Отговори на тема  [ 190 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Следваща
Преносим мощен лазер с мощност 75W 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Re: Преносим мощен лазер с мощност 75W
Значи замерих драйвъра, който използвам. При подаване на 12V, изхода към диода е пак 12V. Нямам лазатен диод да замеря ампераж колко е. Затова питах. Иначе твоя 5W може да се направи до макс 7.5W. Естествено с друг диод, примерно NUBM0E при 5А прави 7.6W. Обаче това е над лимита му, защото заводски данни този диод е 5.5W при 3А. На 5А позагрява повече и не знам при продължителна работа дали няма да има проблем. Аз ги правя да работят на 5.2А, но моите не са с цел да работят дълго. Едно момче иска да му направя лазер с црл реклама, да свети лятото на морето в небето да привлича клиенти. Обаче трябва да е такъв, който се захранва с адаптер. Затова поръчах тяло за графиращ лазер с вентилатор с размери 40х40х70. В него ще монтирам този диод, които написах NUBM0E 5.5W и 455nm. Ще го направя да работи на 4А, което няма да е предпоставка за прегряване, защото ще е с вентилатор. Ще му сложа и температурен птекъсвач на 60C за всички случай. Та за него ще е този драйвър, който работи на 5-12V. Ще го захраня с този адаптер , който казах 12V 3A. Използвам същите драйвъри за сегашните ми лазери.

Нед Дек 11, 2022 12:00 am
Профил

Също така много зависи с каква леща ти е лазера. С леща G2 загубата на сила е само 5%, за разлика от леща 3 Elements, която е 25-30%. Така, че може да пробваш за начало с леща G2. Но все пак провери. G2 е леща с един елемент, ако са два е 3 Element. Мога да ти кажа как да си направиш уред за 10лв, с който мериш силата на лазера. Не е 100% точен, но дава сравнително точни резултати.

https://www.ebay.com/itm/141870941996?m ... media=COPY

Нед Дек 11, 2022 12:37 am
Профил
Ранг: Форумен бог

Захранването за което говориш е генератор на ток, то се опитва да поддържа определен ток в товара и е нормално ако нямаш свързан товар да стои на максимално напрежение. Сега дали е линейно или импулсно вече ти трябва да кажеш.

Иначе за лещата, за целите на гравиране не е нужен колиматор, дори обратното, лазера трябва да се фокусира във възможно най-малка точка, но да лещите все така са важни. Има специфики в оптиката разбира се, ако е късофокусна това намалява дебелината на рязане както и води до трапецовидност на среза, не че за моя случай има някакво значение но при лазерите за метали е от голямо значение, но там самия лазер е лазер, има съществена разлика между светодиоден и CO2 лазер от гледна точка на кохерентност на светлината.

Нед Дек 11, 2022 3:13 am
Профил

Драйвъра пише , че поддържа изходен ток 5V. Това са му характеристиките. За лещите знам, че много използват G2 за графиране.

Лазерен диод LD Driver Board PCB 4.5A за 3.5W NDB7A75 3 режима High Low Strobe

Спецификация:

Входно напрежение: 5.8-12V

Контрол на веригата: 5V верига, изходен постоянен ток

Размери: 12 * 22 мм (Ш * Д)

Защита срещу обратна полярност: уникален дизайн за защита срещу обратна полярност, няма нужда да се притеснявате за горящата плоча при разреждане на батерията

Дефиниция на щифта: 445nm драйверна платка, проектирана специално за подложката. Трябва само да го заварите според стъпалото в триъгълна подредба

Определение на полярността: корпусът на модула е положителен, задната свързваща подложка е отрицателна

детайл:

Този драйвер за лазерен диод PCB 4.5A постоянен ток може да се използва за управление на 3.5W NDB7A75

Това е лазерен диоден драйвер от 4,5 A с 3 режима, висок, нисък и светкавичен. Има входно напрежение от около 8 до 12 волта. Повечето хора ще използват 2 литиево-йонни IMR или INR батерии на 8,4 волта. Това е бак драйвер със защита срещу обратна полярност. Не изисква радиатор.

Пакет:
1 x Лазерен диод LD Driver Board PCB 4.5A за 3.5W NDB7A75 3 режима High Low Strobes

Нед Дек 11, 2022 8:24 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
borislav87 написа:
Драйвъра пише , че поддържа изходен ток 5V. ....

Още от изходен ток 5 V, стават ясни много неща....
Незнам какви мощни лазерни правиш, ама докато мериш тока във волтове едва ли ще имаш успех....

Нед Дек 11, 2022 9:31 am
Профил

MYXATA написа:
borislav87 написа:
Драйвъра пише , че поддържа изходен ток 5V. ....

Още от изходен ток 5 V, стават ясни много неща....
Незнам какви мощни лазерни правиш, ама докато мериш тока във волтове едва ли ще имаш успех....

