|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:00 am
Франция, пътища, проблеми?
| Автор |
Съобщение |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Re: Франция, пътища, проблеми?
Ами напук на всичко написано на 4ти юли минах през париж. Баш напосред него и окплните квартали (триумфална арка, айфелова кула) всичко беше изблизано, все една не е имало такова всенародно вълнения
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Юли 07, 2023 12:23 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе ... необичайно за Париж  Аз около месец бях там, точно около триумфалната арка, е такава мизерия няма, и не говоря за вечер, дори и през деня след като са чистили пак е мръсничко, а за сутринта преди да минат чистачите няма да говорим. отделно, че навътре в уличките около заведенията мирише на кенеф денонощно, пикат отвън и колкото и да го чистиш то си мирише.
|
| Пет Юли 07, 2023 4:38 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
И всички паркират на слух... 
|
| Пет Юли 07, 2023 7:35 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Абе хубава е францията, ама да я миняш транзит  Само по малките селца и замъците да се спреш Сега съм в германия спахме насред лозарско селце. Много яко. Пак за франция ще се притвснявам края на август...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Юли 07, 2023 11:38 am |
|
 |
|
ToHu
|
А в Испания още по-зле, там не на слух а на усет, т.е. не те ли лашне доре, значи не си упрял както трябвя. Изкарах преди години месец в Малага, аз не видях една кола която да не е е споне няколко щети, и ние бяхме с кола, рента кар, размина се само с одрасквания, но застраховката го покриваше 
|
| Пет Юли 07, 2023 9:19 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
И франсетата имат хубави немски лозя - в елзас. Краднали са си ги май още първата световна и все още не са успели да ги офренчат на 100%. Страсбург не си струва но Колмар, селата около него и разните му там пътища на виното си струват отвсякъде. Не е същото като от другия край на Рейн където са Фрайбург, Баден--Баден и т.н.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Юли 07, 2023 10:57 pm |
|
 |
|
stewie
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 20, 2013 5:18 pm Мнения: 381 Местоположение: България
|
Малко офтопик - с какви коли карате на такива дълги разстояния?
|
| Съб Юли 08, 2023 2:02 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
От 2014 се прибирам с Forester 2015 но миналото лято го пенсионирах и си е вече само в БГ. Слагах му и един сандък отгоре - 630 литра допълнителен багаж. И пак е зор с багажа, че жена ми какво ли не мъкне с нас. Миналата есен взех Outback но май няма да му се наложи скоро да пътува до БГ. Общо взето оффроад ми се е налагало да карам само в Албания, че там нямаше руминг а вградения гпс не беше наясно, че имало нов прекрасен път и като ме прекара през едни чукари - от Фльора до Йоанина ...
|
| Съб Юли 08, 2023 6:48 pm |
|
 |
|
HCL
|
Mitsubishi Galant навремето, а сега с Mazda CX-5. Офроад ми се е налагало да карам само веднъж в Австрия, но не беше грешка на навигацията, а бягане от задръстване. Тук понякога почват от немската страна и стигат до Австрийската което си е 30-40 км... Но 4х4 си има предимства и на паркетна настилка. Кола под наем в България съм взимал два-три пъти, но с децата предпочитам да карам своя.
|
| Нед Юли 09, 2023 10:11 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Една от целите ми последното пътуване беше да си взема кола... Взех едно зойче францозойче от Норвегия. Пътуването на ток из Европа се оказа приятно. Само в Германия докато нацеля приложение за зарядните имаше малко драми. Даже още продължават, щото тия некадърници искаха директен дебит, съгласих се, зареждах си без проблем. Преди 4-5 дена излезе фактура, ама като гледам не са ми дърпали парички и май не могат. Лошото е, че другия месец мисля пак да ходя и предпочитам да им платя сега. Но чувам и от други места, че немците са тъпи и упорити. Ще ги изчакам още малко и ще им пиша дали искат да пият студена вода или ще се съгласят на друг начин на плащане. Чух че и с влаковете е същата история. Явно имат много пари и не държат да им се плаща.
|
| Нед Юли 09, 2023 2:31 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Не е хубаво така - да ходите до Норвегия и да не се обадите за бира 
|
| Нед Юли 09, 2023 5:37 pm |
|
 |
|
HCL
|
Банков превод никога не отказват. Обаче, напоследък наистина има някаква тъпня с банките и много малки кафета и ресторанти приемат само плащане в брой... обратно в пещерната ера...
|
| Нед Юли 09, 2023 9:25 pm |
|
 |
|
palavrov
|
В Белгистан ги задължиха да имат безкасови плащания и там където не им излиза сметката да има пос терминал се изхитриха да ти дават IBAN да преведеш пари или сканираш QR от който банковата апп-ка на телефона си разпознава сметка и сума и привежда парите. Е винаги има тарикати на които току що им се е развалил терминала и разбираш ли за тяхно огромно съжаление може да платиш само в брой.
|
| Нед Юли 09, 2023 10:28 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Че е много удобно да се плаща с карта спор няма, но винаги има шанс нещо да се обърка, лично на мен ми се е случвало три пъти да не успея да платя дребни неща. Пък и ся дето говорят за тая цифрова валута и тва дето искат да махат кеша ми се струва леко гадно, само си спомни как ги прецакаха Канадските траджии и тия дето им помагаха, и Гърците леко намазаха с ограничения с тегленето на пари от банкомат, та пещерната ера не е лошо нещо като имаш некоя стотачка в джоба.
|
| Пон Юли 10, 2023 3:25 am |
|
 |
|
ToHu
|
Това си е още един начин за контрол, отделно че плащанията с карта далеч не са безпроблемно дори и в САЩ, какво да говорим за останалият свят. Не е рядкост да не може да се плати с карта, дори най-малкото защото не всички приемат всякакви карти. А тук в Мексико например куп карти изобщо не работят, не веднъж ми се е случвало да заредя гориво и после да търся банкомат за да си платя. В САЩ също не всички колонки мм вземаъ картите, включ. и издадени там, но там поне касиера обикновенно няма проблем да я чарджи. Удобство е но да е само електронно е малко тъпо.
|
| Пон Юли 10, 2023 6:27 am |
|
|