|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:32 pm
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Коли
Мдааа, започва се с глупостите, затова явно трябва да доуточня въпроса. Тъй като все още не живеем в чайника, да се ограничим до китайски производители на гуми представени на европейските пазари. И подчертавам - производители на КАЧЕСТВЕНИ гуми. В тестовете да се подреждат до Мишлен, Дънлоп, Пирели и т.н. Ако се класират до Вида Спорт, не ги давайте като пример. 
|
| Съб Юли 09, 2022 11:01 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Добре де, ти каква квалификация имаш като специалист по гуми? Как можеш да кажеш кои са добри и кои не са? Не вярвам скоро някъде да се появи стикер на гуми "одобрено от Ицо" 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Юли 09, 2022 11:51 am |
|
 |
|
itso.t
|
Това се появи от контекста на някой от моите въпроси ли? Един вид - питал съм за одобрени от мен гуми, 'щото аз съм експерта на експертите? Одеве се избъзиках за глупостите, но ти явно реши да се заемеш сериозно с въпроса. Отклонението дали аз съм или не съм експерт по даден въпрос не променя нищо от това което обсъждаме. Приемам го за плява, целяща разводняване на дискусията. Стара тактика, ама не бачка. Сори. Поне според това което съм чел, чайницитв все още не са блеснали дори на пазара на гуми, но очакваме това да се случи на пазара на автомобили? Да бе, да... 
|
| Съб Юли 09, 2022 12:23 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ами не, не е заяждане и разводняване, защото е конкретно по темата и аз ще си задам въпроса отново: Как можеш да кажеш кои са добри и кои не са?
Аз например не мога
|
| Съб Юли 09, 2022 1:57 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Според мен за много продукти не е въпрос на можене а въпрос на желание. Мислиш ли, че китайците не могат да направят аналогична гума на Дънлоп или Пирели които се произвеждат в Китай? Сигурно имат причини да не го правят, най-вероятно целят по-висока печалба. При колите е сходно, няма фабрика в Китай която да има know how, което да го нямат и китайците, а запада усложливо построи хиляди фабрики там и им даде know how на готово. Та тук за разлика от Теслите не е въпрос до знание и можене, въпрос е до желание. Едновременно с това, качеството на западните производители върви на долу. Сега с автоматичното ограничение на скоростта кой знае какви още икономии ще се реализират. Пазара на запад е вече компрометиран. Както никой няма да пита защо няма торове след като порежат земеделието, никой няма и да пита защо тая кола няма системи за стабилност като ограничат скоростта на 90 или 60 км/ч... струва ми се скоро ще е времето когато ще плащаш като за кола, а ще получаваш нещо с ТТ параметри от 40-те години на миналия век, но ще е лъскаво, шаренко и екологично. Китайците не трябва да се подценяват изобщо, далеч са от това да са иноватори, но са много добри в използването на чужди знания.
|
| Съб Юли 09, 2022 2:39 pm |
|
 |
|
itso.t
|
В днешно време в специализираните автомобилни медии има публикувана толкова много информация, че не е е необходимо аз и ти да сме специалисти. Достатъчно е да можем да четем, да мислим, и да сме наясно с типа информация - тя да ни говори нещо. Та, ако бай чайник беше направил нещо заслужаващо внимание, със сигурност е щяло да попадне в нечие полезрение. Това е повече на теория и в лоу-тех сегмента. Изделие на китайския инж. Копирников, минато през филтъра "без това може" и "най-йофтинкото на пазара". И резултатът е такъв, че като го видиш в магазина и извръщаш поглед и бързо хапваш бонбонче против гадене. И за да сме по-конкретни - назовете китайски автомобил заслужаващ внимание. Като пак подчертавам - глупости като централно заключване, ел. стъкла, голям дисплей с тъч на централната конзола, блутуут и прочие тъпотии не носят точни. 
|
| Съб Юли 09, 2022 3:02 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Идея си нямам от китайски возила, но съм виждал какво могат да произвеждат, и ако щеш вярвай почти по нищо не отстъпват на западните производители, да не говорим, че много често са технологично по-добре подготвени. Виж ако говорим могат ли да направят аналог на Magerle, някоя високо прецизна EDM или център по-може да се съглася, не за друго но там има технологии и know how до които нямат достъп, но автомобил ... щом Мъск може да произвежда брадви, с много ограничен know howи достъп до технологии, защото в западният свят IP и всякакви от тоя род са силно защитени и понякога дори и да си виждал и знаеш не можеш да приложиш, какво остава за Китай. Аз съм убеден, че по отношение на колите е въпрос на желание, не на можене или знаене, както и в доста други сфери. Според мен битува една представа за Китай, едва ли не че всичко се дяла от некадърни, ниско платени, необразовани двукраки роботчета, което за няко сфери е така, но има не малко изключение, като много вероятно само тия изключения да са повече от наличната работна ръка в Европа и САЩ взети заедно, просто трябва да се отиде и да се види, каквито фабрики съм виждал там съм виждал на малко места по света, и не говоря само за фокскон, не са една или две, и подхода от до е съвсем научен и инженерен, като започнеш от R&D отделите им и стигнеш до ОТК.
|
| Съб Юли 09, 2022 3:37 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Мдааа, и BMW се изпед... порозовяха. BMW starts selling heated seat subscriptions for $18 a month: https://www.theverge.com/2022/7/12/2320 ... ts-feature
|
| Вто Юли 12, 2022 11:38 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Не съм отварял линка, тва на седалка ли ще е или общо за всички седалки.Пък и кво да ги мислим тия дето са дали две торби с пари, едва ли ще ги впечатлят тия 18 долара на месец.
|
| Сря Юли 13, 2022 12:07 am |
|
 |
|
itso.t
|
Така, така, днес в BMW, утре при Фят и Мускал... 
|
| Сря Юли 13, 2022 12:29 am |
|
 |
|
ToHu
|
Преди 30-40 години БМВ не е било нищо повече от малко по спортно возило за плебеите, кога стана толкова модерни, кога взеха да го мерят с Мерцедес ...то верно че и последните здравата изпедерастяват ама ...
|
| Сря Юли 13, 2022 3:56 am |
|
 |
|
TheWizard
|
още по-розово ще стане, ако интегрират POS терминал дирекно на таблото - климатик за час - "бипни" на таблото - вибра за задника - "бипни" на таблото ... 
_________________ main[-1u]={1};
|
| Сря Юли 13, 2022 7:42 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Хммм... това много ми прилича на една друга реалност в миналото, която някои хора обичат да дават като пример за по-лоша алтернатива на днешната https://carmarket.bg/drugi/svikvajte-dy ... lnost-4686
|
| Пет Юли 15, 2022 8:29 am |
|
 |
|
ToHu
|
Чакай, то и с хладилника и печката ще е така, и ще излезе, че навремето си чакал по-малко за зил и Раховец от колкото днес за Либхер и горене .... колелото се върти не спира.
|
| Пет Юли 15, 2022 3:06 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Разбира се, че натам отиват нещата. При това не заради някакви по-добри или по-лоши реалности. От около 200 г. насам, човечеството е извършило един огромен скок - технически, икономически, социален........поради една единствена причина - безумно евтината енергия в лицето на фосилните горива.
И когато те свършат, а още няма приемлив заместител, колите и хладилниците ще са ви най-малкият проблем.
Да не забравяме за фундаменталния физически принцип - няма енергия, няма промяна.
|
| Пет Юли 15, 2022 3:37 pm |
|
|