Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
hp859x upgrade 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение hp859x upgrade
Някой дли си е играл с подобен дъртнян? Имам едно такова добиче конкретно 8595Е и му намерих QP детектор, но нямам карта с драйвер и емс персоналити. Нейде мернах, че 95е/96е имали драйвера по дифолт, но дори и да го имат предполагам менютата не са активни, а лими и вс. останало изобщо го няма. Та се чудя някой дали си е играл да прехвърля от един на друг.
Ей тук има нещо по въпроса : https://www.eevblog.com/forum/testgear/ ... analyzers/
но ако някой го е правил може д ми спести определени главоболия :)
Аз отделно му намерих и тракинг и fast adc, за тракинга май не му трябва драйвер а за fast adc ще го мисля на по-късен етап.

Чет Авг 10, 2023 8:48 am
Профил

Мнение Re: hp859x upgrade
В малко по-друга посока, пак за тоя дъртанян, вчера ми пристигна TG та вече и това има, ако някой ще рпави подобен ъпгрейд има няколко специфики.
1. Ако имате само тракинг генератор с платка нещата няма да станат, като минимум трябва дистрибутор за Lo, номера му по схема е А3А14 парт номер 5086-7744, това нещо се слага на мястото на А3А13 и А3А10. Това е нужно за да може изобщо да тръгне. Отделно ако трябва да е пълнофункционално трябва и атенюатор А3А16 парт номер 0955-0679, без него изход ана TG остава нерегулируем.
2. Не е лошо да имате подходящ по дължина и форма твърд коаксиал. Едни от YTO до сплитера, тук евентуално някой от съществуващите ще стане, и още един от сплитера до TG, този е дълъг, възможно е да се сложи полутвърд предполагам, може да окаже ефект но ще е само в-у тракинга. Моят е 8595 и е с dual band mixer , един от съществуващите стана с минимална корекция за да го свържа с LO дистрибутора, но на 91,2,4 са два отделни миксера и там ми се струва по-сложничко, най-вече поради липса на подходящ по размер тръболяк от оригиналните.
3. Не знам дали само при моя липсваше, или това го има само във версията с TG, но има един затварящ панел на ВЧ асмебли който при мен го нямаше, а на него се крепи изходният атенюатор. Възможно е да стане и без него, но ще трябва да се намери подходящо място за атенюатора.
За мой късмет тоя ми го изпратиха с всичко нужно, дори в повече, дойде с 3-те ламарини на ВЧ асемблито, LO дистрибутор, и дори екстри които не са част от TG, вкл. миксер, 3-те филтъра, достатъчно тръболяк че и 10 Mhz генератор та преместих липсващата ламарина, както и изпозлвах някои от тръбите.
Ако имате всичко под ръка и въображение са 2-3 часа работа .. е освен ако като мен не включите някой коаксиал на грешното място и като не го видях реших че LO дистрибутора не работи и разкостих всичко да мога да го меря, което ми изяде още 4 часа ... до де се осъзная че 600-те Mхз на втория конвертор ги включвам на някакъв тест порт вместо на входа ...

Вто Авг 15, 2023 10:45 pm
Профил

Мнение Re: hp859x upgrade
Тъй бях забраивл да пиша как върви ъпгрейда. Успях да го натъпа целия, в омента има FAST ADC, QP, TG, Narrow BW имам и noise figure ама няма свободен слот ;)
QP се оказа най-големия проблем защото без драйвер и персоналити хардуера е безполезен. В eevblog-а намерих правилната тема : https://www.eevblog.com/forum/testgear/ ... driver/50/
Всичко е обобщено в писанието на Miti, той е качил както нужния скрипт така и кратка инструцкия. Имах проблеми с моя GPIB, та инсталирах и Linux Mint но се оказа, че проблема е в смия USB-GPIB адаптер, оказа се клонинг който не се поддържа от Linux GPIB. Както и да е, намерих си карта на PCI и изрових една от дъртите щайги. Самото инсталиране на картата е малко по-ралзично от тов акеото той описва, но предполагам това зависи и от картата, моята не е на NI а на keysight. Самият скрипт иска няколко корекции, сега забравих какво точно беше, но ако прочетет няколко поста по-нагоре са описани от MarkL едното беше свързано с bash "On the first line of do_cmds and parse_a change "/bin/sh" to "/bin/bash". Then give it a shot." имаше и още една корекция ама вече не помня коя беше.
След като скрипта мина без грешки QP функционалността се появи, като при това не забелязах да е разбутало каквото и да е от другите които имах.
Та в момента имам работещ QP с Narrow band.
На дневен ред е 85630 модула за скаларни измервания, имам го, работи но ми липсва персонализацията 85714A. Сега то там няма кой зане какво, вариант е да си напиша някои от функциите като програма или да ги направя като PC софтуер ... ще иска малко занимание, иначе сваляне, ексел пак същото нещо.

Пон Сеп 04, 2023 10:19 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]