|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:53 am
| Автор |
Съобщение |
|
HSB
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
 Re: Коли
В бг съм бачкал в VW и Mercedes официални дилари , после се преместих в развоя на коли ,къде 20 години -10 в Немско и от 2011 тука в Америка. Колите са ми страст . Не твърдя че знам всичко но имам някакъв опит. В добавка -работил съм за дъщерна фирма на ФИАТ и имам идея какво е вътре. ФИАТ затова купиха Краислер щото не могат да продават повече коли в Европа , то не че се сцепиха да продават тука в америката де... Тоя фиат е в наличност що никои не иска да го купи и в еропата и в Бг предполагам. След 20 , 30 к ..сега може и малко повече -тая кола си е вечно твоя или пък я продаваш на много занижена стоиност ако искаш да я разкараш а в един момент ще трябва да я разкараш щото то даже проблеми има на немските 3 цилиндрови мотори ,пък за жабарските .........и до утре да ме убеждава някои няма как да ме убеди че се свясни. По идея мотор дето има малко кубици с много коне още по рождение е обречен - практиката го е доказала многоктатно. Жабарите са хубави хора ама за ядене и пиене ... техниката не им е силната страна. Моите 5 цента по въпроса.
|
| Пет Юли 08, 2022 9:03 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Благодарско за мнението. Значи Фиата го няма наличен, чакаме до края на месеца да пристигне. Не ми се спори с жената, иска нова кола това е, други няма или са много пари. Кво мое да се строши по мотора, щото разбрах че гаранцията не покривала повечето вътрешни части. То ясно че е изнасилен да вади тия коне, но интересно дилъра каза че тоя мотор бил проектиран за дизел но го пуснали на бензин поради некви нови норми, некви такива неща ми разправя.
|
| Пет Юли 08, 2022 9:36 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Ами дилъра ти е вързал кънките, насапунисал те е и те е пуснал по пързалката...
|
| Пет Юли 08, 2022 9:39 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами много неща могат да му се счупят, но аз за разлика от HSB не съм чак такъв песимист по отношение на италиански мотори, дори бих казал, че са сравнително дурако устойчиви, не случайно пазара е пълен с алфи, фиати и подобни, вторичния де, и все идващи от Италия,и все на по доста км, и след това изкарват още доста, верно горят повечко, ядът масълце но някакви фрапантни грижи не съм чул да има поне сред 4 и 6 цилиндровите. Обаче има какво да се чупи, той ще е турнира, и това е първото което може да се счупи. Ако ще те успокои, за такъв малък двигател турбините са малки, валове и лагери трябва да са сравнително разтоварени. След това предполагам има и други екстри за да докарат тая мощност, променлива фаза на клапаните, там може да е друго слабо място, консуматив на всеки алфа мотор. Също ако са опитали да изстискат всичко може да има и променлив път на смукателните колектори, още нещо което се чупи лесно защото е основно пластмасария. Не е ясно какво е впръскването, там вече може да имаш и скъпа повреда, защото горните две дори и да са повредени не пречи да я караш, но по впръскването нещо прецака ли се обикновенно страдаш. Моето наблюдение е че италианските мотори са с по големички толеранси, поне алфа, Фиат браво и подобни , от където хапват масълце но държат и повече на издевателство. Електрониките като цяло са проблемни, въпреки че аз точно с тях никога не съм имал проблеми. С времето ще започне да поскърцва, да потропва ....за 2-3 години ще изгубиш усещането за нова кола, фиатите са така ...
|
| Пет Юли 08, 2022 10:12 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
От китайските марки има ли нещо дето се продава в магазин в БГ? Те може и да имат наличности предвид традиционната българска обсебеност към няколко конкретни марки, предимно от Германия. Просто като идея. Предполагам след 10-15 години половината ще са такива така или иначе...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Юли 08, 2022 10:18 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Идеята е доста извратена или е някакъв странен бъзик... 
