|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:39 am
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
 Re: Говорилня
Ръчен мултимер ли ще вземаш или настолен?
|
| Пет Дек 16, 2022 11:07 pm |
|
 |
|
nixx
Ранг: Новодошъл
|
Тони, преди няколко седмици купих ей това: https://www.tequipment.net/Fluke87V-IMSK.htmlПристигна за 3-4 дни с безплатна доставка до нашия царевичак. Купувал съм доста неща от тях и нямам забележки до момента.
|
| Съб Дек 17, 2022 12:29 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ръчен да, първото дето го изгубиха 287, ама добре че го изгубиха, това яде батерията за часове....другите опити все за 87 V. Nixx, това не е ли малко скъпичко, $482 го дават новото в трансакт, това тия дето ми искаха верификация, не че ми пречеше нещо ама ме изнервиха 
|
| Съб Дек 17, 2022 7:48 am |
|
 |
|
nixx
|
Ами не знам, може и по-скъпо да идва от други места. Тия поне съм ги проверил и до момента не съм имал проблеми с тях. А и това е в комплект с ампер-клещите, които за момента не ми трябват, ама колкото повече, толкова повече. Както и да е, можеш да ги преслушваш отвреме-навреме - понякога имат добри оферти.
|
| Съб Дек 17, 2022 6:03 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да видях че има клещи, това е екстра определено, но това доколкото виждам е употребяван уред, или те просто са го снимали разопакован ?
|
| Съб Дек 17, 2022 6:06 pm |
|
 |
|
nixx
|
Сакън, за нов го купувах  Изглежда нов. Дойде с всичките му шукарии, кутии, кесии, найлони и т.н, което разбира се, не е 100% гаранция, но пък до момента не съм имал повод да се съмнявам в тях. Иначе в работата имаме няколко 289 и не съм забелязъл да им падат батериите. Върху 287 нямам наблюдения, ама хубаво, че го споменаваш, да има човек едно наум.
|
| Съб Дек 17, 2022 6:32 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами те по спецификация му давах някакви много малко часове, 100 часа срещу 800 на Vmax, но пак по добре от 60-те часа на 1273А но пък 1281 е 800 часа, това на кийсайт. Аз много се двоумях дали да взема флуке или кийсаит. Това 287 го бях поръчал защото го видях на добра цена и изглеждаше като ново, иначе май не ми трябва такова 87V е по-удобен, аз си имам настолни метри. Не това бувам на брандове или по точно не на флук, фен съм на кийсайт  но ревюто на Дейв малко ме разубеди ...но след 4 неуспешни опита с флукето почвам да ставам суеверен  ще взема да взема един браймен да видим що за уреди са, да има едно за цвят 
|
| Съб Дек 17, 2022 7:45 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Пробвай някое Hioki. Имат интересни модели.
|
| Съб Дек 17, 2022 8:24 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хммм тук вече ме заинтригува, такова никога не съм виждал. Имаш ли преки наблюдения ? п.с. и тия много гладни бре, 100 часа ... баси гадовете.
|
| Нед Дек 18, 2022 12:47 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Някой забелязал ли е интересния природен закон, че гума се пука предимно вечер, когато човек бърза, и когато времето е мокро и студено?
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Дек 21, 2022 6:22 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Пропусна: и когато автомобилът е натоварен догоре.
|
| Сря Дек 21, 2022 6:25 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе кога се пука не знам, ама точно преди да замина за Мексико гледам на волвото гумата мека, тълмо щях да я помпя и видях джелезце да стърчи, викам ще се слага резервна, че като ме няма я отиде на ремонт я не ... и точно тогава заваля, та сменях гума под дъжда 
|
| Сря Дек 21, 2022 6:27 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Дек 21, 2022 7:21 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Нямам го сега линка, но има карта със всички стратегически цели в САЩ, за съжаление около мен са не малко 
|
| Чет Дек 22, 2022 12:08 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Не знам за бомбите ама нещо смърди около нашия АЕЦ...
Днес са подписали договор за доставка на 420 касети от Уестингхаус. Преговорите започнаха тая седмица, демек за 2-3 дена се разбраха. С французите не може да се разберем вече няколко години. При това преоборудваха 5-и блок за същия тип гориво като френското. По принцип няма лошо да се търсят алтернативи и трябва да се търсят, но толкова бързо да се поръча американското и то преди да е лицензирано. Някой ще каже, че сега заради войната трябва да се бърза, само че ако това беше причината трябваше да поръчат от французите, защото те дават 100% замяна. Докато американското гориво е по-скоро добавка за руското. Обикновено се ползва 3/4 руско + 1/4 американско. Освен ако не са го докарали да работи самостоятелно. Но ако е така ще влезем във филма за опитните зайчета. А напоследък нещо и без друго авариите зачестиха яко. За последните два месеца имаше 3 аварии. Като последната в 6-и блок също беше доста съмнителна. Пак че я оправиха за две седмици, защото в началото обявиха че блокът ще е изключен поне до след Коледа. Толкова много време обикновено трябва за изваждане на горивото, а не за един теч. Както и да е, явно се размина без смяна на гориво (надявам се). През пролетта също имаше няколко аварии и пак имаше спирания. За щастие нищо сериозно не е имало, но като цяло е доста нетипично. В смисъл Козлодуй се славеше като една от най-добре експлоатираните централи. Не е като преди хич да не е имало аварии, но примерно най-известната за която се сещам беше като заядоха прътовете. Заядоха щото повече от месец не бяха ги пипали, нещо което малко централи (да не казвам николко) можеха да си позволят. Та след тоя прословут инцидент вече всички централи по света са задължени поне веднъж седмично да пускат и свалят прътовете си. Всъщност не само в Козлодуй ами цялата ни енергетика го удари на немърливост напоследък... ПАВЕЦ Чаира успяха да утрепят всички турбини. И никой даже не говори за ремонт вече. Тотално го отписаха. Уж щяха да го вкарват в плана за развитие - курец, трябвало европейски ОВОС, а те били против щото имало опасност за рибите и птичките и пчеличките. Логиката е просто трепач! Разбирам да беше ОВОС за нов строеж, а те язовирите си ги има. Турбините са под земята и това е един от най-големите, ако и не и най-големия ПАВЕЦ в Европа. Няма по-добра и по-чиста алтернатива за балансиране. Нещо което е ключово за повече ВЕИ. Но не, ние ще балансираме с кюмюр... или поне още няколко години докато не го спрат и него. Дано да не ставам лош пророк, ама такива ла@на творят, че то няма как някое да не замирише. Газа го спряхме, но може да се наложи да го плащаме заради take or pay-a. Усилено работят върху затварянето на АЕЦ и ТЕЦ. ПАВЕЦ вече го затворихме, разрешителните за ВЕИ ги дават с 300 зора, ако изобщо дадат...
|
| Чет Дек 22, 2022 3:32 pm |
|
|