Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
ГАДОСТ 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Ами понякога се попрекалява да, китовете понамаляха, но пък кенгурата в австралия бол примерно, тюлените също не знам да са на зачезване, а индустрията си е индустрия, някой да се е отказал да носи кожената шубичка зимно време .... и я да видимкой е с кожен салон в каручката ..... тая кожа не е дошла от дърветата. Едва ли като купите кожа от лисиц аили норка за жената сте го направили за да оцелеете, а тях пък са ги убили точно за това, изобщо да се критикува самото действие е като крадеца да вика дръжте крадеца. Друг въпрос е какво е психичното състояния на хора отиващи просто така да убият тюлените за да задоволят някои свои нужди, но и това не бих обсъждал. Работилсъм в кланница, и определено прасетат и тлетата не винаги умират по лесния начин .. особенно ако ти е 50-то и често се случва да отнесе 3-4 брадви в главата преди това просто за разтоварване .....

Сря Сеп 13, 2006 1:09 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Ние от 4 години не гледаме животни на село-баба ми гледа зеленчуци,а вкъщи ядем основно риба(за последните 2 години сме уловили с само и единсвено въдици над 2000 риби-предимно сом и бяла риба.)смятам да твърдя че ми е по вкусно да изям 1 голям сом на скарата отколкото да ям салами,наденици,пържоли и такива свински гадости със съмнително качество.Иначе през живота си съм убил само един плъх дето ми се подвизаваше в работилницата и при това го убих нежно-бучка сиренце,поръсена с малко стрихнин :guillotine: .Не мога да рабера за каква прехрана говорите-на снимките се виждат избити стотици тюлени''за кеф на посетителите :x .Аз се чудя какво ще стане ако всички насекоми на змята нападнат човечеството-ами сметнете само в африка има над 10млрд мравки Сиафу,като само едно охапване от такава и си аут.Леле за друго може да неми дреме ама като видя такива вандалщини...

Сря Сеп 13, 2006 2:50 pm
Профил ICQ

Мнение 
А виждал ли си пилчарник с 3000 патета (съвсем мънички), посетени за една нощ от лисица???
Аз съм виждал - около 200-300 са оживели - просто се е скапала да ги души......И е пропускала
в суматохата. Не вярвам избирателно да е.... Та нещо за защита на малките лисичета да имаш??
Тея симпатични тюленчета с какво се хранят? - с водорасли ли???

Сря Сеп 13, 2006 3:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Какви водорасли бе? 8O на линка пише че това е СПОРТ.Аз незнам такова тюленче да е тръгнало да трепе на поразия животни щото го сърби задника :) това е чиста проба вандалщина.Никола,грешиш за тюлените-има 2 оживели и вмомента се пазят от охрана и мястото(територията)им е заградена с ограда.Бях там преди няколко месеца и ги видях :)

Сря Сеп 13, 2006 5:51 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
На линка може да пише, че е и ритуално убийство на тайната секта на Бил Гладен. :D
На мен ми прилича на промишлен улов на тюлени.

Сря Сеп 13, 2006 6:03 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Този спам и до тук ли стигна... :roll:

Сря Сеп 13, 2006 6:48 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Абе как така досега някой не е намесил Бриджит Бардо и Грийнпийс ?
Темата ми се вижда смешна на фона на това което е примерно в Африка,където става въпрос за хора.
Станиславе - като си такъв природозащитник,помисли как се чувства рибата докато я дърпаш да я извадиш от водата?Или за рибата може ? Айде стига с глупостите.

Сря Сеп 13, 2006 7:24 pm
Профил

Мнение 
В тия истории има и много демагогия и лицемерие.
В Западна Европа не са останали почти никакви големи хищници и девствени гори. В Германия се появи една мечка от незнам си колко стотин години насам и не я изтраяха и няколко седмици. За сметка на това се правят фондации за опазване на мечките в България, дивите животни в Африка, горите по течението на Амазонка... Не че това не е важно. Даже напротив, но дайте да заселим малко диви животни и там, където вече са били унищожени от прародителите на съвременните природозщитници.
Или пък тия природозащитници да престанат да ползват климатик, да престанат да се къпят всеки ден и да започнат да се возят само с обществен транспорт. И да не разправят, че имат граждански права.

