Отговори на тема  [ 171 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Следваща
KiCAD 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: KiCAD
Grubi написа:
Някой да е виждал добро (по сравнение между Altium, Orcad и Kicad (PADS e опция)?

Такова няма и не може и да има .

Няма как да речем във фирма с 200 девелопера софта да е опен сорс - както казах например ако стане нещо какво - 200 човека ще чакат от неиде си някои да оправи проблема .....
да ама ако фирмата е от 5 тима - разсъжденията са други.

Моите последни наблюдения от преди 1,5г - навсякъде Алтиумците бяха палтили и навсякъде фалеха алтиума ...за по свясните софтове понеже нямаше какво да ги оплюят - пишеха че са скъпи и трудни за ползване....

Пет Юли 15, 2022 1:39 am
Профил

Вчера дръпнах pspise на каданс правен за TI, Ами да си нахвърлям схемата при условие че това не съм го пипал никога спайса де, ми отне по-малко от колкото като преминах от 99 на Алтиум 17 :)
Някак много оркадско, в добрия смисъл, и шорткътитр не знам аз ли си въобразявам или не са мръднали от 20+ години, или просто моите са били такива ...все едно съм го използвал през ден .

Пет Юли 15, 2022 3:46 am
Профил
Аватар

помолих ги да направят ново сравнение, че това вече е много остаряло
https://www.sfcircuits.com/pcb-school/p ... comp-table

Пет Юли 15, 2022 2:24 pm
Профил

Абе доколкото съм видял, кикада може доста неща, отделно има разни адони или плъгини или каквото е там, змийска му работа. Въпросът е, че като го пусна и гледам като телв железница, нищо не е където си мислиш и не става както си мислиш. Все едно са хванали оркад и приятел, описали са кое къде се намира и как се прави, и са се постарали да няма нищо същото :) Страшно анти ми е интерфейса му, може да има подобия с ийгълс не знам, и той ми е много анти. И двете ги имам инсталирани, някакви платки трябваше да гледам и никак не останах доволен от това което видях. Аз лично по-скоро бих платил за Алтиум , пада, оркад от колкото да се адаптирам към кикад. Между другото на Оркад офертите не са лоши, макар и за доста поорязана версия. От тая гледна точка, предполагам циркуит студио също е по-удобно, но никога не съм го виждал на живо.

Пет Юли 15, 2022 2:50 pm
Профил

Да. И аз като го гледам изхожда от Игъла. Хубавото е че по малко като че ли го приближават към Протела?
Бях писал преди, че една опен сорс система ми я оправиха за 3-4 дни опцията. Което при платените може и да не се случи.
Сега си пуснах една купена програмка. Като я стартирах, ми каза, че ще се ъпгрейдне. Като се ъпгрейдна ми каза, да си я купя... А и като четох за Алтиума тук какви проблеми си имате с лиценнзиите, като са ви купени легално?

Съб Юли 16, 2022 6:25 pm
Профил WWW

Ами за човек който никога не е пипал кикада сигурно е ОК, за такива закостенели мозъци като мен нищо не е ОК, аз трудно минавам от една версия на друга а смяна на продукт е ... особенно нещо като кикада което няма нищо общо като интерфейс а и идеология май, не че в Алтиума има идеология, каквото дошло ама ...

Съб Юли 16, 2022 7:18 pm
Профил

Grubi написа:

То това даже не е и истина , както ти казах ,преди около 2-3 г правиха такова проучване- шефа рече , даи да видим какво пише по нета ..... да , да ама не.
и навсякъде дават примерчета - фанал някои и сковал 3х3 сантима пцб с 15 компонента .... аде беж от тука.

Алтуума са платили много яко да се хвалят по разните медии тяхния бъркоч.
Оправиха ли помията с автоматичното слагане на точка между 2 нета?
Инак само като чуя това и довиждане- ще дам 6-7к и ръчно ще следя дали 2 нета са кръстосъни и сота ги е вързал .........щото видите ли великя мислител на помията Алтиум го смята това за фичър.

А защо никъде не споменават ПАСД ПРО - което те орязана експедишън...и аз лично съм купувал 3 лиценза за по 7к всеки?

