|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:15 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
Atmega 16 Development board
| Автор |
Съобщение |
|
bborisov567
Ранг: Минаващ
|
 Atmega 16 Development board
Здравейте, попадна ми тази платка, но за съжаление не мога да намеря никаква информация за нея в интернет. Най-вече ми е нужна схема. Все още не съм я пробвал, но мисля, че трябва да е работеща.
|
| Сря Сеп 27, 2023 1:30 pm |
|
 |
|
HSB
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
 Re: Atmega 16 Development board
Ако системата е – дадоха ми го без пари – дай да видя какво мога да направя с него – изкуби от тва нещо каквот мислиш че е ценно ( ако въобще има нещо таков според мене) и го засили към боклука. С такива дърти бънгий си е загуба на време. Ако наистина искаш да научиш неща – вземи си едни БЛУПИЛ със ST контролер и деиствай. Времето е най ценно – ако имаше едно време някои да ми дава такива съвети ... щеше да е супер.. амам такова беше времето.
|
| Чет Сеп 28, 2023 2:40 am |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе тука не съм съвсем съгласен, не че М3 е кой знае колко адванс ядро, но да го подхване на голо като з аначинаещ ще е много. Разбира се зависи какво цели, какво точно иска да научи. Малките контролери да подходящи за да се учат основните неща и да се усвои периферията, да се разбере кое как работи. Ако иска да се занимава само със мекушавие, и то на нови големи чипове, да може би няма голям смисъл, всички имат някакъв HAL .. само дето в много случаи тоя леър създава проблеми, и накрая пак се опира до някой който е наясно с детйалите под него ... но разбира се, това може никога да не му е нужно, има куп писачи които идея си нямат какво става под HAL-а. Лично мое мнение, но от сблъсъка ми с доста софт девелопери, съм стигнал до извода че всички които копаят само на високо ниво, над някакъв HAL имат сериозни пропуски които често водят до най-различни проблеми, просто защото за тях всичко е една черна кутия. Не забравяй и друго, за теб от дистанцията на времето, с всичко кеото си научил, и знаеш, и вече го имаш за даденост нещата изглеждат различно, а дали всичко щеше да е същото аконякой ти беше дал подобен съвет ? Разбира се, може и на голям кор да се учи, но някои неща са по-лесни за усвояване на малкия, поне според мен, на големия започват да стават твърде много спецификите.
|
| Чет Сеп 28, 2023 7:01 am |
|
 |
|
Ники
Ранг: Почетен член
|
Не ти трябва схема. Контролера е с малко и достъпни пинове. С мултицет лесно може да се проследят връзките за периферии, които искаш да тестваш. За час два си рисуваш на ръка, каквото ти трябва, няма смисъл да светнеш цялата платка.
|
| Чет Сеп 28, 2023 9:16 am |
|
 |
|
bborisov567
Ранг: Минаващ
|
Ами така или иначе имам платка с процесор, бутони, диспплеи, захранване и т.н. идеята беше да влезе в полза като някакво устройство. Прозвъняването също е опция, но както каза колегата времето е ценно и прозвъняването не би си заслужавало.
|
| Пет Сеп 29, 2023 1:49 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|