|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 11:06 pm
| Автор |
Съобщение |
|
al_at
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
 Re: Коли
И очила няма да помогнат. Май проблемът е в главата. Все по-често се хващам, че не забелязвам неща, които са ми пред очите. Не става дума за дребни предмети. А и преди правописните грешки в всякакъв текст ми се набиваха в очите веднага, сега не ги забелязвам и сам допускам такива от дебели пръсти.
|
| Вто Апр 11, 2023 9:24 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Добре дошъл в клуба 
|
| Вто Апр 11, 2023 10:25 am |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Ми много неща с а- в немско самото мислене на хората е друго ,пазара е друг и там не калвът нанаи евтинията а гледат цена качество. Тука в братска америка -най важния диил е да го купиш ефтинджос, може и гомно де ма да е за без пари. Съответно тия дето ги мислят колите и там е е така- тука се сковава нещо ,знае се че потребителя така и така след 3-4-5 г ще каже ,старо е и ще иска да го смени. Отделно тука в америка само маи у Тексас има някоя друга магистрала дето разрешават 85 мили в час ( 135km/h) другаде е 80(128) ,та даже и 70 ( 112). За какъв чеп да правят спирачки ,окачване и т.н например да спира от 220km/h ми то това няма да се случи... Софта които се пише тука в америка – ми то повечето народ са разни мангали ,индици , мексиканци ,пакистанци и осталная сволач в мнозинството си . То и в европата е подобно но поне полвината неща са в източна европа и другата половина ако че пак идва от мангалски страни има много по добър контрол. Тука кат се появи проблем се гледа да се замете ,а не да се оправи.В европата почти няма рефлашване на колите- освен ако не е яко засрано- там преди да иде на пазара тестват много яко. Тука хванат 20 хаивана да тестват и след месец -2 на пазара - ако се оака ( а то се оакава на 100%) те викат в дилара да те рефлашнат и да ди обяснят че просто имали по нов софт за твоита кола. Ходил съм във фабрики и на ГМ и на Краислер .... ужас ,то прилича на гадна дупка без прозорци и си е кочина от всякъде, докато кат идеш в Мерца или БМВ ... баси ми там може да си живееш ...чистота и ред отвсякъде. Обаче за съжаление както каза Тони и те го подкараха на печалбарство и вече и МЕРЦ , И БМВ и народната коаа не са това дето бяха... но все пак са по добре отколкото същия клас американско. Абе и още има ама не ми се пише а и става време за обяд и съм гладен.
|
| Вто Апр 11, 2023 9:34 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами това не е било така, сега автоиндустрията им никога не е блестяла с качество, но като цяло някога тук са се правели качествени стоки. Това обаче не отговаря на пазарните нужди. Но да ти кажа посещавал съм доста фабрики, не колкото в Китай и Мексико, но като цяло се стараят. Да няма да видиш лъскави фабрики като в Германия или Япония, но освен лъскавината няма съществена разлика, нещо което може да се направи за 100 защо да се прави за 1000 ? Говоря като цяло за промишлеността, просто пример, временни стелажи и съоръжения, ами в Германия изпозлват едни профилни системи, нищо лошо, ама като видиш цената и ти се завива свят, тук използват едни доста по-прости тръбни, мен и от тях ми се завива свят, но са 1/3 от цената на немските. Немеца ще фрезова тонове алуминий за всякакви приспособления, американеца е склонен да ги направи дървени ако му вършат работа, да визията е различно, на функционалността е една и съща .. такива неща. И аз от лично моя опит, да и мен ме кефи да имам лъскаво оборудване но ако трябва да плащам по 2-3 та понякога и по 10 ... май няма нужда, предпочитам да използвам каквото мога да купя от железарията, при достатъчно старание не е кой зане каква разлика във визията а в цената е огромна, функционално няма никаква та лъскавината не е голям критерий.
|
| Вто Апр 11, 2023 9:48 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пет Апр 21, 2023 2:44 pm |
|
 |
|
velio
|
И... малко за немските афтомобили и тяхното качество... Явно напоследък разчитат на стара слава... https://www.youtube.com/watch?v=sDO6l8MqPsg
|
| Пет Апр 28, 2023 6:52 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Така изглежда само при бегъл поглед...
|
| Пет Апр 28, 2023 8:44 pm |
|
 |
|
michev
|
Абе и при по-задълбочен не са далеч от истината. Да, иновативни - всичко е станало електронно.. ама и пълно с бъгове... и пластмаса.
|
| Пет Апр 28, 2023 9:30 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да така е, но има и един друг момент, от тях се очаква да бъдат на високо ниво, и се ходи в сервиза и хората мрънкат за неща които за други коли ги приемат за нормално, а за разни тесли няма да говорим. Та от една страна спад в качеството както на проектиране така и на изработка има , от друга конкуренцията подобрява продуктите си, дори и американската, а от трета страна летвата за тях се поставя доста по високо. Ако отидеш на концерт на Слави и той грачи като одрана котка няма да ти направи голямо впечатление, но ако Кеца е малко попрегракнал веднага ще кажеш ААА не става вече, друго беше едно време ....
|
| Съб Апр 29, 2023 3:03 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Не е само това. В по-лачените автомобили има екстри и оборудване за които можеш да разбереш че присъства само като прочетеш списъка с екстри. Например, относително наскоро разбрах, че в по-лачените бегачки били заменили оловния акумулатор с литиево-нещо. Да е по-лек, за да не ги тормозят голфчетата по светофарите... И след това четеш в нета - 'баси гадния Порш, акумулатора му струва ХХХХ пари, а на Кияка или Койтота е 130 кинта. 
|
| Съб Апр 29, 2023 4:20 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Има 2 типа акумулатори - AGM и EFB, вторите са по-евтини но първите ги предпочитат за коли със СТАРТ/СТОП системи защото имат 2-3 пъти повече цикли на заряд/разряд. А има коли с 2 акумулатора, единия специално за СТАРТ/СТОП системата, която аз ненавиждам и всеки път трябва да изключвам ръчно защото не може да се забрани.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Съб Апр 29, 2023 11:43 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Ужасна е тая система, но поне може да се автоматизира изключването й, лошото е когато колата е в гаранция и не трябва да се чопли по електриката. Аз на мойта ръчно спирам три системи.
|
| Нед Апр 30, 2023 12:20 am |
|
 |
|
ToHu
|
А има и с батерии за турбото, карачлата е така, в багажника са и обслужват единствено турбината. Не знам дали на всички е така или само на SQ серията.
|
| Нед Апр 30, 2023 4:48 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Тва се отнася за всички модерни коли, не само швабските. Общо взето, като си взимате кола, изгледайте малко ревюта на руснаци, ако се кефят колко "старовремско" и "просто" всичко, купувайте.
|
| Пон Май 01, 2023 9:16 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Че в днешно време кой иска старовремско и просто?
|
| Пон Май 01, 2023 10:42 pm |
|
|