Не разбрах какво имаш предвид. На диода не му трябва повече от 5V . Аз вдигам заводския ампераж на драйвъра от 4.5 на 5.2А. Та диода си работи на около 5V и 5.2А и отдава мощност над 7.5W.На пазара няма да намериш диоди които са по мощни. Има един нов Z80 в момента. На него му дават 8W при 5.5-6А. Това е. Няма по мощно за момента. Зелените пък са бая по слаби. Най силния е 1.6W при 1.9А. Аз имам същия, и прави 2W при 2.7А. Това му е тавана.

Въпроса ми беше друг. Дали с адаптер 12V 3A ще мога да достигна тази изходна мощност, като при 2 батерии 18650. Тоест драйвъра ще може ли да направи изходна мощност на ток 5.2А с адаптер 12V 3A.

Нед Дек 11, 2022 9:48 am
Профил

Говори за това, че 5 В е напрежението, не тока, тока е функция на напрежението и съпротивлението и се мери в ампери. Т.е. адаптера не поддържа изходен ток а напрежението ку е 5 В а тока е еди колко си А ...
Извън това, по горе посах, ако това е драйвер с импулсен преобразовтел ще може, ако е с линеен няма да може.

Нед Дек 11, 2022 10:02 am
Профил

Значи остава да проверя като дойде адаптера. Ще видя какъв ампераж ще отива към диода. В краен случай ще трябва да взема адаптер с 12V на 4-5A.

Нед Дек 11, 2022 10:13 am
Профил

Според вас с това зарядно ще мога ли да зареждам още 6 батерии свързани по този начин?Двата пакета ще са свързани успоредно, тоест волтажа ще си е пак 24V само ще увелича общия ампераж да издържат повече. Ясно е, че времето за зареждане ще е два пъти по дълго. Поръчал съм същитезарядни и едно по мощно.

https://a.aliexpress.com/_mPE3Up4

https://a.aliexpress.com/_mNsd2zU

https://youtu.be/_BJ2mff3jZU

Прикачени файлове:
Screenshot_20221211_121828_com.vanced.android.youtube.jpg
Screenshot_20221211_121828_com.vanced.android.youtube.jpg [ 1.44 MiB | Прегледано 2711 пъти ]
Нед Дек 11, 2022 1:19 pm
Профил
Аватар

Що не вземеш да се гръмнеш... И това ще се случи, но за всеки случай не е лошо да го направиш предварително...

Нед Дек 11, 2022 3:16 pm
Профил

Моля пийте си хапчетата сутрин след ставане! Жена ти ли не ти пуска не знам какъв ти е проблема. По форумите още от едно време мишките си избиваха комплексите. Има свестни хора тук, но не знаех, че има толкова много комплексари.

Нед Дек 11, 2022 3:26 pm
Профил
Аватар

Поредният идиот във форума... Аман от пубери без пари за дрога.

Нед Дек 11, 2022 3:44 pm
Профил

Мале колко си луд, че направо за връзване! Тук няма ли админи да блокират такива ненормалници? То бива ама няма няма изкочи някой на сериозни лекарства.

Нед Дек 11, 2022 3:53 pm
Профил

Абе администратори има ама тук не е HWBG. Администраторите само заравят труповете :)
Бориславе, понеже тук е доста професионално ориентиране колегите не са много толерантни но и живота е такъв, не се впрягай в подобни коментари и толкова.
Незнанието не е грях, човека пита няма нужда да го изяждаме с парцалите. Мен това което не ми допада е че тия играчки са опасни не само за играещият, но в крайна сметка всеки е отговорен за собствените си действия. Аз лично нямам намерение да бъда ничия съвест или спасител, ако някой иска да се обеси с удоволствие ще му продам въже.

Нед Дек 11, 2022 9:17 pm
Профил

ToHu написа:
Абе администратори има ама тук не е HWBG. Администраторите само заравят труповете :)
Бориславе, понеже тук е доста професионално ориентиране колегите не са много толерантни но и живота е такъв, не се впрягай в подобни коментари и толкова.
Незнанието не е грях, човека пита няма нужда да го изяждаме с парцалите. Мен това което не ми допада е че тия играчки са опасни не само за играещият, но в крайна сметка всеки е отговорен за собствените си действия. Аз лично нямам намерение да бъда ничия съвест или спасител, ако някой иска да се обеси с удоволствие ще му продам въже.

Не се впрягам, макар, че така изглежда. То в случая само ти ми помагаш. Разбирам, че тук повечето знаят много, но това не оправдава реакцията им към незнаещи. Аз съм спортист човек и с това се занимавам и разбирам главно. Това което правя ми е едно от хобитата. Никога не съм изучавал подобни неща и каквото и да е. Имам добра сръчност, само трябва да знам какво се прави и ще го направя сравнително добре. Да, знам че е опасно това, но аз не съм на 15г. А и както каза, всеки да прави каквото си иска и всеки отговаря за себе си. Комуникирам главно с незапознати хора в моята сфера и ако моя подход е като на някои хора тук, няма въобще да е добре за мен.

Нед Дек 11, 2022 9:58 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 190 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Следваща