|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:41 pm
| Автор |
Съобщение |
|
mitko_el
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
 Re:
[quote="kiler_4o нещо неможах да разбера за какво точно говори mitko_el ...
Ще съм много благодарен ако някой ми каже с какви букви започват всички видове микроконтролери и памети, понеже като си легна на леглото опирам в някоя платка, комп. захранване, радио за кола и т н ... та все някъде там би трябвало да има поне 1-2 ...
[/quote]
Говоря за нещо с което практически "ще видиш работата която ще свърши" микроконтролера.Аз бих ти изпратил подобна платка,но не работя с PIC процесори.Ако някой колега работещ с PIC има желание-моля
А за буквите с които започват.... Предимно с латински почват...  Изтегли каталога: http://home.comet.bg/main/index.html
Там има доооста от въпросните животни 
|
| Пет Сеп 15, 2006 5:41 pm |
|
 |
|
kiler_4o
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Вто Сеп 12, 2006 3:20 am Мнения: 46 Местоположение: Бургас,Варна
|
до сега всички ме съветваха да почна с PIC 16F84A ... Сега се чудя теб ли да послушам или тях ... Едит:
Тъкмо се чудех какъв е този "Комет" за който всички говорите  Благодаря !
|
| Пет Сеп 15, 2006 5:42 pm |
|
 |
|
Ки4о
Ранг: Форумен бог
|
Абе чудо,в един момент почваш да пишеш едни неща дето почват да ме ядосват !
Хищника каза че книга ще ти подарява за ПИК,ти още се чудиш ПИК ли да е или нещо друго?
Айде да го решиш този въпрос на какъв контролер/процесор мислиш да пишеш и да кажеш. Начинаещия избор няма - или сяда да учи или не учи.
Не се безпокой ако научиш нещо в повече - винаги е от полза и всеки в този форум би го потвърдил !
|
| Пет Сеп 15, 2006 5:57 pm |
|
 |
|
kiler_4o
Регистриран на: Вто Сеп 12, 2006 3:20 am Мнения: 46 Местоположение: Бургас,Варна
|
Ами то в интерес на истината аз мога и двете да ги уча ... първо едното, после другото, но въобще не се замислих ... пък и първоначалната ми идея и без това беше за PIC, така, че ще се придържам към нея ...
|
| Пет Сеп 15, 2006 6:07 pm |
|
 |
|
BrainStorm
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
чаи и аз да се обадя в подкрепа на Атмел
В случеи че си добре с английския ... http://www.avr-asm-tutorial.net/avr_en/index.html ... тук има всичко което ти трябва за да започнеш с AVR
Иначе ако толкова си го закъсал с набавянето на хардуера поне за сега може да мигаш лампички и на Proteus ...
Междодругото АVR могат да се набавят толкова лесно колкото и PIC'овете .. има ги насякъде, а примери за тях в мрежата колкото искаш, така че стига сте го стряскали момчето .. 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Пет Сеп 15, 2006 6:10 pm |
|
 |
|
VSU
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 1:08 pm Мнения: 433 Местоположение: Казанлък
|
Абе kiler_4o знаеш ли приказката дето един си намерил копче и тръгнал да си шие балтон.Що и ти не направиш така намери си един ПИК или АТМЕЛ или квото там си намериш и като го погледаш погледаш току виж си решил 4е е крайно време да го накараш нещо да прави тогава и програматорче ще си сглобиш и информацийка ще намериш и асемблерче че и плат4ица ще спретнеш и т.н.
|
| Пет Сеп 15, 2006 6:14 pm |
|
 |
|
kiler_4o
|
Още днес щях да си купувам PIC, но просто не ми остана време ... утре ще мина през пандата ...
Ще гледам да понауча асемблера, поне да мога да накарам диодчето да мига 
|
| Пет Сеп 15, 2006 6:33 pm |
|
 |
|
VSU
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 1:08 pm Мнения: 433 Местоположение: Казанлък
|
Един съвет като ще зимаш ПИК гледай някой от ефтините да са 16Ф630,627А,628А по 2-3лв Ф84А няма никой в него а струва 7-8лв
|
| Пет Сеп 15, 2006 6:53 pm |
|
 |
|
kiler_4o
|
ами тогава ще взема някой от тези, които си написал ...
Едит: Повечето неща са за 16f84a ... дали все пак да не взема него ? Май на него ще си остана ... BTW поразгледах малко примери и видях, че не е толкова сложен езика, но видях, че се компилират на PicBasic Compiler ... това значи ли, че езика е бейсик ? И какво точно ще ми трябва за да пиша кода (имам предвид това - примерно за C++ използвам Visual C++)... кажете ми само къде да ги пиша, компилирам и т н и спирам да питам, понеже гледам, че вече почвам да ви дразня ...
едит2: Е ... вече си тегля PICBasic Pro™ Compiler, видях, че и crack има, така, че няма нужда от отговор ....
|
| Пет Сеп 15, 2006 7:01 pm |
|
|