|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:29 pm
| Автор |
Съобщение |
|
palavrov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 Re: J-Trace
Мдам ... усях да подкарам нордикския дев кит - там проблема май е бил усб кабела с който го свързах - дръпнах го от някакво зарядно и дата линиите бай китаец си ги е спестил, пуснал само ток jtrace също тръгна но с девкит-а с който си идва, с моята платка не иска - насипвам утре всичко в един кашон и отивам в офиса да го гледам с клиента.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Нед Юни 04, 2023 10:32 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Нямам скоп ... рядко ми трябва и все ползвам по клиентите каквото имат - ще трябва да взема един, но не ми се дават пари за читав скоп като няма да го ползвам, отделно искам да е нещо дребно, че да го сложа в багажа като пътувам до БГ ... или да взема два - един за Пловдив един за Брюксел ... ще го мисля. Тия дни загледах едни евтини китайски играчки - https://www.miniware.com.cn/product/ds2 ... illoscope/ (взех им токоизправителя, че ми трябва точно такъв - да се захранва с усб и да влиза в джоба) та се чудя дали да не им взема и скопа и логическия анализатор - то е ясно, че са играчки ама за моята работа ще вършат работа. Или да не се циганя и да се изръся няколко хилядарки за читав скоп - но тази година вече се охарчих за нов компютър и тоя jtrace та не ми се дават още няколко хиляди за скоп - нека да заработим първо някой лев. А, че TDO е постоянно високо го видях още оня ден, но след като колегата е работил с тази платка предположих, че е по скоро нещо сбъркано в кабела.
|
| Нед Юни 04, 2023 10:55 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Според мен си вземи един Rigol DS1054Z за тук и един за там. Всички опции им се отключват за секунди... 100MHz, triggers,...
|
| Пон Юни 05, 2023 8:50 am |
|
 |
|
TheWizard
|
palavrov, качих nrf52840 в ПлатформИО при първи проект инсталира "всичко" - зефири, опеносд, джълинк, нинджи ... етц ( за около 1, 2 мин зависимост от мрежата )
има 44 предефинирани платки ... и твойта платка май е има - nrf52840_dk
компилирах някъв блинк за платка adafruit_feather_nrf52840 ... първи билд = Took 8.03 seconds
нящо такова изглежда ... пробвай, може ти хареса
_________________ main[-1u]={1};
Последна промяна TheWizard на Пон Юни 05, 2023 10:42 am, променена общо 1 път
|
| Пон Юни 05, 2023 10:39 am |
|
 |
|
TheWizard
|
|
| Пон Юни 05, 2023 10:41 am |
|
 |
|
palavrov
|
Оправих се. Обърнат JTAG кабел на платката. Заблудил съм се от това, че j-trace детектва, че има нещо закачено и даже си мери напрежението и хич и не съм обърнал внимание, че не са сложили куплунг ами само пера на които можеш да въртиш кабела както си искаш.
А за билд системата - ще я погледна, но едва ли ще мога да ги навия да мигрират към твоята защото са си направили нещо в докер контейнери и си е заварено положение. Отделно, че не е на дев кит ами е вече прототип - поне успях да ги убедя да сложат едно куче на процесора, че никога не се знае кога може да потрябва и да разкарат тоя шибан jtag конектор и вместо него да сложат tag connect - то дефакто вече е станал стандард и не иска да се запоява по платката нито заема много място - е всеки може да се закачи ама ме съмнява някой да се изкуши да хаква управление на парно.
|
| Пон Юни 05, 2023 12:59 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
то и докери има, а и работи "директно" с гит 
|
| Пон Юни 05, 2023 1:05 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Загледах им 5000 серия ... то не е проблем да взема и някой от по сериозните ама трябва да оправдая поне за пред себе си цената ... на практика за моята работа един евтин лог.анализатор ми върши работа 90% от случаите.
|
| Пон Юни 05, 2023 1:06 pm |
|
 |
|
palavrov
|
То може и да има ама като не ги правя аз най много да дам съвет на когото трябва ... а като ги гледам са един младоци дето всичко знаят, та да видим ... трябва да ми обясниш какъв ти е бизнес модела ако мога да ти намирам пазар тук.
|
| Пон Юни 05, 2023 1:07 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
съвета беше за теб, не за младоците ... ако джъткаш в Нордика <--- аз не ги понасям 
|
| Пон Юни 05, 2023 1:12 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Ами аз съм от проект на проект - този е с Нордик, предния беше с Броадком - според клиента и каквото там им излиза сметката да ползват. Мен ме търсят като им трябва помощ за фирмуера - много рядко мога да оказвам влияние върху компоненти и хардуерен дизайн но за софтуера по мога та ако имаш някакъв мултиплатформен кит който да може да се напасва току виж успея да го вкарам в някое изделие.
|
| Пон Юни 05, 2023 1:42 pm |
|
|