А иначе конкретната случка дава възможност да се коментира и по следния начин - ако времента бяха други , тия които са го сторили това злодеяние, биха го направили и с хора, не само с животни.

Сря Сеп 13, 2006 7:38 pm
Профил

Мнение 
Мда .. много ми е интересно изобщо .... и не само това, Израел напада Ливан, първо всички мълчат, после някой тук таме почва да се обажда, после почват да молят, ония се правят на недочули, после пак молят, тия пак не чуват, после ООН решава, тия чуват, ама ото било не знам си какво, разник ли ее или какво, щели да почнат изтегляне от след няколко дена .... дреме им на оаня работа. Ирак напада кувей, бреееееее то тановете границата не бяха пресекли и всички се хвърлиха на Садам-а. Сърбите избиха малко цигани дето мътеха водата и правеха мизерии КФОРС, НАТО, с земята ги изравниха, в момент ав Африка вече сигурно са минали 500 хил убитите, но понеже е в никому неизвестна държавица, даже аз и забравих името, на кого му пука ...... за какво си говорим, това ли е моралът с който всики на запад се бият в гърдите, или човечноста ... нещо не ми е ясно. Аз поне не се правя на морален, или пък на природозащитник, 90% от храната ми е месо, обичам да нося само кожени обувки и нямам никакви скуполи че някое животно е било одрано или заклано заради мен.
Тия дето са големи природолюци, да свалят всички дрехи и да отиват на някой стров, без ток, без съвременни материали, да нсят дрехи от листа, евентуално коноп и памук ако оцелеят да го звъдят, да рупат чушки и домати, и да се радват на девствената природа ..... ама ми се струва че 99% от тях след един месец вече ще са гризнали някое друго животинче и скоро на острова и канибали ще се появят .....

Сря Сеп 13, 2006 8:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Абе въпроса е да не се затрива вида. Айде като тепат сърни и елени, ама освен това и ги въдят - някак си го приемам.

Ама дръпнатите бяха погнали китовете яко преди време. И какво стана - почти затриха вида. Това вече си е диващина. Щото не съм чул шибан японец да разъжда китове. Или пък затриването на слоновете, някой видове тигри и пр.

Някак си е тъпо, щото оня се въоражил с модерна пушка и ходи да тепе "страшни зверове" от .... засада. Въпросните зверове нямат никакъв шанс естествено, но оня се снима върху трупа, все едно го е удушил с голи ръце. Тва си е жива коплексарщина. Особено като се има предвид, че по този начин може да затрие вид създаван от природата в продължение на милиони години.

Това с лова на тюлени съм го виждал и преди. Наистина тия са големи изроди. В сравнение с тях колячите на прасета на село са светци. Все си мисля, че има и други начини да се умъртви едно животно.

Незнам, но според мен човек, упражняваш с такава лекота такава агресия, си е патологичен случай. Утре ще вкара две ракии и - "знам какво направи миналото лято".

тая философия с видовете може да стане много опасна, така както социалната философия е довела до небивал разплод на цигани и други за нищо негодни люде. не са ни копали на нивата - ако някой вид е на изчезване, това е негов проблем или евентуално на тези които го ползват. ако мислим милозливо, постепенно ще изпаднем в ситуацията да поддържаме хиляди видове на системи. що хлебарките не изчезнат, нали правим всичко да ги избием? а за метода на убиване на тюлените - убиват ги май със удар по врата. това е най-бързия начин да умреш въобще, понеже във врата се намира продълговатия мозък, който е диригента на цялата нервна система. но даже да ги деряха живи - просто не виждам начин да застана зад една кауза със природозащитниците. макар че на времето и аз бях от тях, днес за мене природозащитниците са дегенератите на човешкия род.

