|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:32 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Stanislav
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
 ГАДОСТ
ПРЕДУПРЕЖДАВАМ ,ЧЕ НА ЛИНКА ИМА ГАДНИ СНИМКИ!!!
http://tuleni.hit.bg/indexbg.html -избиване на малки тюленчета 
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Вто Сеп 12, 2006 8:42 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами ... спорни факти, риболовът също е спорт, ловът също ..... а всъщност някой има ли идея от къде идва месото на масата .... това според мен е закона на джунглата, по силните и развитите избиват по-слабите, понякога дори само за да се забавляват, има го във животинския свят, а хората никога не са били по малко животни отколкото преди 20.000 години, само дето се опитват да не бъдат, н природата си е природа .... последните няколко месеца в африка са избити над 250 хил .... не виждам някой д се е притеснил много ....
|
| Вто Сеп 12, 2006 8:49 pm |
|
 |
|
Stanislav
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
За това най ме е яд  Прибереш се от работа и отидеш да убиеш и изкормиш няколко тюлена ЗА РЕЛАКСАЦИЯ И УДОВОЛСТВИЕ  .
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Вто Сеп 12, 2006 8:59 pm |
|
 |
|
3aek
|
честно не мога да си спомня за животно което убива за удоволствие, а вие?
|
| Вто Сеп 12, 2006 9:08 pm |
|
 |
|
sthx
|
В голяма степен си прав. Това е суровата истина. Бих прибавил и егоизъм и алчност към основните качества на човека, но не Sapiens. И липсата на повече разум ще доведе до саморедуцирането на човечеството , което е естествено и необходимо.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Вто Сеп 12, 2006 9:12 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ами има май само още едно животно освен човека дето убива за удоволствие. Котката. Но може и това да и е от тесните контакти с човека. Останалите представители на семейство котки не убиват за удоволствие.
Аз отдавна така като си ходя по планините и гледам разни полуидиоти с пушки как си пушкат и се правят на мъже си мисля дали не е дошъл момента да се основе нов вид лов.
Лов на ловци.
Поне ще е напълно честно. Ти си имаш пушка,плячката също. Този нов вид спорт няма да страда от липса на обекти за преследване. Тоя вид животни,ловците са доста повече от животните. Поне за Бългрия е така. Основния проблем за основаването на тоя вид спорт е законов. Ние ще си спортуваме но от законова гледна точка ще сме убиици. Трябва да се уредят законово нещата,да можеш да си купиш билет,законна пушка и т.н. Трябва да се уреждат и съответно състезания,изложбени зали за трофеите и всичко както си му е реда.
И тъи като при милион и нещо ловци в българия и в този форум има достатъчно количество такива предполагам,не им се извинявам 
|
| Вто Сеп 12, 2006 9:33 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Доста животни, освен всички от род котки, в момента си споням за косатките, но съм сигурен че имаше и още някои но не помня кои. Освен това д ане забравяе че доста животни убиват за да дакажат превъзходство или защитят територия, което може и да нее явен предтекст при хората, но всъщност е доста основателен. Не знам кой какво си прддставя за себе си и за това какво го движи, но това са същите елемнтарни инстинкти които са го движили още като е живял по дърветата.
|
| Вто Сеп 12, 2006 9:43 pm |
|
 |
|
Stanislav
|
Старозагорците предполагам знаят че преди 20-30 години са слизали цели стада със сърни и елени чак до Верея,а сега аз съм на 17 години като съм ходил няколко стотин пъти до Аязмото и една не съм видял.Можете ли да познаете кой ги е избил?Ловците за трофей и циганите и виетнамците за прехрана 
|
| Вто Сеп 12, 2006 9:47 pm |
|
 |
|
Nico
Ранг: Минаващ
|
То това за прехрана може да се разбере, все пак нали точно това е закона на природата.
По силния убива по слабия за да не умре от глад.
Ама за удоволтвие си е гадост , особено когато става въпрос за малки животинчета.
Ми те още не са се осъзнали че живеят и гадовете ги трепят, все пак животинче е, и то носи душа.
