Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Нов вид измами по телефона... 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение Нов вид измами по телефона...
Ясно че образовани хора като нас няма да се хванат, но въпроса е ако имате по-възрастни роднини или приятели (или пък доверчиви) да ги предопредите!

Днес ми се случи следното нещо. В разговора (който е по телефона) В: съм аз (Ванко) И: е Измамника...

В:Ало
И:Здрасти, какво правиш
В:Ами седя си в нас. Кой се обажда
И:Аз съм твой роднина
В:Кой по-точно?
И:Ами ти нямаш ли роднини извън София?
В:Имам
И:Не можеш ли да се сетиш от къде ти се обаждам?
В:Аз имам роднини къде ли не така че не мога да се сетя.
И:А в Пловдив, Варна, Бургас нямаш ли?
В:Имам във Бургас (всъщност нямам никакви в посочените градове)
И:Ето виждаш ли че се сети. Знаеш ли... закъсал съм го за пари, така че ще можеш ли да ми помогнеш малко, че не мога да се прибера. Та ако може да ми додадеш някой лев, пък ще ти ги върна след седмица.
В:А ти знаеш ли въобще с кой разговаряш?
И:Ами да, а ще може ли днес да се видиме?
В:Виж какво нито ще се виждам с тебе нито пък имам роднини в който и да е от тия градове. Кой си ти бе?

В тоя момент ми затвори. Та... ако бях някой по-доверчив можеше тоя да си вземе кинтите и да изчезне. Слагам го тук за да го видят колкото се може повече хора и да знаят че това е ИЗМАМА. Тези хора само чакат да се изпуснеш нещо и веднага се хващат за сламката. Недай си боже да звъннат на някой възрастен и той да се изцепи "Вуте ти ли си бе?" :D или нещо такова и естествено ще има "Ами да аз съм" и от там картинката ви е ясна. Така че кажете на колкото се може повече хора, за да не ставаме жертва на собственото си уверение!

Пет Сеп 22, 2006 1:05 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Ами има всякакви тарикати.
На мен преди време ми се игуби котето, и налепих обяви че давам 100 лв награда. Да ама на другия ден го намерих умряло, както и да е не ми се занимаваше да махам обявите. И на 2-3 пъти ми се обаждат ими казват, абе знаем къде е котето ама хората искат 200 лв, дай 100 да ида да го взема и другите 100 като го донеса. Ве ме случваха да съм нещо зает, иначе след първия път реших да ида да им дам 100 лв ..... пък и да им тегля един бой, ама такъв дето се помни цял живот, ако има живот .... много мразя тарикати.

Преди 2-3 години, звъни ми някакъв и ми вика, абе дадоа ми вашия номер тъй и тъй, едни части продавал, ама не той ами някой друг, казали му че може да се заинтересувам, той имал и купувач ама нямал пари да ги купи. Викам добре, кви пари искат, оня вика 10 хил, колко дава купувача ти, 30, каза 5 за мен другото за теб. Питам го аз къде са тия неща, и той ми обеснява някакво село, за негово нещастие в Шуменско, той бил в софия, да съм му дал парите. Уговорихме ние среща, естествено ми е ясно че тоя нещо ме връзва ама както и да е,може пък и истина да излезе. Отивам аз, той тарикат, малко костюмиран, вика носиш ли парите. Гледам го аз така и му се радвам, накарах го да звънни на неговите хора с частите, да ми даде адрес, даде той. Звъннах на едни дружки в шумен, такива хубави здрави момчета, пратих ги да проверят и седнахме с тоя да чакаме. Звънян те след около час че ги намерили тия, стадо циганета, наистина имали части ама 15-та употреба, теглили им един бой и ги оставили. Тоя доста се поспече, аз тъкмо разсъждавах как да го закарам на някое по закътано местенце ама докато се усетя офейка някъде та му се размина, явно е дочул какво са ми говорили по телефона, аз нали съм глух та го усилвам колкото може ....

Пет Сеп 22, 2006 2:05 pm
Профил

Мнение 
Хубав си го организирал. Само така.
На мене са са обаждали към десетина пъти да печеля много пари - то ремъци ли не бяха, лагери ли, болтове, какво ли не. Първия път щях да се хвана, но се консултирах с един колега, та той ме светна. Вторият път ми се обадиха тъкмо след като ми бяха задигнали от колата 340$ (тогава доларът беше 3000лв) и ме беше много яд. Звъннах на следователя, който се опитваше да разследва кражбата и му казах - ще намеря пари, залагам се - хващайте ги. Говорил с началника на управлението, но оня отказал. Стоката била в границите на едно РПУ, купувачът - в друго, а пък ние сме в трето. С една дума - невъзможна работа. За полицаите има граници , а за престъпниците няма.
От тогава, като ми се обадят, водим учтив разговор в продължение на 10-15 минути по джисема. Накрая им обяснявам, че съм спечелил от разговора - Мтел е спечелил, ще даде данъци на държавата и пенсиите на родителите ми ще се увеличат. Не е точно така, но звуковите ефекти който се чуват от другия телефон си заслужават. :)

Пет Сеп 22, 2006 2:37 pm
Профил

Мнение 
Да тия с ремъците и на мен са ми звъняли, ремъци за маслобойна, или пък дали не бяха транспортни ленти .. не помня, нещо за маслобойна беше .... ама тоя че се измъкна, щях да му дам аз едни 10 хил .... а тия с лагерите гледам по ТВ ги дадоха, ама не можели да ги осъдят щото лагерите били продадени и сделката била законна, само дето лагерите за нищо не ставали. Ама на мен често ми се обаждаха преди, аз препродавах разни чаркуляци, основно за камиони и трактори, военните доста имаха в излишък, та все пак проверявам дали не е някой дето наистина има нещо.
За тоя случай се успокоявам че поне циганетата са го отнесли, и кат си знам познатите добре са го отнесли.
Ама за котето ..... и без това бях дост изнервен щото някой явно го беше убил, може на тия татикати да си го изкарам, а и сега не смея да пускам котаците по терасата, знам ли ги , мое са някои от квартала да примамят и другия, той акъла му не е много а и няколко пъти вече скача.

Пет Сеп 22, 2006 2:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Има и друг номер - звънят ти и затварят и чакат ти се обадиш.Добре де обаждаш се и - хубав женски глас ти казва"Здравей какво правиш,позна ли кой ти се обажда" и така се завързва един разговор... Да ама си набрал телефон,който е импулсен(без да знаеш) и познай какво става със сметката.Работата е там че не си сигурен кога звъни някой непознат да пита за нещо и в един момент доста се чудиш да вдигнеш или не на непознатия номер. Много е гадно.А колкото за котките-един съсед гледа едни "розови" персийски котки,дето казват че вървят по 200-400 евро парчето,и имат навика да се разхождат от време на време в двора ми,та много изкусително е да знаеш.Не че ще ги ловя,ама ..... много ми харесват :roll: :oops:

Пет Сеп 22, 2006 3:28 pm
Профил

Мнение 
Абе тия дето гледат да те прецакат по телефона по-бих им простил, ама за котарци прошка няма, за котарак ако е само бой ще е късметлия, та дори и да не са моите, изобщо котараците като животни много ме кефят и много мразя някой д ги тормози, на два пъти се случи влаг да прегазва човек пре мене но не беше по различно от гледката в кланницата, но като видя сгазено коте нещо вътре почва да ме гложди, на няколко пъти да катастрофирам зарди котки, ама по скоро ще потрош клата отколкото да го сгазя. Имам слабост към котки, тия тарикати късмет изадиха че нямах време да се занимавам с тях, такова хубаво винкелче си оставих отвън след първото обаждане .. ако не са го вдигнали цигаята де.....

Пет Сеп 22, 2006 3:44 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение 
@ТоНи, радвам се да срещна съмишленик на тема котки! На кой етаж живееш? Моя скачаше докато бях на третия. Скочи от четвъртия - отдолу имаше магазин със шапрон, та той на шапрона и от там - на двора. Но откакто се преместихме на осмия, вече не скачаше. А много ме беше страх, че това ще му е последния скок в иначе дългия (вече около 15 години) живот. На четвърти като бяхме, се опитаха да ми го тровят. Жената изрева сумати сълзи, аз тоя дето го беше тровил (интересно с какво, неговата кожица, те имат страхотно обоняние котетата, ама са и много лакоми, или поне моят е) че го посъветвах, посъветвах го, но бях се заканил ако не ми се оправи животинчето и да го подпаля. Слава Богу, оправи се. Ама тоя се беше оплакал в полицията, та ме викаха да обещая, че няма да го паля. :) Аз им обещах, че няма да му правя нищо, което той не е направил на някой член от моето семейство. Ами така де, нахранил ми котето с нещо отровно, и аз така ще го гостя... Отплеснах се малко, пък и не беше за това темата, но котките са ми страст.

Пет Сеп 22, 2006 6:44 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
А що го е тровил, какво му е пречел?

