Отговори на тема  [ 142 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Следваща
Електрически возила и батерии 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Електрически возила и батерии
Ами вероятно не съм догледал и съм се хванал за motor ECU - значи EV ECU / Drive control и Motor control / ECU, после имаш Мотор control ECU и Engine ECU (т.е. тоя EV може да и хибрид...)
Физически може да има (и вероятно е така) - само едно ECU и под него доста локални контролери. Не е приятно, но така са го измислили.
т.е. да не се хващаме за буквите и недей да хвърляш всичко на боклука, щото някой омазал блоковата схема

Вто Сеп 20, 2022 12:52 pm
Профил

Grubi написа:
Ей на - дая спрем с глупостите
https://www.denso-ten.com/business/tech ... /42-10.pdf

Има доста материали в TI, NXP, Infineon, Cypress, STM, Sensata, Bosch и т.н.
И някои са доста интересни и образователни.

Ами както се казва - козата си сака пръч.

Grubi разбирам ти ентусиазма ама колкото и да е напреднало и времето и технологията си иска време да се да се видят нещата на пътя .

Може би времето ще е по кратко отколкото да речем времето за оптимизиране на ДВГ но си иска време.

Такива писания като това дето си пуснал - под път и над път - лошо няма .. ама нито един от тия няма данни какво става с колата да речем за 10 години .
Там симулаци и други гаргорации .... тва е локум.

Второ - самите фирми също експериментират- на ST L99...там каквото беше BMS IC полвината неща какво да има вътре и как да се направи ASIL D аз съм им ги казал колкото и нескромно да звучи .....

Все още Ел колите са си локален транспорт щото са еденици лудите дето да идат от Сан Диего до Бостън и пак щеима значение дали е зима , дали е лято ...
Почти никои не кара електричка в кочана на Аляска през зимата така че пак данни за това какво става за 10 години каране на ел кола на здрав студ няма....

Например много се смея на изказването - ена тесла са много напред ,направиха кола а другите не знаят как и се мотат - като погледнем времето на досегашните производители наколи да изкарат електричка на пазара е повече от ан старт упите...
Да ама не щото не знаят а щото поглеждат нещата от всякъде а стартупите го сковават някакси и дет му викат кът тхе корнер по всякъкъв начин само и само да са на пазара първи, като на дота от новаците целта им е да ги купи някои а не да направят хубава кола.

Така че ел возилата са още в бебешката си възраст каквото и да си говорим.

Вто Сеп 20, 2022 7:25 pm
Профил

А съвсем скоро може не само калифорния да ограничи тези с ДВГ, тъпите комунисти натискат здраво на федерално ниво, да види какво ще стане на изборите.

Вто Сеп 20, 2022 10:50 pm
Профил
Аватар

E ясно, че не мога да слагам документи които не са публични. Това беше само пример.
Връщане назад няма - ще са стари хибриди - бензин/дизел/газ и EV , чисти EV и водородни хибриди.
И на мен ми харесва да си карам SAAB-a, но вероятно следваща кола с ДВГ няма да купувам,
освен ако не е с колекционерска цел или нещо което наистина си струва инвестицията.

Сря Сеп 21, 2022 3:56 pm
Профил
Аватар

За любителите на турски сериали - https://business.dir.bg/ikonomika/parvi ... v-istanbul

Чет Сеп 22, 2022 9:49 am
Профил
Аватар

Любителите със здрав разум не би трябвало да проявяват интерес към модел ново производство. Още повече към "първият автомобил". Достатъчно големи сме за да сме се преситили от гледки на бъгове и недомислици...
Би трябвало същото да важи и за клиентите.

Чет Сеп 22, 2022 10:41 am
Профил
Аватар

Надявам се се освен дъртаците(ние), да има и млади хора. Те са по-склонни към рискове и нови генерации :)

Но аз нямам предрасъдъци...Дачия май онзи ден бяха покзали Еко кола без врати, някакво бъги ;)

Чет Сеп 22, 2022 10:59 am
Профил
Аватар

Grubi написа:
...Но аз нямам предрасъдъци...Дачия май онзи ден бяха покзали Еко кола без врати, някакво бъги ;)

Какви ли не неща показват в днешно време. Ама какво от това... :D
На познат не му бяха разрешили от местния "КАТ" да си свали вратите на Вранглера и да го използва така. Можело да махне покрива, но трябвало да кара с врати.
Та едва ли ще видим неудачията по пътищата. Поне не и в тоя и вид...

Чет Сеп 22, 2022 11:04 am
Профил
Аватар

Ей на - супер за черни пътища, може и електрическа да я направят
https://www.topgear.com/car-news/concep ... less-tyres

Чет Сеп 22, 2022 11:50 am
Профил
Аватар

Шарени картинки. Предлагам да обсъдим модела когато го видим в магазина.
Че то концепт-кари правят и тригодишните лапета, но и те никога не напускат блокчето за рисуване. :D

Чет Сеп 22, 2022 12:08 pm
Профил
Аватар

https://electrek.co/2022/09/21/china-tesla-clone/

Чет Сеп 22, 2022 12:33 pm
Профил
Аватар

Бррр... Китайско копие на електромобил произведен от тия които не знаят как се проектират и произвеждат такива... Бррр...

Чет Сеп 22, 2022 12:55 pm
Профил
Аватар

в Шанхай в апартамента входящата жица към електромера беше 2.5 квадрата, бушона съответно 10А.
като включиш 2 климатика, или климатик и пералня и бушона изгаря (патрон) и трябва да викаш обслужващата компания да го смени.
нещо не си ги представям практически електрокарите по тези земи.

и тогава тока беше относително евтин. в завода електромера беше с перка и никой не мереше реактивна.
от 3-4 години в юга не стига тока, респективно и цената подскочи, и режим имаше (на предприятията им даваха ток 4 дена от 5). после дойде короната и нещата малко се поотпуснаха, но сега чувам, че пак се напрягат.

Чет Сеп 22, 2022 1:07 pm
Профил
Аватар

вчера идва при мен електричаря - с Тесла-та :) много хубави сини синусоиди си беше изрисувал и е шеф на цела фирма с електричари,
но те карат хибридни Волва. Та човека смени 3х25А на 3х16А и ми взе 180лв (за документацията и за смяната). Имаше едни други юнаци,
които ми казаха че ще го направят за 500лв. (вероятно)... Сега поне ще плащам по-малко абонаментна такса. Ако си в блок е още по-малко (групов абонамент).
Но ако ми гръмнат бушоните - няма проблем да си ги сменям сам. Не виждам само за чий им е да сменят бушони със сертифициран техник, щом "умния" им електромер така
или иначе мери тока незнам колко пъти в секунда...

Ице - ако държавата им разреши на тия да съществуват, и могат да прежалят пострадалите и оцелеят още 10 години или даже и по-малко - вероятно
следващия път или те ще научат, или тоя който им доставя компнентите ще знае точно какво прави. Колите и камионите обикновенно са лего,
никой не открива топлата вода наново. Просто са спестили куп инжинерни заплати, което ще струва живота на някой...но ако държават го подкрепя
няма да има значение.

Чет Сеп 22, 2022 1:21 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
Не виждам само за чий им е да сменят бушони със сертифициран техник...

за да може
Grubi написа:
вчера идва при мен електричаря - с Тесла-та :)

в софето, на единия ми обект са 3х20А автомат, но е зад пломба.
и на всичкото отгоре беше бърз. като изгори някоя лампа с жичка и автомата падаше. смениха го с бавен без пари, ама дълго си говорихме и писахме молби/жалби.

Чет Сеп 22, 2022 1:38 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 142 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Следваща