|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 11:25 pm
| Автор |
Съобщение |
|
emilvtc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
 Re: За/против еврото
+1 
|
| Съб Яну 28, 2023 4:38 pm |
|
 |
|
nik
|
не се врзват нещата, нали... е, явно цензурата не е това което си го представяш - буквално и опростено... поне за някои хора е явно де, за други не чак толкова
|
| Съб Яну 28, 2023 5:40 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Именно. Ако кажеш - на един колега на леля му кръсницата се върна от там и каза, че е зле, отговора е "хахаха идиотски клюки". Като кажеш, че има цензура, "абе ти колеги с лели нямаш ли". Другия силен аргумент против дадена теза е, когато подръжниците й изплюват противоречащи си доводи в зависимост от случая.
|
| Съб Яну 28, 2023 7:43 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
|
| Съб Яну 28, 2023 8:11 pm |
|
 |
|
nikolay.kolev
Ранг: Популярен
|
_________________ lz2com
|
| Вто Яну 31, 2023 11:35 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
На тия двамата първо им трябват алкохолно въздържание, нови хапчета, после нови първи 7 години плюс 1-3 клас. След това според зависи...
|
| Сря Фев 01, 2023 1:41 am |
|
 |
|
nik
|
Мда... истината боли...
|
| Сря Фев 01, 2023 7:44 am |
|
 |
|
syscop
|
Слушах преди малко мишока Хампарцумян по тв-то. Нещо много се изнервяше, когато се говореше за референдум за еврото. Махам това, че нарече половината държава функционално неграмотни. Оказа се, че ГРУ плаща на тези, които са против еврото. Не съм привърженик на конспиративни теории, но имам чувството, че някои много искат да сложат ръка на парите на държавата.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Сря Фев 01, 2023 9:40 am |
|
 |
|
nikolay.kolev
|
Лично аз съм против и то не за въвеждане на Еврото, а за това да се премахне Българския лев. То и без това почти ни що не ни остана сега и той да се махне лично аз не го приемам за правилно. Има държави които си "работят" с 2 те валути. Сега оставям настрана, че когато влезе еврото цените ще скочат още повече. То в момента положението е критично, а тогава не ми се мисли какво ще се прави. Някой казват, че вдигането на цените ще е за кратко... и кой ни го гарантира това? Те говореха, че и демокрацията ще ни оправи и ще сме по-добре но в крайна сметка по-добре са само определен кръг от хора. Освен това според мен трябва да има референдум или под някаква друга форма да се вземе мнението на народа но единствено на тези които имат минимум основно или средно образование и т.н. за да не стане "Исках да гласувам обаче нямах желание". Или сме мазохости или сме много заспали да плащаме данъци на тази държава, а никой да не ни пита какво да се случва са бъдещето ни и това на нашите деца. И както каза един много по умен и начетен от мен човек, ако продължаваме да блеем така скоро няма да ни има. За жалост ще се окаже прав.
_________________ lz2com
|
| Сря Фев 01, 2023 12:12 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Управляващите никъде по света нямат интерес да питат раята какво иска и да управляват съгласно искането на раята. Ние НЕ правим изключение. Крайно време е да се въведе допитване какво иска раята и референдумите са точно за това. Т.е. та се накарат политиците да питат раята какво иска и да се съобразяват с това.
Според мен дори да сте ЗА еврото би трябвало да подкрепите искането за референдум по въпроса.(поради горе споменатото), а като сте ЗА - гласувайте на него ЗА еврото. Аз лично съм против еврото, но ако има референдум и там болшинството гласуват ЗА - ще се съобразя. По-важното е да започнат да се провеждат референдуми когато трябва по важни въпроси. Въпроса ЗА или Против еврото съвсем не е единствения и най-важния, по който трябва да се произнесе народа.
Според мен провеждането на референдум (за еврото или друг) е много по-важно от провеждането на избори - особено при наличните политици и партии.
|
| Сря Фев 01, 2023 12:38 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
нека Ви кажа какво е положението в Швеция - през 2003 когато кроната беше силна, че и допреди една година не искаха Евро - сега обаче нещата пак се обърнаха. Щото икономиката и е твърде малка, за да може да влияе.
И пак са същите спорове - дали ще сме независми, дали Германия не се облажва от това, дали националната банка ще я водят за носа и т.н.
Мисля, че решението е лесно - който иска да е с Евро, да бъде. Който не иска - да напуска съюза и да си стои независим, като Англия. Лесно и просто. Ей ви на Швейцария, Норвегия и т.н. Държави като държави...
|
| Сря Фев 01, 2023 12:45 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
@Grubi ... Да добавя само - и като Полша, Унгария, Румъния, Дания, Норвегия и др.
|
| Сря Фев 01, 2023 12:47 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Не е толкова лесно! Решението е да знаеш какво и как искаш от фискалната си политика. А това никак не е лесно, не и просто. Проблемът е, че ние нямаме фискална политика нито с евро, нито без евро. Не само фискална, ние на практика нямаме никаква политика. Съответно дали ще влезем в еврозоната или ще излезем от ЕС не решава нито един проблем. Само рискуваме нови проблеми. Това е една от причините не само да не искам да влизаме в еврозоната, но даже бих предпочел и да не сме в ЕС. Не защото извън ЕС ще цъфнем и ще вържем, а защото така по-бързо ще схванем че безплатен обяд няма. Никой няма да се погрижи за нас, нито от запад, нито от изток. Не защото ни обичат или ни мразят. Просто не им е работа да го правят. Евентуално нашите партньори биха казали КАКВО искат от нас. Но ако наистина партньори няма да ни командват КАК да го постигнем. Примерно повечето помнят, че имахме проблеми с румънците и обгазяването на Русе. Тогава ние искахме КАКВО - да спрат да ни обгазяват. Никога не сме казвали на румънците КАК да го постигнат. Дали да си затварят заводите, дали да ги модернизират, колко ще им струва и т.н. Такъв акъл не сме им давали и не е редно да даваме. По същия начин и сега за затварянето на нашите ТЕЦ-ве. Европа ни казва КАКВО иска от нас. А КАК ще го постигнем си е наш проблем. Ние трябва да видим как ще си планираме енергетиката, дали трябва други мощности да строим, да видим как ще балансира енергийната система. Откъде ще се намерят пари и за затваряния и за отваряния и т.н. Ако изпълним буквално исканията на ЕС ние най-вероятно ще си преебем енергетиката. Което не значи, че не трябва нищо да правим. Сигурно има какво да се направи, евентуално дори да се намалят емисиите. Но КАК ще го постигнем си е наш проблем. И този проблем не може да се реши, докато политиците ни се държат като нечии пионки.
|
| Сря Фев 01, 2023 1:36 pm |
|
 |
|
nikolay.kolev
|
Да и тук пак опираме до това кой иска и кой не ? Онези 240 горе или народа? Аз лично не съм видял нищо хубаво от ЕС и Нат0 но никой не ме е питал, както и останалата част от населението. Другото което също не ми харесва е шепа "хора" които си гледат само техните интереси да ми решават живота и аз да работя за тях и да им помагам да ме съсипват. Нещо сбъркано има в този свят.
_________________ lz2com
|
| Сря Фев 01, 2023 1:39 pm |
|
 |
|
Grubi
|
И сега като на Вас/ на нас не ни стиска, "лошите" да ни оставят. Ами да излезем на улицата, а не по форумите. Едно време, 1990 и после, ако бащите и майките ни бяха излезли на улицата, и дори ако прехода не беше толкова "мирен", сигурно нямаше да сме на това положение днес. Не може все някой отвън да ни е виновен.
Аз съм видял предимно положителни страни с ЕС, за НАТО не мога да кажа. НАТО не е виновно че си съсипахме армията и това което имахме. Има страни, които не го направиха. А че всяка организация и политика си има проблеми - ами да намерим някоя идеална.
Или някой гении като Тръмпи чакаме да ни оправи... Няма да стане.
|
| Сря Фев 01, 2023 2:36 pm |
|
|