Пет Сеп 22, 2006 7:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Рек има всякакви извратеняци на които живота им е крив и търсят на кого да си го изкарат.На мен са ми затрили 1 куче и 2 котки,като последния котарак - преди 2 седмици.Сега пак имам котка.Има само 2 неща дето ме дразнят при котките-препикаването/маркирането на територия и неистовите ревове на мъжките котки когато са разгонени.Иначе ми действат успокояващо и ме кефят :wink:

Пет Сеп 22, 2006 8:52 pm
Профил

Мнение 
Ми идиоти всякакви, аз моето неразбрах съвсем дали е убито или си е умриало сам, ама за една вечер от какво ще умре, беше си в идеално здраве, или някой го е утрепал нарочно, или го е блъснал, ама не приличаше на блъснато, ама ако пък беше блъснато .. на тая улиц с повече от 10 не може да караш, пак си е било почти нарочно .. абе ... идиоти да искаш. Тои децата не са по-малко лоши, обичат да ги тероризират, какво ли не им правят, ама айде деца там по разбираемо, един шамар и да заминава но иначе ....

Пет Сеп 22, 2006 8:56 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение 
Мамка им на тези копелета, вече се обаждаха на тъщата и тъста, добре че сутрин не ядат доматите с колците, че го закъсахме. Другата работа е следната:
( Това става в 02:00 през ноща)
А: тъщата, Б: измамника

А:Ало
Б: (Викове)Защо сте се обаждали на дъщеря ми от този телефон, говорили сте и глупости и мръсни неща?
А: ???
Б:Ще се оплача в полицията за системен тормоз върху нея?
А: ???
Б:Какво ще правиме сега?
А:А вие на кой номер се обаждате?
Б:На вашия.
А:Т.е.
Б: Дрън телефона

Значи ако си някой будала, ще кажеш "Аман заман само да си нямам проблеми с властите, дай да се оправиме с тебе"
Та аз и казвам, да си направи среща с тях, а аз ще отида с "бригадата" пък ще видиме как е състемния тормоз :twisted: :twisted: .

Пет Сеп 22, 2006 10:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ки4о написа:
Рек има всякакви извратеняци на които живота им е крив и търсят на кого да си го изкарат.На мен са ми затрили 1 куче и 2 котки,като последния котарак - преди 2 седмици.Сега пак имам котка.Има само 2 неща дето ме дразнят при котките-препикаването/маркирането на територия и неистовите ревове на мъжките котки когато са разгонени.Иначе ми действат успокояващо и ме кефят :wink:

Обикновено има обективни причини. И обикновено феновете на животни добре го осъзнават, но си затварят очите. Сигурен съм, че са отправяни предупреждения преди да са преминали към радикални действия.

Пет Сеп 22, 2006 10:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Какви ремъци, какви лагери ?

Преди 1-2 седмици упорито ме търсеше един олюф, дето се представи като Николай, кой Николай бре, Христов, не ме ли помниш, в коя фирма си работил последно ( аз не съм работил във фирма от близо 2 години, ама нейсе ), викам аааа, ти ли си бре, ко праиш, добре бил и общи приказки, за ланския сняг, накрая ми втръсна да го чакам да ми предложи лагери и питам сега какво ще продаваме, лагери ли, онзи обаче нагъл, абе какви лагери, цели багери, само мющерии да имало :D

После съседа ми вика, а бе кажи му, ааа Коле, ти ли си, па си уредете среща, обади ми се, ще доведа на срещата 2-3-ма колеги-заварчици, 190см. x 110кг., какъв сеир ще падне. На 2-ма колеги родителите им са ги завлякли така, ще им пукнат зад**ците :cry:

Пет Сеп 22, 2006 11:54 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Рек,тук моите съседи не отправят предупреждения.Просто такъв им е манталитета.Котката си я гледам на двора,но зимата я прибирам в къщи,но като гледам животинчетата не обичат да стоят затворени и затова съм ги пуснал.На последък обач хлапетийте са започнали доста голяма идийотщина- пускат кучета да гонят котки и гледат сеира.Чудя се дали и моя котак са го бастисали по този начин,но ако е така някое хлапе ще го отнесе.
@fittila,нямаш ли някой познат в БТК да ти каже от кой номер са те търсили или като получиш разпечатката -виж.После му научи адреса и отидете с колектива на гости.Повярвай ефекта ще е по-голям :twisted:

Съб Сеп 23, 2006 8:59 am
Профил

Мнение 
evc написа:
@ТоНи, радвам се да срещна съмишленик на тема котки!... Отплеснах се малко, пък и не беше за това темата, но котките са ми страст.

@evc,@ТоНи ,вижте на какъв "тормоз" съм подложен,кво ги защитавате тия котаци! И Рек. ще "сезирам"-не ме допуска до сайта! :D
Извинявам се за "отплесването" извън темата,но много ги харесвам :roll:

Прикачени файлове:
Kotka_Lap_Top.jpg
Kotka_Lap_Top.jpg [ 322.92 KiB | Прегледано 2613 пъти ]
Съб Сеп 23, 2006 10:13 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща