезнал и го нямаше в БГ .... не знам защо го продават на тая цена.
Всъщност щях да подбера и една 10л бутилка идваше на половин цена . Но тъй като са пълни куриерската фирма отказа да я достави :)
Доволен съм от апарата не ми е създавал проблеми .
В началото имаше някакъв странен звук от вентилатора мислих да го сменям но с работата изчезна . ММА -то и TIG не съм тествал . Използвам го със синергичния режим . Нямам много часове на него около 7-8кг тел и 1кг неръждавейка .

Пет Юни 24, 2022 10:51 pm
Профил

s7ama7, Благодаря за линка.
Под него попаднах на два други, първият от които беше за индуктивността, а вторият за грешките при МИГ заваряване.

За пишман заварчик като мен - това с индуктивността като гледам не е голям бонус. Обаче ми стана интересно как регулират електронно индуктивността.

П.П.
Ето и един евтин апарат с регулировка и на индукктивността.

Съб Юни 25, 2022 12:03 am
Профил

В това клипче като че ли най-добре е обяснено каква я върши индуктивността при МИГ/МАГ заваряването.

Не останах с впечатлението, че е нещо много важно като функционалност и като че ли пишман заварчиците като мен спокойно ще минат и без нея.
Уж умало по-малко пръски, но от клипчето не се вижда някаква значителна разлика. Пенетрейшъна в заваряваните детайли е същия и като че ли само визуално наслоения материал исглежда "по-загладен".

П.П. Пича има и други доста добри клипчета с обяснения относто заваряването.

Пон Юни 27, 2022 10:49 am
Профил
Аватар

s7ama7 написа:

@Grubi Гледам при нас същия апарат върви 1000+

Вярно двоен, а тя и кроната стана евтина. Поляците ще са ако ще го взимам.

Пон Юни 27, 2022 11:18 am
Профил

И аз ще взема един такъв. 210 е по новия модел ама не резбрах какво му е по-новото. Но пък го нямат в наличност поляците.
С доставката как е хавата?

Пон Юни 27, 2022 11:49 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 122 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Следваща