Отговори на тема  [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 99  Следваща
ChatGPT 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: ChatGPT
Това малко в страни от темата, но току що пробвах Google translate на телефона (последно го бях ползвал преди година) и както забавянето така и коректността на превода са подобрени изключително много. Това на Английски-Немски-Български. Реално погледнато имаме функционираща технология за превод в реално време. Същото приложение на ябълката е с по-лоша коректност, но пък върви напълно офлайн. Въпрос на време. Впечатляващо

Сря Юни 21, 2023 11:56 am
Профил WWW
Аватар

itso.t написа:
Така, така...
Цитат:
Германският Bild ще замени част от персонала с AI, съкратените са трицифрено число

https://offnews.bg/medii/germanskiat-bi ... 03264.html

Тук става въпрос за немската алтернатива на днес.бг Последният съмняваш ли се, че качеството му няма да се подобри в пъти ако го автоматизират на 100%? Аз съм убеден

Сря Юни 21, 2023 11:57 am
Профил WWW
Аватар

Ами не е изключено качеството да се подобри. Надявам се "интелектът" да не усвои модерния сленг който сме принудени да четем и слушаме непрекъснато:
мен ми е добре
не ми е важно
градусите са минусови
...и всякакви подобни идиотщини.

Докато си пиех кафето четох статия за изчезналия батискаф. В нея споменават, че батискафът бил отвел туристите на пътешествие дълбоко под атлантическия океан.
И се чудя - иб@си батискафа. Под океана нямаше ли пясък, тиняк и каменяк.
Как ли ще да пътува тоя чудодеен апарат в такива условия? Може би телепорт?

Сря Юни 21, 2023 12:09 pm
Профил

Новините и сега не стават за четене и гледане заради "свободата на словото", а като започне и AI да ги съчинява по зададени правила - предполагам, че въобще няма да има смисъл да се гледат.
С цел детоксиккация спряхме да гледаме телевизия и да слушаме радио, вестник не съм си купувал от 30+ години и ако това с AI стане реалност - ще спрем да четем и в интернет.
(Предполагам, че това е целта в крайна сметка)
Ще гледаме в интернет все по-ограничен брой видеоинтервюта от още по-ограничен брой журналисти от не-официалните медии и така.
Ще се активизират още повече фак(т) чекерите и нещата ще тръгнат на "по-добре".

Все пак не вярвам да се стигне до там.

Сря Юни 21, 2023 12:46 pm
Профил

https://m.dir.bg/it/nauka/horata-se-dov ... esno-na-ai

И все пак си пази стария ВЕФ и приготви по голяма антена, китай далеч ама русия по близо, някой ден да не се наложи да слушаме радио свободна русия за да разберем какво се случва по белия свят

Сря Юни 21, 2023 1:54 pm
Профил
Аватар

За да разбереш какво се случва по белия свят днес слушаш Al Jazeera, BBC, Der Spiegel, Reuters, Sputnik, Meduza, Bivol и каквото още сметнеш за правилно. Съвсем скоро ще можеш да питаш ChatGPT за обобщение на статиите по дадена тема от редица източници, които само можеш да специфицираш и подкрепяш финансово.

Сря Юни 21, 2023 5:01 pm
Профил WWW

защо ли съм много скептичен, провел съм няколко разговора, има огромен биас, те не го и птричат.

Чет Юни 22, 2023 9:49 am
Профил
Аватар

Парадоскът тук е, че заради способността му да отчита сентимент е отличен инструмент за детектиране на биас. Което означава, че ако го оставиш да итерира, може спокойно да го изчисти напълно. Но с това се занимават jailbrake-натите модели.

Чет Юни 22, 2023 6:01 pm
Профил WWW

Може да итерира някоя твоя версия, но публичната и общодостъпна най вероятно няма да итерира, а ще казва каквото е угодно на едни хора отвъд океана, поредния израстък на сорос, не вярвам да пропуснат да се вмъкнат в нещо на което хората се доверяват толкова лесно

Скоро пусках скрийн как отговаря с биас и си признава че това не е негово мнение а предварително програмиран отговор, щом така работи и хората вярват защо да го променят

Чет Юни 22, 2023 7:16 pm
Профил
Аватар

Интервю с Andreessen. Интервюиращият Lex Fridman е странна птица, но като гости са му били Patterson, Lattner, Kernighan и Keller по няколко пъти и разговорите отчасти са изключително добри.

https://podcasts.apple.com/de/podcast/l ... 0617915020

Сря Юни 28, 2023 10:38 am
Профил WWW

Прикачени файлове:
Capture.PNG
Capture.PNG [ 13 KiB | Прегледано 1876 пъти ]

Вто Юли 11, 2023 1:49 pm
Профил

Разследват създателите на ChatGPT - има подадени искове за предоставяне на невярна или подвеждаща информация, за нарушаване правата на потребителите и кражба на интелектуална собственост.
https://eandt.theiet.org/content/articl ... ce=Adestra

Пет Юли 14, 2023 4:36 pm
Профил

Съвсем в реда на нещата, тотална забрана за масовата публика би била най-удачна. А за материалите с които е обучаван пък е съвсем друга работа, съдейки от отговорите които дава са му напълнили "тиквата" с глупости от мрежата без изобщо да ги проверяват.
Отделно, това, че лъже относно "цитати" които всъщност сам си измисля, не може да дава текст за който твърди че е цитат, а в оригинала този текст изобщо да го няма.

Пет Юли 14, 2023 5:36 pm
Профил

Тя идеята е, че няма нужда да ги проверяват. Изсипват всичко със самосвала да се джурка - текст, снимки, всякакви други данни ... и се надяват аутокъмплийта да заприлича на интелект.

Пет Юли 14, 2023 5:51 pm
Профил

Е да ама защо ми се струва, че има значене каква е пропорцията на достоверна спрямо недостоверна информация.Отделно, споменах по-горе относно това което ми даде като "извадка" от закон за пътищата, да звучеше сравнително достоверно, и беше оформено точно все едно е извадено от там, но такъв текст няма. Аз очаквах, поне по отношение на цитатите да е коректно, един вид да може да го използваш като малко по-умна търсачка, да ама не, то си измисля.

Пет Юли 14, 2023 5:57 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 99  Следваща