Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Arduino малоумия .... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Arduino малоумия ....
аз си знаех че това е малоумна среда, но се оказва по-малоумна от колкото съм си мислел. Имам следния проблем, бутлоадер caterina-mico, смотания бут лоадер губи 5 сек при всеки рестарт, без значнеие какъв. Айде за конкретното прилжоение това може и да се преживее, обаче през това време виждам че тръгва изпълнение на потребителски код. В случая има прост светодиод, но без значение как го инициализирам и сетна, той отива в някакво неустановено състояние. Едиснтвения начин да го избегна е да добавя 5 сек изкуствено чакане преди изобщо да пусна потребителския код, но това е маса малоумие.
Има ли начин да му се забрани на бутлоадера, или на самите ардуино лайна или който там бута перифериите и портовете да ги бута ? В най0лошия случай някакъв разумен начин да не започва изпълнение на кода преди бутлоадера да си е свършил каквото върши .. ралзична от ръчен делей :)

Аз изобщо не мога да си предтасавя как някой ще напише нещо работещо и надеждно с това ардуино. Да сигурно мога даму модна бутлоадера, така че да гледа ресет сорса и да игнорира всичко що не е power on, ама и това не е панацея, то ясно бутон някакъв е решението, и като цяло пренаписвнае на недоклатения бутлоадер а и май .. всичко иска пренаписване :)

Нямам амбиции да изпозлвам ардуино та не ме вълнува, ама от време на време някой клиент проплаква, като тоя конкретен, и за програма която буквално е 50 реда код вече съм изгубнил няколко часа заради тъпи ардуино просотии ... няма да споменавам че изгубих един час докато разбера къде се мапват пинове към техните измислени IO номерации и каква е логиката, то логика няма де ...

Сря Сеп 20, 2023 8:28 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Arduino малоумия ....
https://github.com/adafruit/Caterina-Bo ... 6C9-L66C25

Сря Сеп 20, 2023 9:48 pm
Профил ICQ

ахааа виждам и за ледове декларации ... уфф ще взема да го прекомпилирам, може и още нещо да му бутна. Все така не съм щастлив ама ... с тия техни малоумия, светодиодчета и подобни, утилизират портове, а аз съм ги запълнил всичките. И какъв беше тоя зор да е ардуино не разбрах, като накрая аз трбява да му пиша софта ...

Сря Сеп 20, 2023 11:04 pm
Профил
Аватар

стана ли "малоумията" бря :D

Вто Сеп 26, 2023 1:06 pm
Профил ICQ

Не съм го прекомпилирал още но като гледам какъв интерес има за ардуино съвместим хардуер ще го прекомпилирам.

Вто Сеп 26, 2023 5:15 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]