|
| Пет Юли 08, 2022 10:23 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе бъзик, бъзик, скоро ми се струва китайските автомобили ще са за предпочитане пред немските 
|
| Пет Юли 08, 2022 10:46 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Да бе да, тва че го слушах с интерес и се правех на гламав не значи че му вярвам. Все пак карам кола от 90-та година, и ремонти съм правил, жената и една комшийка изпаднаха в ужас след като донесохме с комшията мотора на един Полски Фиат на 5 етаж в хола и там правих основния ремонт, до преди няколко години всичко сам си поддържах по колите ама ся вече дали мързел или ЕГН но ги карам при двама на които имам вяра да човъркат по тях. Та нема начин да ме е насапунисАл. Просто споделям кво ми разправя оня ден.
|
| Пет Юли 08, 2022 11:01 pm |
|
 |
|
michev
|
Успех с бъдещите ремонти. Нещата са станали мега сложни и обвързани софтуерно. Даже за едни тъпи накладки трябва компютър да се намесва.
|
| Пет Юли 08, 2022 11:08 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Важното е човек да се прави, че вярва, ако не друго може да научи някоя нова глупост, но не е невъзможно и да има частица истина в цялата работа.
|
| Пет Юли 08, 2022 11:09 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Скоро... Да, по галактичческите аршини вероятно ще е скоро. Нещо като пет - шест века или там някъде...
|
| Пет Юли 08, 2022 11:43 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Нема начин да му правя ремонти на тва като го взема, нъл ще е в гаранция.
|
| Пет Юли 08, 2022 11:43 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хммм гаранция ...Франция ....дано да не стигаш до там  Ицо, като гледам БМВ и WV, хиче няма да е далеч деня да знаеш, там качеството постоянно пада, за Мерцедес ....какво да кажа, сигурно е по-добре ама сигурно, последният с който съм имал досег е модел 2010 или 2012 и сравнено с предната S класа която беше 2002-ра също имаше оставяне на ръце, а пък да не говорим, че въпросната от 2002-ра се оказа с грешно зацепена верига, звучеше точно като трактор дизел но изкара така 3 години докато го установиха търсейки съвсем друг проблем, преди това е ходила в балканстар не знам колко пъти и било нормално нищо че е 12 цилиндъра ...качеството при европейците върви стръммно надолу, докато това при китайците нагоре, боклуци има навсякъде, ама тях може да ги сравняваме с опели примерно ....
|
| Съб Юли 09, 2022 7:17 am |
|
 |
|
itso.t
|
Едни автомобил не е само "не'кво купе", моторетка, голям дисплей на централната конзола и дупка за ЮСБ за да има къде да се зареждат клиентите тамагочито. Трябва да се знаят хиляди дребни и не толкова дребни важни подробности. Които начинаещите производители не знаят. За пример - Брадва. Няма и откъде да научат наготово защото има само два утъпкани пътя за това: 1. натрупване на опит - изисква време, и кинти за да не фалираш докато го натрупаш 2. купуваш друг автомобилен производител
А по въпроса за качеството... Писал съм го сигурно десетки пъти - не може да се счупи това което не е монтирано в завода. Да си чувал за проблем с централно заключване и ел. стъкла при Москвич? В премиум клас автомобилите имат всевъзможно оборудване за което може и да не разбереш ако списъка не е пред теб. Неща които китайците не са предлагали, не предлагат, и е много вероятно да не предложат никога.
Да оставим автомобилите. Нека погледнем един техен "елементарен" компонент - гумите. Правят се сигурно от почти столетие. Подскажи за известен чайнически производител на гуми предлагащ качествен продукт? Изрично подчертавам - не Пирели или Дънлоп произведен в чайника, а китайски производител? Нещо като "ултра голден драгон грайфер тайър бай хой"
|
| Съб Юли 09, 2022 10:48 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Юли 09, 2022 10:54 am |