Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Цена на SMS 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение Цена на SMS
Знае ли някой каква е цената на SMS за проверка на идентификация (напр. при влизане в Google) от gmail?
Проблемът е, че в последната фактура от оператора имам таксувани 4бр. sms по 5лв, а нямам спомен след земетресението в Турция да съм пращал благотворителност. От фактурата не се разбира нито дали аз съм получателя, нито номер, на който да съм пращал, а често се налага да получавам кодове за идентификация, понеже влизам в интернет от различни устройства и различни местороложение. Благодаря предварително!

Сря Авг 30, 2023 8:51 pm
Профил YIM
Ранг: Почетен член

Мнение Re: Цена на SMS
Досега не са ме таксували за верификация . .
но не знам какво се случва при роуминг ?

Сря Авг 30, 2023 9:18 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Това при твоите приятели от ем тел, ем жица ли?

Сря Авг 30, 2023 9:19 pm
Профил

Не, Globul - Telenor - Yettel, техната м@м@!

Сря Авг 30, 2023 9:38 pm
Профил YIM

Разкрих измамата: някой през вайбър хаква телефони и си присвоява допълнителното заплащане под прикритие за еротични услуги.
1. Практически не ми се налага да ползвам интернет през телефона, а през последния отчетен период въобще не съм включвал Сафари (това ми е търсачката);
2. Вайбър ползват внуците ми и ми пращат снимки и съобщения;
3. Опитах веднъж неуспешно да изпратя видео от телефона на дъщеря ми, но клипа се оказа твърде голям;
4. Възможно е чрез погрешна манипулация (опит за изтриване) да съм пратил ЕДИН SMS, но как ЧЕТИРИ и то на един номер? Та аз нямам толкова отваряния на вайбър.
Обясненията, които получих от офиса на Йетел бяха объркани и разнопосочни: може да съм пипнал погрешно телефона (1); това е вирус (2); прикривам секс наклонности (3); случва се без да разбера(4).
Малко стана като оня, дето сварил жена си на калъп, излязъл в коридора да си обели ябълка и прелюбодееца се спънал и паднал върху ножа. И така четири пъти :D .
Засега изтрих вайбъра от телефона.

Чет Авг 31, 2023 2:25 pm
Профил YIM
Аватар

Абе човек, кажи нещо сигурно, щото и аз ползвам този вайбър , и не ща да плащам SMS-и по 5 лева.
Вече всички плащания са ми с верификация по SMS, ползвам по няколко на ден и няма да ми стигне смърделата заплата да им се изплащам.

Чет Авг 31, 2023 7:04 pm
Профил
Аватар

SMS за потвърждение на нещо е съобщение като всяко друго. Още повече, сметката за изпращане на SMS би трябвало да я получава тоя който изпраща съобщението, а не получателят му.
Аз също съм абонат на Жълтотел и досега не съм забелязал подобна аномалия.

Чет Авг 31, 2023 7:13 pm
Профил

Йетелците ми казаха номер 187087 без да го виждам защото екраните им не са въртящи. На този номер от моя телефон са изпратени 4 SMS с добавена стойност. Нито знам що е такъв шантав номер, имам чувството че ме пращат за зелен хайвер.

Офтопик: преди две години установих, че в банкоматната карта ми се губят пари и от банката установиха, че уж съм се абонирал в някакъв сайт за игри. Тогава раззбрах, че в продължение на 5 - 6 месеца всеки месец са теглени по около 40лв. Първо, никога не съм активирал картата за плащане онлайн; второ никога не съм регистрирал картата си в никакъв сайт. Учтиво ми беше обяснено, че ако искам вътрешна проверка в банката ще е за моя сметка, т.е. откраднатата сума няма да покрие разходите. В крайна сметка ме убедиха, че най-вероятно аз съм допуснал някаква грешка и, понеже сумата не беше чак толкова голяма, не настоях да се извърши. Смениха ми картата с нова пластмаса и аз си смених паролата веднага. Тук има обаче любопитна подробност: още при предишната карта се бях абонирал да получавам SMS от банката за теглените суми. И това дълго време работеше. Само че, по едно време SMS-ите спряха! И тук ми е грешката, че не повдигнах веднага въпроса защо, след като не съм поръчвал отказ от тази услуга. После се усетих: КОЙ, ако не е банков служител, може да изключи дадена услуга?!?

Моля за извинение за отклонението, аз съм от старото поколение, което имаше безрезервно доверие в институция като банка, но щом в една банка има крадци, какво да кажем за мобилен оператор?