Колкото и да се опитвам не мога да ги разбера тия хора , как могат да изпитват удоболствие да от това.
|
| Вто Сеп 12, 2006 10:25 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Ти ядеш ли свинско? Така пържола, наденичка? Ами в природата винаги е имало хранителни вериги и ще ги има! Айде стига глупости! Това не е наша война. Колко тюлени има в България?
|
| Сря Сеп 13, 2006 12:34 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе всички хапват, и свинско и агнешко . едни такива малки агънцета, ама като излезе от фурнатата е друга работа вече ..... или малки зайчета .... та за едни тюлени ..... когато имам време и условия ми харесва да ходя на лов, ама айде без подробности че сега ще ме оплюете всички. Само за информация м-у ловът и това просто да заколиш прасето има голяма разлика, най-вече в усещането за ловуващия, но е трудно да се обесни на хора които не са го правили, то е нещ като хазарта ..... човек има нужда от подобни приживявания, едни от един тип, други от друг тип......
|
| Сря Сеп 13, 2006 12:55 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Хазарт ще е като има ловци на ловци  . Сега си е живо убиване на беззащитни животни. Някога е било необходимост за хората. Тогава е си било съвсем оправдано. Вече хората са достигнали до ниво в което не са принудени да убиват за да живеят но за съжаление не са се издигнали в други аспекти за да осмислят че не трябва да го правят .... Но с времето и това ще стане.
|
| Сря Сеп 13, 2006 1:56 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Последно около 70 та година е имало няколко тюлена в BG. Около Шабла. Даже има село Тюленово там. Ама тюлени вече няма. Предполагам че са били някакъв по топлолюбив вид.
|
| Сря Сеп 13, 2006 2:01 am |
|
 |
|
zaphod
|
тони е напълно прав. всички хищници убиват за удоволствие, понеже убиването е/ще бъде прехраната им. по същия начин вие правите понякога схеми за удоволствие, понеже това е/ще бъде прехраната ви. нарича се игра процеса
тия типове в канада обаче не убиват за удоволствие, а защото това им е работата. кожите от тюлен май са търсени, освен това май и риболова е намесен. ако искате давидите как другите животни убиват не за храна, гледайте малко повече анимал планет  веднъж даваха как два делфина утрепаха едно малко делфинче с опашки, но тук не беше точно за удоволствие, а защото е от друг вид. да не кажете че ние сме измислили расизма  друг път пък даваха как банда побеснели от недоеб тюлени (или май бяха морски лъвове) изнасилиха малко тюленче и то умря  какво си мислите, че тия дето губят бирките за самец не им се ебе?  с една дума, живота е гаден. който иска да прекрати несправедливостите, да почва да мисли как да си направи ВсепомитащаАнихилаторнаБомба - единствения вариант да се прекратят тези неща, е да се избие всичко живо що мърда, дори растенията 
|
| Сря Сеп 13, 2006 8:42 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе въпроса е да не се затрива вида. Айде като тепат сърни и елени, ама освен това и ги въдят - някак си го приемам.
Ама дръпнатите бяха погнали китовете яко преди време. И какво стана - почти затриха вида. Това вече си е диващина. Щото не съм чул шибан японец да разъжда китове. Или пък затриването на слоновете, някой видове тигри и пр.
Някак си е тъпо, щото оня се въоражил с модерна пушка и ходи да тепе "страшни зверове" от .... засада. Въпросните зверове нямат никакъв шанс естествено, но оня се снима върху трупа, все едно го е удушил с голи ръце. Тва си е жива коплексарщина. Особено като се има предвид, че по този начин може да затрие вид създаван от природата в продължение на милиони години.
Това с лова на тюлени съм го виждал и преди. Наистина тия са големи изроди. В сравнение с тях колячите на прасета на село са светци. Все си мисля, че има и други начини да се умъртви едно животно.
Незнам, но според мен човек, упражняваш с такава лекота такава агресия, си е патологичен случай. Утре ще вкара две ракии и - "знам какво направи миналото лято".
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Сеп 13, 2006 10:54 am |
|
|