|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:53 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Когато не ни стига един байт ....
| Автор |
Съобщение |
|
WDW
Ранг: Популярен
|
 Когато не ни стига един байт ....
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Пет Сеп 01, 2006 2:00 pm |
|
 |
|
JoroS
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
И мноооого вярно, за до преди няколко години 
|
| Нед Сеп 03, 2006 8:39 am |
|
 |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Това ядро е бетер PIC.  Хората вече правят едночипови PC-та, тия неща остават в миналото. 
|
| Нед Сеп 03, 2006 8:41 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Според мен точно за PIC става въпрос. И вс еое си е актуално като тематика. В моента на етап раазвой смяна на платка ми коства няколко дни за да се промени всичко в изделието, на етап производство не ми се мисли, около 2030 дни на матрица, и цена от около 5-6 хил USD, и това е тънка цена ... сещате се колко струва една промяна на нещо в последния момент когато вече производството е стартирало, да не говорим за заявени количества и от процесора и от платките. При сериозно производство си струва да дадеш 10-20 хил отгоре някой да преработи софта отколкото да правиш хардуерни промени, стига да е възможно.
|
| Нед Сеп 03, 2006 1:33 pm |
|
 |
|
zaphod
|
и мене ми заприлича на пик в началото, но друго ме отказа от идеята.
пиковете (или поне тея които съм програмирал) нямат адрес за преход, а човека е споменал че може да се скача само до 256 байта. такива бяха инструкциите на 6502 а също мисля и на моторолския 6800. така че може да е някой на моторола, който е ползвал техни да каже.
|
| Нед Сеп 03, 2006 4:55 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами може ама техни съм си играл само с 68000 и то точно играл  , но то е 32 бита .... да не би нещо да е написал извратено, на пикльо имаш подобно ограничение с банкирането, ама н звучи чак толквоа зловещо колкото го е описал, но пък може да е поуцветил, ама това е мое предположение, може някй да си го познае съсвем точно.
|
| Нед Сеп 03, 2006 8:20 pm |
|
 |
|
sthx
|
Изрично колегата по съдба е отписал Моторола и Интел. Освен това в моторолските процесори стекът не се ограничава по никакъв изкуствен начин - разработчикът сам определя големината му. Повечето инструкции за преход са в рамкита на 256 байта, но има и JMP за цялото адресно пространство.
Абе , готин е . Историята прилича на истинска и си описва съвсем нормален творчески процес, който може да се разбере май само от колеги по съдба. И на мене ми се е случвало да се наложи да питам някой за проблемен въпрос и още докато го питам да ми светне отговора. Или да се събудя сутринта с готово решение... За съжаление все по-нарядко ми се случват такива бисерни решения. Старост - нерадост. 
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Сеп 03, 2006 10:40 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|