Пон Юли 18, 2022 6:06 pm
Профил

Абе не е точно да са платки с по 15 компонента, ония с колайдера дялкат никак не прости платки, да не кажа че повечето тук сигурно не сме дялкали нещо подобно, а и изглежда да работя. Въпроса е че те май с това са забранени, студентчета и бивши такива които са почнали с това, за тях си е ок, както и на мен си ми беше ок протел 2.8 :)

Пон Юли 18, 2022 8:37 pm
Профил

Grubi написа:

Според мен, не е възможно да се направи едновременно задълбочено и непредубедено сравнение на такива продукти.
Въпросното сравнение е добър пример за доста повърхностно сравнение. За да е задълбочено, човек трябва да познава в детайли продукта.
Не е сериозно да се очаква от един човек да познава в детайли всички продукти. Ако познава в детайли един или два продукта,
със сигурност не е съвсем обективен за другите. Пример за предубеденост са мненията на @HSB за Алтиум - работил е с Менторските неща,
и Алтиум му се струва боклук. По същия начин аз съм работил с Алтиум и когато опрях до ПАДС, се ужасих. E, поне не твърдя, че ПАДС е боклук.
Алтиум били платили за реклама в някои медии - ами то ако другите не го правят, значи меринджеите им не са си на мястото.
Макар, че едва ли е така - ако става дума за реклама, непрекъснато ме облъчват агенти на Ментор/Сименс/ да мина на техните продукти.

Вто Юли 19, 2022 9:47 am
Профил
Аватар

ем, то може да има обективно - ама трябва да се седнат примерно трима - един оркад, един кикад и един алтиум дизайнери, които ги използват всеки ден и да направят един Pugh matrix (това го научих скоро) - https://en.wikipedia.org/wiki/Decision-matrix_method

и да решат за примерна конкретна задача, кое ще по-добре като време и пари. Разбира се Kicad-a вероятно ще натежи много с това, че е безплатен, но не е задължително.

Освен това, незнам дали примерно се продават или дават под наем библиотеки или вероятно си плащаш за създаване на такива, които са по IPC и т.н. Защото библиотеките май са най-ценното. И библиотекаря, ако имаш нает такъв

Вто Юли 19, 2022 10:25 am
Профил

Абе да ти кажа за Алтиума си е прав, ама това е друг въпрос. Съвсем си прав тук, няма как да се направи добър анализ от човек който не го е използвал реално и то достатъчно дълго за да натрупа опит. Не съм срещал такова ревю, много вероятно е и да не се срещне, може би шанса да има човек запознат в детайли и с двата продукта е в порядък по-малък от това да срещнеш човек който в детайли е запознат и с ментора и с Алтиума и с Алегрото, не че няма, трябва да има но аз лично не познавам, или по-точно не знам да познавам.

Вто Юли 19, 2022 10:30 am
Профил

Някой ако е успял да инсталне последна версия на дебиан (LMDE5) ще се радвам да каже някакъв метод, че не успявам. За сега не ми е належащо и в репотата дават 6.0.4, която ми е достатъчна за сега. Но пишат че оправят доста неща.

Чет Юли 21, 2022 12:50 am
Профил WWW

Отдавна съм зарязал линуксите и вече ми се губят доста неща.
Не знам дали си чел това:
https://www.kicad.org/download/debian/
и това:
https://packages.debian.org/search?lang ... ords=kicad
То последните са 6.05 и 6.06

Чет Юли 21, 2022 11:37 am
Профил
Аватар

я кажете чии уроци/документи/книга за Кикад са най-разбираеми? ясно е, че аз ще съм с Алтиум, но все пак не е лошо да пробвам и Кикад

Нед Авг 28, 2022 12:41 pm
Профил

Grubi написа:
я кажете чии уроци/документи/книга за Кикад са най-разбираеми? ясно е, че аз ще съм с Алтиум, но все пак не е лошо да пробвам и Кикад

https://www.youtube.com/results?search_query=kicad

Пон Авг 29, 2022 1:13 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 171 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Следваща