Чет Авг 31, 2023 9:02 pm
Профил YIM
Аватар

Имам един колега които излезе болнични. Освен че беше осигурен от работодателя се и Самоосигоряваше защото имаше действаща фирма и му се полагат болнични и от двете места на който е осигурен- нап му изпрати 2 болнични превода напълно законно.
От банката са му спрели единия и официално му казаха че е било грешка от страна на нап, да му изпратят 2-пъти болничния. Ходене по мъките - парите не бяха върнати на НАП, а ги нямаше и в сметката. След скандал в офиса в София, му върнаха парите без никакви и обяснения. Сигурен съм че банкови служители крадат от сметките, и никак не се притесняват. А когато ги хванеш са много сърдити и арогантни. Но няма начин, не може да се оплачеш никъде. Това което дават понякога по телевизийте не знам откъде го взимат, някакви пълни глупости и маловажни неща. Има ежедневно такива нагли измами - и никой не им дава гласност.

А да ти кажа, че догодина тези SMS-и ще ти се сторят мил спомен ... след това което ни подготвят ЕРП-тата и борсите за енергия :evil: :evil: :evil:

Чет Авг 31, 2023 9:48 pm
Профил
Аватар

@ikarlo : имаш ли деца тинейджъри?

И ние с жената така се чудихме къде изчезват едни пари от една карта дето жената я ползваше само да и превеждат детските. Посяга към нея (2 дни преди заплата) и изненада в картата има по малко отколкото очаква. И така няколко месеца докато забележи че всеки месец изчезват по едни 40-50 лв. Няма SMS, няма нищо. Изисква пълно извлечение - и какво да видим абонамент за някакъв VPN, разни in-game purchase за майнкрафт, фортнайт и подобни... Блокирахме абонамента щото той въобще не пита - направо си тегли всеки месец. Дебитната карта иди доди. Ама мина се не мина няма и година и жената гледа сметката на кредитната карта - останали 43 лв (от 1500) - бръкнала наща в чантата на майка си и "пазарувала" - само простотии за фортнайт - една покупка останала висяща щото за 68 лв. и не стига наличност - не знам какво ми идеше да я направя.

Тъй че преди да почнеш да се съмняваш в някой външен провери вътрешните как са. И аз имах доверие и вярвах че няма да се случи. Вярвах че няма да се случи и втори път, ама втория път беше брутален.

Пет Сеп 01, 2023 1:12 pm
Профил ICQ

Cekins написа:
@ikarlo : имаш ли деца тинейджъри?

И ние с жената така се чудихме къде изчезват едни пари от една карта дето жената я ползваше само да и превеждат детските. Посяга към нея (2 дни преди заплата) и изненада в картата има по малко отколкото очаква. И така няколко месеца докато забележи че всеки месец изчезват по едни 40-50 лв. Няма SMS, няма нищо. Изисква пълно извлечение - и какво да видим абонамент за някакъв VPN, разни in-game purchase за майнкрафт, фортнайт и подобни... Блокирахме абонамента щото той въобще не пита - направо си тегли всеки месец. Дебитната карта иди доди. Ама мина се не мина няма и година и жената гледа сметката на кредитната карта - останали 43 лв (от 1500) - бръкнала наща в чантата на майка си и "пазарувала" - само простотии за фортнайт - една покупка останала висяща щото за 68 лв. и не стига наличност - не знам какво ми идеше да я направя.

Тъй че преди да почнеш да се съмняваш в някой външен провери вътрешните как са. И аз имах доверие и вярвах че няма да се случи. Вярвах че няма да се случи и втори път, ама втория път беше брутален.

Тинейджър е внукът ми (вече пълнолетен), живее на друг адрес, от само себе си се разбира, че децата ми вече са средна възраст и живеят отделно, а от внучката имам правнук, но е в Германия. Картата дори жена ми не я ползва (нейната пенсия е по-голяма от мойта), освен това съм я назначил за министър на финансите в семейството, така че и моите пари доброволно са на нейно разположение.
Обърни внимание: преди да открадне, крадецът ми е спрял услугата SMS известяване. Нали не мислиш, че някой мой роднина ще може да направи това?

Пет Сеп 01, 2023 4:01 pm
Профил YIM

Филмираш се, едва ли някой ти е спрял смс-те умишлено. Предполагам и за абонамента ще се намери обяснение ако разрови човек.

Пет Сеп 01, 2023 4:22 pm
Профил

ikarlo написа:
... а от внучката имам правнук

Това е щастлив човек, да доживее до правнуци!

Пет Сеп 01, 2023 4:37 pm
Профил
Аватар

За правнуците не знам, ама се чудя дали някога ще мога да оставя жена ми да отговаря изцяло за финансите, щото в момента без да и ги давам всичките накуп успява да изхарчи цялата ми заплата, пък ако и ги дам не знам дали ще стигнат до следващата...

Съб Сеп 02, 2023 9:53 am
Профил ICQ
Аватар

Няколко пъти за по няколко дни романтика на свещи (без електричество) и полупразен хладилник ще повишат финансовата култура до невиждани нива... :D

Съб Сеп 02, 2023 11:13 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща