Отговори на тема  [ 1448 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 97  Следваща
Военно-технически (без безмислени коментари) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Военно-технически (без безмислени коментари)
И пак зависи какво искаш да "пеленговаш"

- че има нещо "наоколо" и колко са нещата
- че нещото получава команди и какви
- че нещото е наше или чуждо
- къде е нещото с точност до...
- може ли нещото да си го приземим при нас или да му видим сметката дистанционно, или пък още по-добре - да го накараме да напада собствените си позиции
- да го накараме да снима за нас, да предава грешни координати
и т.н.

Вто Юни 13, 2023 1:27 pm
Профил
Аватар

нищо не пеленговат :D ( ако са повече може би триангулират )

слушат ефира за търговски дрон протокол ... и щото джигитайците са долни леви анбряжи - предават до дрона в явен вид GPS координатите на оператора
аджеба желязото да се върне при собственика...

Вто Юни 13, 2023 3:19 pm
Профил ICQ

Не съм наясно с технологията при дроновете, но ако използват радиоканал - много лесно може да се заглуши. Ако лети и предава на дадена честота - то може много лесно да се изстреля друг дрон-камикадзе с взрив на него, който да се самонасочи от радио предавателя на "вражеския" дрон и да се взриви в близост до него, за да го свали.

Предполагам, че има такива дронове камикадзета, но не съм чул да се използват.
(Не че много съм се заслушвал във военните новини де)

Вто Юни 13, 2023 3:43 pm
Профил

TheWizard написа:
нищо не пеленговат :D ( ако са повече може би триангулират )

слушат ефира за търговски дрон протокол ... и щото джигитайците са долни леви анбряжи - предават до дрона в явен вид GPS координатите на оператора
аджеба желязото да се върне при собственика...

Ами то това всички го знаят и ако не са пълни идиоти го имат в предвид и взимат адекватни мерки.

Примерно да подменят ГПС координатите до тези на врага за да го шашардисат и да започне сам да се артилирира. Т.е. дефект => ефект

Последна промяна palavrov на Вто Юни 13, 2023 3:50 pm, променена общо 1 път

Вто Юни 13, 2023 3:49 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Emilvtc.
То всичко може ама се опира до пари.
Ако да гръмнеш дрон дето носи една граната и струва 500 долара, хабиш ракета/дрон дето струва 50000... не ти излиза сметката.
За справка сватбарското пукане на патриот ракети по примамки с последващ кинжал у дупарата. 30 на ракети за 500млн... системата е много хайтек и много скъпа, и правена най вече против балисрични ракети.
Незнаю израелците как не са пробутали техният железен купол да го пробват в реални бойни действия, то си е нещо наистина яко.

Вто Юни 13, 2023 3:50 pm
Профил

Не знам, но ми се струва, че свалянето на бавно летящ дрон (40-300км/ч) с помоща на друг дрон е на порядъци по-лесна задача от свалянето на много бързо летяща ракета. която може да се свали само с още по-бързо летяща ракета или да се пресрещне с такава.

Отделно, че дрона ако излъчва непрекъснато - той си е направо радиомаяк, към който да се самонасочи друг нискобюджетен малко по-бърз дрон-камикадзе със заряд на борда.

С децата с легото си играхме да направим робот куче, който да се "оглежда" за да ни открие и после да се приближи до нас на някакво разстояние, а после и да ни следва на определена дистанция като започнем да се движим. Та предполагам, че това за което говоря за дрона няма да е чак "ракетна наука" ...

Вто Юни 13, 2023 4:21 pm
Профил

Пейтриът е перфектния вариант за Русия да загроби Украйна доживот с дългове и да докара сериозни политичекси проблеми в САЩ. При тая цена на ракетите съотношението на разхода направен от Русия за щетата претърпяна от САЩ е умопомрачитлен при 4 млн на ракета съотношението е поне 1:10000 всеки сам може да сметне, САЩ нямат финансовата възможност дори и да искат да финансират такива доставки, да не говорим, че производствения капацитет е с порядъци по-нисък. Та тия пейтриъти са най-голямата набутвация и за Украйна и за САЩ, и вместо САЩ да изтощава икономически Русия, то нещата се обърнаха. Сега ако не доставят пейтриъти ще ги гледат лошо, а и току виж записа на байден се появил онлайн :D

Вто Юни 13, 2023 5:10 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Пейтриът е ...

