| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
 Re: какво може да се направи с ток?
Само не разбрах от тая вода какъв е смисълът, особенно пък дестилирана.
|
| Чет Юни 08, 2023 5:49 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Ми производство със сравнително ниска инвестиция, не вдига шум, няма нещо вредно да притеснявам комшиите и особено дестилацията изисква енергия, което е и целта на упражнението. Не знам дали ще я реализирам, но благодаря за идеята. По-добра засега нямам.
|
| Чет Юни 08, 2023 8:40 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Тъй де, ама какво се прави после дистилирана вода ? За какви цели, как реализираш възвращаемост на инвестицията ?
|
| Чет Юни 08, 2023 9:54 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Е, винаги може да направи някакъв хубав алкохол с нея. Примерно нещо марка "Цар Миро" Иначе аз продължавам да мисля че най-добра възвръщаемост идва с копачки. Щом тока е без пари, всичко след хардуера си е чиска печалба от нищо.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Юни 08, 2023 10:09 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ахаааа и кога се възвръща ? Лично мен ако пита, ако няма какво да я прави тая енергия, най-добре нищо да не я прави, иначе има сериозен риск нереализираната печалба да се превърне в реализирана загуба, ако не на друго то на време 
|
| Чет Юни 08, 2023 10:50 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Тука в Аризона съм си мислил понякога да започна бизнес с правене на лед( не Светодиоди ) 1-2 кила лед е къде 3 долара , тока е 10 цент на киловат а 1 галон вода ... нямам идея колко е кат пари но за пиене вода си купувам и 5 галона за 1,5 долара(ама тва е от някъв фенси -менси машина, пречистена ,двоина осмоза и дрън та брън)
колко струва ледът в Бг?
|
| Чет Авг 24, 2023 10:20 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Аз на село купувам за 1.5 или 1.7лв беше не помня. Торбичката е някъде към кило, а може да е по-малко. По веригите съм виждал, обаче изобщо не гледам цена щото имам 1 час път до село и ще се разтопи, а само за село купуваме лед. Но цената там някъде трябва да е... между лев и два за кило. Приблизително колкото и цената на дестилираната вода. Като гледам разликата е, че всъщност ледът изисква 5 пъти по-малко енергия. От друга страна пък съхранението му е по-скъпо и проблематично. Все пак е идея 
|
| Чет Авг 24, 2023 12:21 pm |
|
|