Сря Сеп 13, 2006 8:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Мда .. много ми е интересно изобщо .... и не само това, Израел напада Ливан, първо всички мълчат, после някой тук таме почва да се обажда, после почват да молят, ония се правят на недочули, после пак молят, тия пак не чуват, после ООН решава, тия чуват, ама ото било не знам си какво, разник ли ее или какво, щели да почнат изтегляне от след няколко дена .... дреме им на оаня работа. Ирак напада кувей, бреееееее то тановете границата не бяха пресекли и всички се хвърлиха на Садам-а. Сърбите избиха малко цигани дето мътеха водата и правеха мизерии КФОРС, НАТО, с земята ги изравниха, в момент ав Африка вече сигурно са минали 500 хил убитите, но понеже е в никому неизвестна държавица, даже аз и забравих името, на кого му пука ...... за какво си говорим, това ли е моралът с който всики на запад се бият в гърдите, или човечноста ... нещо не ми е ясно. Аз поне не се правя на морален, или пък на природозащитник, 90% от храната ми е месо, обичам да нося само кожени обувки и нямам никакви скуполи че някое животно е било одрано или заклано заради мен.
Тия дето са големи природолюци, да свалят всички дрехи и да отиват на някой стров, без ток, без съвременни материали, да нсят дрехи от листа, евентуално коноп и памук ако оцелеят да го звъдят, да рупат чушки и домати, и да се радват на девствената природа ..... ама ми се струва че 99% от тях след един месец вече ще са гризнали някое друго животинче и скоро на острова и канибали ще се появят .....

Ами незнам пич, все си мисля, че е тъпо да показаваш на внуците си тигър само на картинка.

Аз съм природозащитник, единствено що се касае до това, че ми е кеф да ходя из гора със сърнички, а не в опустяло дере. И да се гмуркам в море пълно с риби, а не одрано от траулери блато.

А въпроса за военните конфликти - темата е дълга. Но специално за Близкия Изток (добре че не е толкова близък) - ами тия хора са си свикнали да живеят по тоя начин. Те по друг начин не могат и не искат. Няма друго обяснение. След толкова спирания на огъня, все някой пали клечката отново и всички с хвърлят с готовност да се бъхтят. Ами да мрат тогава. Това си е личен избор.

Докато животинчето няма избор - то просто е обект.

Чет Сеп 14, 2006 10:45 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
100% има някаква понтика дето не я знаем или късат рибарски мрежи или нещо друго вредят.
В Норвегия беше много развито това с мрежите в морето ама миди ли въдеха не си спомням.

Чет Сеп 14, 2006 4:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Човеците се ползват от природата и всичко що мърда в нея.
Очевидно, защото се смятаме за най-голямата работа. Върха на хранителната верига.
Екологичното съзнание трябва да има разумни граници - не взимай повече от толкова, че да не остане и за утре, когато пак ще ти трябва. Т.е. - разумно използване на ресурсите. Другото е екофундаментализъм.
И да не забравяме, че макар и всеядно животно, хомо сапиенс все пак си е и хищник. И харесва и се възхищава на други хищници.
За справка, отношението към рода котки. Намираме ги за много красиви. А те са само хищници. Съвършенни хищници. И убиват други видове и за удоволствие - просто се упражняват в основния си занаят.
И сме оправдали тези си склонности, като сме ги намерили (приписали) в божиите указания. В Книгата сме записали - че ни е дадена власт "над всичко по земята и във водата" и да го "ползваме за храна".
Та сме си осигурили и чиста съвест, впрочем

Вто Сеп 19, 2006 12:28 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение Изпаднах в шок
То бива, ама пък таквиз .... :D http://www.slackpack.net/?q=node/288

Чет Сеп 21, 2006 10:31 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
хич не им завиждай, този модел се огъват като варени макарони ;)

Чет Сеп 21, 2006 11:11 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща