|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:02 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
HSB
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
 CY8C29666-24PVXI
Правя тука едни ревюта -какво за какво се ползва и т.н и гледам гореупоменатото контролерче.. CY8C29666-24PVXI абе нищо и никво 8 битово с 32к флаш а цената му е огромна брадва... например STM32G0 в 32 пина и с 64к го купуваме за по малко от долар а тва е 5-6 .... Помислих си че му е end of live и затова е брадва ...ама кта поогледах насам натам казват че няма проблем с доставките. какво му е толкова ценнтоо на това дръвце?
|
| Пет Авг 18, 2023 7:42 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
 Re: CY8C29666-24PVXI
Ценното му е хардуера. Трябва да си свалиш PSoC Designer и да го поразучиш малко за да видиш. Много е гъвкав и може да прави неща за които иначе трябват външни жици. Трудно е да се даде точно определение... нещо като цифрови и аналогови модулчета, които можеш да свързваш вътре за да правят различни неща - интерфейси, броячи, честотни филтри и т.н. Нещо като фпга на много високо ниво. Може вътрешните връзки също да се променят в движение от софтуера. Аз съм ползвал доста от тия и са много приятни, но си имат и дървини. На първо място са бавни, с малко памет, и най-лошото - нямат вътрешен дебъг. Но за много приложения са супер
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Авг 18, 2023 10:35 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Поразгледах го това PSoC Designer , прилича малко на Flowcode https://www.flowcode.co.uk/обаче не е тачно такова . Явно е имало пазар за такива неща.... аз лично няма да платя такива кинти за това нещо ...ама освен мене има и други хора на тоя свят които мислят различно. Намерих тука в един шкаф поне 200 ...трябва да ги видя че са в тубе дето му викат и незнам колко са точно.... да взема да ги продам и да си купя нещо друго  в съотношение 3 към 1 - 3 Cy за 1 STM
|
| Пон Авг 21, 2023 9:30 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ааа, не. Няма нищо общо с FlowCode. Това си иска писане на С както си е нормално, но в самия чип можеш да свързваш модулчетата по софтуерен начин. Нещо като фпга на много високо ниво и доста по-удобно от фпга. В по-късните поколения на PSoC, Cyspress (тогава) тръгнаха да слизат по-надолу и по-близо до фпга. Ако си качиш PSoC Creator ще забележиш разликата. Това обаче според мен беше грешен ход и доказателството - доведе до намален интерес съм чиповете им, и накрая до продажба на цялата фирма. За съжаление обаче не ги купи Microchip, ST, или TI, a Infineon, така че очаквам в близките години PSoC постепенно да потъне в забвение, което е жалко наистина, понеже беше страхотно добра концепция.
|
| Вто Авг 22, 2023 11:17 am |
|
 |
|
HSB
|
 |  |  |  | Н'бабане Гт'муан'га написа: Ааа, не. Няма нищо общо с FlowCode. Това си иска писане на С както си е нормално, но в самия чип можеш да свързваш модулчетата по софтуерен начин. Нещо като фпга на много високо ниво и доста по-удобно от фпга. В по-късните поколения на PSoC, Cyspress (тогава) тръгнаха да слизат по-надолу и по-близо до фпга. Ако си качиш PSoC Creator ще забележиш разликата. Това обаче според мен беше грешен ход и доказателството - доведе до намален интерес съм чиповете им, и накрая до продажба на цялата фирма. За съжаление обаче не ги купи Microchip, ST, или TI, a Infineon, така че очаквам в близките години PSoC постепенно да потъне в забвение, което е жалко наистина, понеже беше страхотно добра концепция. |  |  |  |  |
Ами то май вече е затънало - пише че тоя софт е обсолетнат ,предполагам след време ще спрат и с чиповете.
|
| Сря Авг 23, 2023 6:32 pm |
|
 |
|
RM
Ранг: Почетен член
|
Дане забравяме че Infineon заедо с тези CY8C29666-24PVXI дето никога не съм виждал, купи и 32-bit PSoC™ 4 Arm® Cortex®-M0/M0+ тези съм свалял и презаписвал (примерно CY8C4014) Ползват се в новите серии сушилни и перални машини на АЕГ като чипове които обслужват за капацитивни бутони ... намират се и в малките кафе роботи SAEKO (Philips)- и там са на сензорните бутони ... За какво са им на Microchip те си купиха Atmel не съм сигурен дали Infineon имат лицензи и производство на ARM ... тях съм срещал основно в автомобилната електроника , и не съм много запознат с тях, Освен към силовите им елементи.
_________________ Вниманиене съмвишист....ИЙ.
|
| Нед Авг 27, 2023 12:29 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ами те така или иначе се мъчат да стигнат там. Засега са само на нивото на CLC докато PSoC е съвсем друго ниво
|
| Нед Авг 27, 2023 1:00 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Е не знам как ще е обсолетнат като почти всичките PSoC1 чипове са "active and preferred" статус ПС. точно в момента оглеждам един CY8CPLC20 за текущ проект...
|
| Вто Авг 29, 2023 3:54 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|