Не ги мисли хамериканците. Те са си направили сметката какво ще спечелят. Дори Путин го разбра (вече). А и разходите има кой и с какво да ги плаща и дори обикновените руснаци започнаха да се сещат за това. :wink:

Вто Юни 13, 2023 5:49 pm
Профил

Ако си бяха направили сметката нямаше да пращат на украйна пейтриът, дори нямаше да започват тази война... но... понякога сметките излизат криви, особено когато се правят от алчност

Вто Юни 13, 2023 5:51 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
emilvtc написа:
Не знам, но ми се струва, ....
С децата с легото си играхме да направим робот куче, който да се "оглежда" за да ни открие и после да се приближи до нас на някакво разстояние, а после и да ни следва на определена дистанция като започнем да се движим. Та предполагам, че това за което говоря за дрона няма да е чак "ракетна наука" ...

Ами сравняваш компютри с компоти :)....
Ама какти и да е.
Ако някой муне интересно адам плуто да се обажда.

Вто Юни 13, 2023 5:59 pm
Профил

Desert Leo написа:
ToHu написа:
Пейтриът е ...

Не ги мисли хамериканците. Те са си направили сметката какво ще спечелят. Дори Путин го разбра (вече). А и разходите има кой и с какво да ги плаща и дори обикновените руснаци започнаха да се сещат за това. :wink:

Ами да ти кажа тука доста мислят, пари няма а това заочва да заприличва на сериозен разход, и гимисля, щот това се плаща вкл. и с мойте данъци, и не само аз ги мисля ами и много други ги мислят ... варианта е да се вдигат още данъците ...

Вто Юни 13, 2023 6:08 pm
Профил

Desert Leo написа:

Дано наистина са си направили сметките, дано да са вярни и дано ние да не сме включени в тях. Имам в предвид за разходите и за кървавите "печалби" след това.
(Дано и Путин да не ни е включил в неговите сметки)

Израелската система може и да е по-добра от "пАтриотите", но и тя е доста скъпа. Еднин касан излизал няколко стотин долара а се сваля с хилядократно по-скъпа система. Отделно, че никой не знае (даже и изстрелващият го) къде точно ще "отиде", а за траекторията му няма да споменавам.

ToHu написа:
... варианта е да се вдигат още данъците ...

Защо данъците? по-добре храните - както у нас. така най-бедните плащат войната. С данъците удрят бизнеса и богатите, а богатите винаги искат друг да плати сметката - не те.

Вто Юни 13, 2023 6:15 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Desert Leo написа:
ToHu написа:
Пейтриът е ...

Ами да ти кажа тука доста мислят, пари няма а това заочва да заприличва на сериозен разход, и гимисля, щот това се плаща вкл. и с мойте данъци, и не само аз ги мисля ами и много други ги мислят ... варианта е да се вдигат още данъците ...

Кай теи е казал, че имаш право да мислиш - работиш и плащаш данъците си.

Вто Юни 13, 2023 6:20 pm
Профил

Тъй де, ама колкото и да са вярващи и с капаци и промити мозъци, една част от населението започва да мисли, не са само такива като мен, и това е проблем за тия политики. Пак да кажа, може да звучи налудничаво, но гражданска война в САЩ в близко време съвсем не е невъзможен сценарий, разделението е огромно и се увеличава с всеки ден.

Вто Юни 13, 2023 7:17 pm
Профил
Аватар

имаше някъде разбивка (западен "реномиран" сайт)
колко струва сватбарското използване на Пейтриът ... някъде над 1.1 милиарда
и трябваше да запазя линк към филма - FPV направи си сам дрон за 200$ как запали "котака"
носеше РПГ заряд - удари го отстрани
(има го е телеграма - мързи ме да търся)

не знам за тази война ама следващата ще е: геймъри с дронове от по 200$

Вто Юни 13, 2023 7:51 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1448 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 97  Следваща